نامزدی یک ایرانی‌تبار متولد تهران برای ریاست پارلمان نروژ: با یک دلار پول در جیب مهاجرت کردیم

 مسعود قره‌خانی، نامزد ریاست در پارلمان نروژیورونیوز :مسعود قره‌خانی، سیاستمدار ۳۹ ساله ایرانی-نروژی از سوی حزب کارگر به‌عنوان رئیس جدید پارلمان نروژ پیشنهاد شده است. این اقدام پس از استعفای «اوا کریستین هانسن» از ریاست پارلمان صورت گرفت. اکثریت پارلمان نروژ در اختیار حزب کارگر است و احتمالا رای‌گیری بر سر ریاست قره‌خانی در روز پنجشنبه (امروز) در پارلمان انجام می‌شود.

قره‌خانی نماینده پارلمان نروژ از استان بوسکرود این کشور است. وی رهبر کمیته مهاجرت حزب کارگر بوده است.


مسعود متولد تهران در ایران از خانواده‌ای پیرانشهری است که در سال ۱۹۸۷(۱۳۶۶) به همراه خانواده‌اش به نروژ مهاجرت کرد و در آوور ایکر بزرگ شد. پدرش بیژن قره‌خانی سیاستمدار و فعال سندیکای گارگری است.

مسعود قره‌خانی در نروژ در رشته رادیوگرافی فارغ‌التحصیل و در بیمارستان مشغول به کار شد و بعدها به فعالیت‌های حزبی پرداخت و وارد حزب کارگر شد. وی در پارلمان نروژ معاون دوم کمیته بازرگانی بوده است.

مسعود قره‌خانی روز گذشته در یک نوشته فیس‌بوکی درباره مهاجرت خانواده‌اش به نروژ گفت: «ما پس از یک سفر طولانی تنها با یک دلار در جیب به نروژ آمدیم.»

وی گفت که پدر و مادرش کار خود را در نروژ با چیدن توت فرنگی در یک مزرعه آغاز کردند. سپس پدرش جذب شهرداری شد و مادرش معلمی را در پیش گرفت و او حالا قرار است ریاست پارلمان را برعهده بگیرد.

او در سال ۲۰۱۱ رویای شهردار شدن در سر داشت و در نشست ملی حزب کارگر یک سخنرانی آتشین ایراد کرد و گفت: «نام من مسعود است، متولد تهران، در جامعه نروژ بزرگ شدم، کشورم نروژ را دوست دارم و شهردار درامن خواهم بود.»

با این حال قره‌خانی هرگز شهردار درامن نشد اما از سال ۲۰۱۷ به عضویت پارلمان نروژ معروف به استورتینگ درآمد.

زمانی که پنج ساله بود خانواده در بحبوحه جنگ ایران و عراق کشور را ترک کردند. او چند خاطره از آن دوران دارد و می‌گوید در زمان جنگ وقتی به آسمان نگاه می‌کرد، فکر می‌کرد ستاره‌های آسمان را می‌بیند اما در نهایت در آن سن و سال متوجه شد که آن‌ها ستاره نیستند بلکه بمب هستند.

اما مسعود یک روز قبل از رای‌گیری در پارلمان در فیس‌بوک نوشت: «وظیفه من به‌عنوان رئیس استورتینک (پارلمان) همراه با سیاستمداران اینجا در مجلس و همچنین دولت ایجاد اعتماد خواهد بود. کار آسانی نیست اما من انگیزه دارم.»

وی تاکید کرد که بازسازی اعتماد بین مردم نروژ و استورتینگ کار سختی است اما معتقد است که دموکراسی نروژ به آن بستگی دارد: «من تمام وقت و انرژی خود را صرف آن خواهم کرد.»
مسعود قره‌خانی درباره ایران چه نظری دارد؟
او گاهی در شبکه‌های اجتماعی درباره ایران نیز می‌نویسد. مسعود قره‌خانی در اوت گذشته با بازنشر مطلبی که درباره ایران نوشته بود در حساب کاربری خود در فیس‌بوک در توضیح آن گفت: «این مطلب ممکن است به این معنا باشد که من هرگز اجازه ملاقات با خانواده‌ام در ایران را نخواهم داشت اما صدای جوانان ایرانی خواهم بود.»

وی تاکید کرد: «مردم ایران به همبستگی ما نیاز دارند.»

وی با انتقاد از انقلاب اسلامی گفت: «من در سال ۱۳۶۱ در تهران به دنیا آمدم و متعلق به نسلی از ایرانیان بودم که امید به ایرانی آزاد و دموکراتیک داشتند اما انقلاب اسلامی سال ۵۷ نه به ما رفاه داد و نه دموکراسی.»

وی تصریح کرد که امروز شهرها در ایران با قطعی برق و آب روبرو هستند.

