جهان برای مبارزه با سویه جدید و بسیار خطرناک کرونا آماده می‌شود

العربیه :پس از تعلیق پروازها از آفریقای جنوبی، به دنبال ظهور سویه جدیدی از ویروس کرونا، بریتانیا اعلام کرد که دانشمندان، آخرین سویه کشف شده از این ویروس را خطرناک‌ترین سویه کرونا دانسته و تاکید دارند که میزان مقاومت این سویه جهش‌یافته جدید در برابر واکسن‌ها باید تشخیص داده شود.

از سویی و در پی اعلام آماده‌باش در بسیاری از کشورها، سازمان جهانی بهداشت ضمن ابراز نگرانی شدید اعلام کرد که برای تشخیص طبیعت این ویروس جدید و سرعت انتشار و شدت خطر و همچنین میزان مقاومت آن در برابر واکسن‌ها به «هفته‌ها» زمان نیاز دارد.


در همین راستا آژانس امنیت بهداشت بریتانیا جمعه، 26 نوامبر، تصریح کرد که سویه جهش یافته، که (بی 1.1.529) نامیده شده، حاوی «پروتئین اسپایک» است که برجستگی‌های خاردار روی سطح کرونا را تشکیل می‌دهد، کاملا متفاوت با پروتئین موجود در ویروس اصلی است که واکسن‌های کووید-19 بر اساس آن ساخته شده است.

گرانت چاپس، وزیر حمل و نقل بریتانیا با دفاع از تصمیم به ممنوعیت پرواز از جنوب آفریقا، بوتسوانا، زیمبابوه، لسوتو و اسواتینی، گفت که مفاد درس گرفته شده از پاندمی کووید-19 این است که اقدام سریع و فوری، امری اساسی است.

چاپس در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت که سویه جدید کرونا، مهمترین سویه‌ای است که دانشمندان تا این لحظه در پژوهش‌های خود با آن روبرو شده‌اند.

او افزود که سویه جدید کرونا به دلیل ناتوانی واکسن‌ها در برابر آن، بسیار نگران کننده است.
شایان ذکر است که این سویه در بوتسوانا و هنگ‌کنگ نیز شیوع پیدا کرده اما آژانس امنیت بهداشت بریتانیا عنوان کرد که هیچ‌گونه موارد ابتلا به این سویه در بریتانیا مشاهده نشده است.

انتشار اخبار مربوط به شیوع سویه جدید کرونا در کشورهای جنوب قاره آفریقا بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار داده و به آن شوک شدیدی وارد کرد.
5 مورد ابتلا در اسرائیل
این در حالی است که وزارت بهداشت اسرائیل امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد، نخستین مورد ابتلا به این سویه جدید را در مسافری از مالاوی تشخیص داده و این مسافر به همراه دو فرد دیگر مظنون به ابتلا به ویروس جدید را قرنطینه کرده است. در بیانیه وزارت بهداشت اسرائیل آمده است که این افراد، واکسینه شدند و اکنون واکسن مورد استفاده شده برای آنها در حال بررسی دقیق است.

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل سپس اعلام کرد که 5 مورد ابتلا به سویه جدید، شناسایی شدند. او خواهان افزایش واکسیناسیون برای مقابله با سویه جدید شد و ممنوعیت پرواز به اسرائیل از کشورهایی را اعلام کرد که سویه جدید در آن‌ها شناسایی شده است.

اسرائیل که همچنان درگیر موج شیوع سویه دلتا است، در ساعات آخر شب گذشته متوقف شدن پروازها از جنوب آفریقا و 6 کشور قاره سیاه به اسرائیل را اعلام کرد.
آماده‌باش جهانی
کشورهای اروپایی نیز ممنوعیت پروازها از جنوب آفریقا را اعلام کردند. ینس اسپان، وزیر بهداشت آلمان روز جمعه اعلام کرد که کشورش اکثر پروازها از آفریقای جنوبی را ممنوع خواهد کرد.

او افزود که این تصمیم که از عصر جمعه به اجرا گذاشته خواهد شد، شامل آفریقای جنوبی و «به احتمال زیاد کشورهای همسایه آن» خواهد شد.

تنها شهروندان آلمانی با قرنطینه 14 روزه، حتی اگر واکسینه شده باشند، مجاز به بازگشت به کشور خواهند بود.
کمیسیون اروپا نیز پیشنهاد تعلیق پروازها از جنوب آفریقا به اتحادیه اروپا را داده و نشست فوق العاده‌ای را برای بررسی راه‌های مقابله با سویه جدید کرونا تشکیل داده است.

این کمیسیون پیشنهاد قرنطینه اشخاصی را داده که از افریقا وارد شده‌اند.

در همین رابطه اسپانیا پرواز از آفریقای جنوبی و بوتسوانا را ممنوع کرد.

ایتالیا و سنگاپور هم از توقف پرواز از چند کشور آفریقایی خبر دادند.

در حالی که هم هلند و هم بلژیک آماده شدند تا محدودیت‌های الزام‌آور را بار دیگر عملی سازند تا از گسترش مجدد پاندمی جلوگیری کنند. در همین راستا بلژیک اعلام کرد اولین مورد ابتلا به سویه جدید از آفریقای جنوبی را شناسایی کرده است.

لندن روز گذشته، تمامی پروازهای شش کشور آفریقای جنوبی، نامیبیا، لسوتو، اسواتینی، زیمبابوه و بوتسوانا را از ظهر جمعه 26 نوامبر ممنوع کرد.

به گزارش خبرنگار العربیه به نظر می‌رسد که بریتانیا در صدد اعمال پروتکل‌های محدود کننده در برهه جشن‌های کریسمس و آخر سال میلادی است.

به گزارش رویترز این در حالی است که نقشه پروازی هواپیماها بیانگر ادامه پروزاها از کشورهای جنوب آفریقا به رغم شناسایی سویه جدید کرونا است.

شایان ذکر است که کشف سویه جدید در آفریقای جنوبی بعد از آن بود که دانشمندان اعلام کردند، این سویه به دلیل شمار بالای جهش‌ها و انتشار سریع آن در میان جوانان استان خاوتینگ، پرجمعیت‌ترین نقطه در آفریقای جنوبی، بسیار نگران کننده است.

گفتنی است شمار جان‌باختگان کرونا در سراسر جهان 5 میلیون و 180 هزار و 276 نفر است و 259 میلیون و 469 هزار و 640 نفر تاکنون به کووید-19 مبتلا شده‌اند.

شایان ذکر است که آفریقای جنوبی که نگران ظهور موج جدیدی از همه‌گیری تا پایان سال جاری میلادی است، با بیش از 2.9 میلیون مورد ابتلا و 89 هزار و 600 مورد مرگ، بیشترین آسیب‌ها را در این قاره از شیوع کووید-19 دیده است.

وزیر بهداشت آفریقای جنوبی در واکنش به اقدامات پیشگیرانه کشورهای اروپایی و بریتانیا و ممنوعیت‌های پروازی و مسافرتی اعمال شده در پی شیوع سویه جدید جهش‌یافته کرونا در کشورش، این گونه اقدامات را غیر موجه اعلام کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.