وزیر خارجه ایران: دیگر سند خرداد ۱۴۰۰ را کنار گذاشتیم

وزیر خارجه ایران گفته "باید به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به‌آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود"بی بی سی :حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران گفته است که در دور جدید مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام که امروز در وین شروع می‌شود "دیگر سند خرداد ۱۴۰۰ را کنار گذاشتیم". منظور او پیش‌نویس توافقی است که در زمان دولت حسن روحانی به دست آمده بود.

وزیر خارجه ایران گفته "امروز سند مشترک و قابل‌قبولی روی میز مذاکره‌کنندگان داریم که آن‌ها را اسناد یکم و پانزدهم دسامبر می‌خوانیم؛ هم در موضوع هسته‌ای و هم تحریم‌ها یعنی دیگر سند ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰) را کنار گذاشتیم به سند جدید و مشترکی رسیدیم. از امروز مذاکرات حول آن سند مشترک شروع می شود؛ از جمله موضوعات در دستورکار مذاکرات جاری بحث تصمین و راستی‌آزمایی است".


آقای امیرعبداللهیان گفته است: "باید در ذیل این واژه‌ها و موضوعات به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به صورت ارزی در حساب‌های بانکی ایران وارد شود و ما از همه مزایای اقتصادی که در برجام پیش‌بینی شده بتوانیم استفاده کنیم".

دور هشتم مذاکرات احیای برجام از امروز میان ایران و گروه ۱+۴ آغاز می‌شود و ایالات متحده هم که نمایندگان ایران به دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای با آن مذاکره نمی‌کنند، غیرمستقیم در گفت‌و‌گوها حاضر است.

علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد ایران در دور جدید مذاکرات احیای برجام وارد وین پایتخت اتریش شده است.
آمریکا در مذاکراتی که از امروز آغاز می شود باز هم به صورت غیرمستقیم حاضر می شودهدف از احیای توافق برجام رفع تحریم های هسته ای ایران در برابر توقف برخی از جنبه های برنامه اتمی این کشور است.

برخی از هیات های مذاکره کننده ابراز امیدواری کرده اند که در این دور از مذاکرات بتوانند به توافق نهایی برسند اما بعضی از رسانه ها به نقل از دیپلمات‌های آمریکایی گفته‌ اند که با هدف جلوگیری از طولانی شدن مذاکرات، ضرب‌الاجلی تعیین شده اما هنوز این موضوع به طور رسمی اعلام نشده است.

ایران می‌گوید درآمدهای نفتی‌اش از زمان تحریم های ایالات متحده از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال به کمتر از ۸ میلیارد دلار رسیده است.

به دلیل تحریم های مالی و بانکی برخی از کشورهای بدهی خود به ایران را به صورت کالا از جمله چای، برنج و پشم به ایران می دهند.

مقام‌های دولت ابراهیم رئیسی می‌گویند در صدد تهاتر نفت با کالا و خدمات هستند و از میزان درآمدهای نفتی نسبت به ماه‌های گذشته ابراز رضایت می‌کنند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در بهار سال ۱۳۹۷ از توافق هسته ای برجام بیرون آمد و با در پیش گرفتن "سیاست فشار حداکثری" با هدف "عادی شدن رفتار جمهوری اسلامی ایران" مجموعه کم سابقه ای از تحریم ها را به اجرا گذاشت.

پس از روی کار آمدن جو بایدن رئیس جمهور دمکرات در آمریکا، ایران و قدرت‌های جهانی در مذاکراتی غیرمستقیم در بهار سال جاری در وین تلاش برای احیای توافق برجام را آغاز کردند اما پس از شش دور از مذاکرات و آماده شدن پیش‌نویس توافق، با پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، مذاکرات به مدت پنج ماه متوقف شد.

آیت الله خامنه‌ای از توافق صورت گرفته در دولت حسن روحانی انتقاد کرده و آن را غیرقابل قبول خوانده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
vg2000 - اسلو، نروژ

اینکه خیلی گاوه با اون زبان انگلیسی آب کیش خیلی بیسواده
دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
۴۴
Afshin51 - مادرید، اسپانیا
زمانی امثال مرحوم عباسعلی خلعتبری با آن سواد و دانش و مهارت دیپلماتیک و چهره وزین و شایسته وزیر خارجه ایران در عصر پهلوی بودند که باعث و مایه افتخار و مباهات ایرانیان و حیرت جهانیان بودند که پس از انقلاب بجرم ایجاد نیروگاه اتمی بوشهر به دست خا ئنین حکومت ملاها بیرحمانه اعدام شد و حال شاهد امثال ظریف و بدتر از آن این مردک امیر عبدالهیان بیسواد با آن قیافه منحوس و دهان کج و سواد الکن فارسی و عربی و انگلیسی در حد کودکستان و نظریات مسخره اش هستیم که تنها مایه شرم و رسوایی ایران و تمسخر جهانیان میبیاشد ، واقعاً از فریب خوردگان سال ۵۷ باید پرسید به چه بهایی آن فرهیختگان و دلسوزان واقعی ایران را دادید و این خائنین و‌وطن فروشان را گرفتید ؟! شرم بر آنان و شرم و لعنت بر حکومت تبهکار ملایان بیشرف
دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.