وی با مقایسه وضعیت ایران با نروژ گفت: «اما در نروژ سوسیال دموکراتیک من، نفت و منابع طبیعی به‌صورت دموکراتیک و به نفع مردم مدیریت شده است. منابع طبیعی بخش کوچکی را ثروتمند نکرده است بلکه به ایجاد دولت رفاه برای همه کمک کرده است.»
رابطه احساسی با پدربزرگی که در ایران بودمسعود درباره دوران مهاجرت خود به سال ۱۹۸۷ (۱۳۶۶) اشاره می‌کند که در پنج سالگی با پدربزرگ و مادربزرگش خداحافظی کردند و راه مهاجرت را برگزیدند: «در سال ۲۰۱۶ پدربزرگ درگذشت. ما رابطه خاصی داشتیم. او هرگز قبول نمی‌کرد که من سیاست را جایگزین فعالیت در بیمارستان کنم. برای او سیاست یعنی فساد و اختلاف قدرت. سیاست مهمترین چیزهای زندگی‌اش یعنی نزدیکی به فرزندان و نوه‌ها را از او گرفته بود.»
مسعود قره‌خانی به همراه همسرش سالومه و پسرش ساماو که ۱۱ سال پیش با سالومه عباسیان ازدواج کرد و یک پسر هشت ساله به اسم سام دارد در این مطلب ادامه داد: «من دیدم که سیاست یعنی چه. چون تفاوت نروژ و ایران منابع نفتی عظیمی نیست که هر دو کشور دارند. تفاوت در سیاست است. من می‌خواهم کمک کنم ایده برابری جنسیتی و دولت رفاه در نروژ تقویت شود، نه تضعیف. به همین دلیل من یک سوسیال دموکرات هستم. به همین دلیل حزب کارگر حزب من است.»

او همچنین به اعتراض‌های آبان دو سال پیش، ممنوعیت ورود زنان ایرانی به استادیوم‌ها و سرنگونی هواپیمای اوکراینی و … در شبکه‌های اجتماعی اشاره داشته و مطلب نوشته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
grizzly - برلین، آلمان

خب !! باش تا صبح دولتت بدمد!!
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۳
۴۱
ebimicro - سینت نیکلاس، بلژیک

Iranian UK عزیز، لطفاً با همون تیتر بزرگی که به محل تولد ایشون اشاره کردید، با همون تیتر هم بنویسید که ایشون کرد هستن و از افتخارات ملت کرد. جهت اطلاع: پیرانشهر شهری کرد نشین در شمالی-غربی ترین نقطه ی ایران.
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
۴۲
arkadash - نیکوزیا، قبرس
با خوندن این متن و اطلاعات و زمینه های پیشین ایشون..به نظرم بیشتر یک آدم جاه طلب و مقام دوست هست تا مفید برای مردم و مهاجران
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱
۴۹
حق گو لندن - لندن، انگلستان
ایشان ۵ سالشان در زمان محاجرت بوده است . من ۱۲ سالم بود در زمانیکه ایشان محاجرت کردند . هیچ وقت از ۵ سالگی تا ۱۲ سالگی خودم خاطر ندارم در آسمان تهران ما بمب در هوا ببینیم . اصلا بمب که نور ندارد‌که مثل ستاره باشد . سال ۶۶ موشک باران بود و چرا یکبار در شب نور موشک مشخص شد و من یادم می اید . بابا جانی‌تو که جواب گرفتی دیگه چرا چاخان پایان میکنی ؟ فردا می گوید خط مقدم می جنگیدم‌من.
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
۴۰
Negin.uae - دوبی، امارات متحده عربی

ایرانی هرجای دنیا باشه هرمقام ومرتبه ای داشته باشه بین بیست تا 50درصد حرفهاش دروغه
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
۵۲
Dozakhi - شفیلد، انگلستان

بوی حسادت از بعضی کامنتها به مشام میرسه. یه جوان خود ساخته در یک کشور مرفه و دمکرات به بالاترین مقامهای سیاسی میرسه.این جای دستمریزاد داره. برای ایشون ارزوی موفقیت میکنم.
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹
۳۹
chrisronaldocr7 - مسکو، روسیه
دروغ میگه که یه دلار داشتن وقتی رسیدن نروژایندروغو من ازسه چاهار نفردیگه شنیدم.مایه فامیل دور داریم سالهاست تو آمریکاس من کوچیک بودم بهش میگفتم عمو.ازبابام که باهاش ازجوونیش رفیق هم بود شنیدم که اون گفته وقتی رفته رسیده آمریکا فقط دودلارتوجیبش بوده.الان بایدنزدیکه هفتادسالش باشه فک کنم
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

[::ebimicro - سینت نیکلاس، بلژیک::]. اگه این یه خرابکار بود همین ادعا را میکردی؟ تا وقتی شناسنامه و پاسپورت ایرانی داری و شام هم قرمه سبزی با پیاز وبعدش هم چایی قند پهلو میخوری ایرانی هستی فرقی هم نداره از قوم ترک کرد بلوچ و عرب بختیاری و و و باشی.
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
۸۰
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
درود من بتمام انسانها و جوانان ایرانی که با تحمل هزاران رنج و مشقت و ناملایمات فراوان خود را بکشور های متمدن و مترقی رسانیده و بر حسب استعداد و توانایی های ذاتی و فکری بمقامات عالی اجتماعی و سیاسی دست پیدا میکنند.من برای تمام این عزیزان ارزوی موفقیت دارم
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۶
۵۸
Ahmad1345 - گوتنبرگ، سوئد

[::Dozakhi - شفیلد، انگلستان::]. هموطن عزیز. ما استاد هستیم که "زیر آب همدیگر را بزنیم". سالها قبل من کارم مترجمی بود. یک بار یکی از مسؤلان یک اداره به من گفت:"در مورد مسائل مالی لازم نیست ما ایرانی ها را بررسی کنیم. خودشان همدیگر را زیر نظر دارند و به ما گزارش میدهند!".
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
۶۱
یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک
[::ebimicro - سینت نیکلاس، بلژیک::]. اتفاقأ مسئولین سایت درست نوشتند، ایرانیه. اگر از تربت حیدریه، آمل، سنندج، ارومیه یا نقاط دیگر ایران بود، باید مینوشتند مثلا آملی؟
‌پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۲
۵۲
Dozakhi - شفیلد، انگلستان
[::Negin.uae - دوبی، امارات متحده عربی::]. کافر همه را به کیش خویش پندارد.
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.