افزایش سرقت علائم راهنمایی و رانندگی در ایران
رأی دهید
حیدر نوروزی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان تهران میگوید: «سرقتها شامل سرقت تابلوها، علائم، پایه تابلو، گاردریل، پایه گاردریل، سیستم روشنایی شامل سیم و کابلهای این سیستمها و پایههای آن حتی برخی پایههای بتنی به دلیل وجود آرماتور موجود در آن میشود. دوربینهای نظارتی و ثبت تخلف، کابلهای سیستمهای دوربینهای تصویری و تابلوهای پیام متغیر، نرده پلها نیز در جادهها به سرقت میرود.»
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان تهران درباره خطراتی که این سرقتها برای مردم دارد، میگوید: «تابلوها و علائم رانندگی، ایمنی راه هستند. وقتی تابلویی هشدار داده که حداکثر سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت باشد و آن تابلو به سرقت برود، راننده نمیداند با چه سرعتی مجاز به رانندگی است. افزایش این سرقتها ایمنی را به مخاطره میاندازد. همچنین وقتی گاردریل در نقاط پرتگاهی به سرقت برود، هنگام تصادف، برای ماشین و راننده دیگر ایمنی نمیمانند. زمانی که چراغ شب به سرقت برود، قطعا ایمنی کاهش مییابد.»
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای این سرقتها تنها به استان تهران محدود نبوده و به کل کشور نیز سرایت پیدا کرده است.
آبان ماه سال جاری بود که کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا گفت: «در کل کشور چهار هزار دوربین ثبت تخلف در راههای اصلی و شهرها وجود دارد. این درحالی است که فقط ۷ شهر کشور دارای دوربین ثبت تخلف است، ضمن اینکه ۴۹ درصد این دوربینها معیوب و خراب بوده و کار نمیکند.»
خبرگزاری تجارتنیوز با اشاره به اظهارات اخیر مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان تهران مینویسد: «چهره فقر دیگر به کارتنخوابی و زبالهگردی محدود نیست. روی دیگر فقر را حالا میتوان در گوشه خیابانها، اتوبانها و سرقت از هر چیزی که کمترین ارزشی دارد، مشاهده کرد.»
مهرماه سال جاری معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشبینی کرد، جمعیت زیر خط فقر در ایران تا پایان سال به ۳۰ میلیون نفر میرسد.
تجارتنیوز مینویسد: «همچنان که جمعیت زیر خط فقر در حال گسترش است، گزارشها نیز از افزایش سرقت حکایت میکنند. حالا سرقتهای خرد از دستگیره در، آیفون ساختمان و دریچه فاضلاب به سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی و دوربینهای ثبت تخلف رسیده است.»