چرا ایران نمی‌تواند خطر جنگ را قبول کند

 حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در حال بازدید از یک «شهر موشکی» جدید نیروی دریایی سپاه پاسداران در مکانی نامعلوم در ایران.صدای آمریکا :ست جی. فرانتزمن، مدیر اجرایی مرکز گزارش و تحلیل خاورمیانه و نویسنده کتاب «جنگ‌های پهپادی: پیشگامان، ماشین‌های کشتار، هوش مصنوعی و نبرد برای آینده» در مقاله‌ای برای نشریه «هیل» استدلال می‌کند جمهوری اسلامی ایران توانایی ورود به یک جنگ واقعی و متعارف را ندارد.

نویسنده در ابتدای مقاله به ادعای اخیر سپاه پاسداران مبنی بر ناکام گذاشتن تلاش آمریکا برای توقیف تانکر حامل نفت ایران و رد این قضیه از سوی مقام‌های آمریکایی می‌پردازد.


وی در ادامه با اشاره به انتظار برای ازسرگیری مذاکرات در ٢٩ نوامبر (٨ آذر)، شرایط کنونی را مشابه دوگانه «توافق یا جنگ» دوره پیش از امضای «برجام» می‌داند که طی آن دولت اوباما توافق را بهترین راه برای گریز از جنگ دانسته بود.

ست فرانتزمن در ادامه با طرح پرسش درباره چگونگی و چرایی جنگ با ایران می‌گوید بحث‌ها درباره جنگ با ایران، بر حمله احتمالی اسرائیل به ایران در صورت تداوم غنی‌سازی اورانیوم از سوی تهران استوار است، و تمرین‌های نظامی ارتش اسرائیل در چهار روز نخست ماه نوامبر برای جنگ احتمالی را شاهدی برای مدعای خود می‌داند.

این پژوهشگر مسائل خاورمیانه سپس با اشاره به وجود «خط قرمزهایی» از سوی اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران، به طرح اصلی‌ترین پرسش خود می‌پردازد: آیا ایران هرگز وارد رویارویی نظامی با ایالات متحده آمریکا یا اسرائیل می‌شود؟ به باور نویسنده، شرایط اقتصادی نابسامان، نیروی دریایی کوچک و کشتی‌های فرسوده، و مشکلات فراوان داخلی امکان ورود ایران به یک جنگ متعارف را به این کشور نمی‌دهد و درعوض تهدیدهای مربوط به گسترش برنامه هسته‌ای و همچنین نیروهای نیابتی در کشورهای منطقه تنها اهرم‌های فشار حکومت تهران برای کسب امتیاز در میدان دیپلماسی هستند.

به گفته فرانتزمن، حمله‌های پهپادی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه و یا نفت‌کش مرسر استریت، امکان «انکار به ظاهر موجه» را به جمهوری اسلامی ایران می‌دهد و احتمال ورود به یک جنگ تمام‌عیار را پایین می‌آورد.

نویسنده در پایان مقاله خود می‌گوید، فارغ از وجود یا عدم وجود یک توافق، جمهوری اسلامی ایران همچنان به فعالیت‌های خرابکارانه خود در منطقه در قالب جنگ‌های نیابتی، و نه ورود به یک جنگ تمام‌عیار، ادامه خواهد داد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

تیتر زیر عکس منو یاد کبک میندازه که سرش را میکنه زیر برف خیال میکنه کسی نمیبیندش. موساد اسراییل سیا آمریکا خواجه حافظ شیرازی انگلیس پوتین و و و همگی صد در صد از این مکان نا معلوم خبر دارند و این اسگل خبر نداره
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۶
۴۰
megaman - نیویورک، ایالات متحده امریکا

اخوندها هیچی ندارند نه علم نه اقتصاد نه درک و فهم اما یک چیز دارند سیاست کثیف و ادم کشی. پس جنگی در کار نیست و داخلی نابود خواهند شد
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۹
۵۴
لشگر ششم ورماخت - لنگرود، ایران
اولین کتاب نویسِ احمقی هستش که میبینم . استدلالش شده قایق ها و کشتی های فرسوده ی ارتش 😂😂😂😂😂 . تسلیحات مخفی سپاه رو ندیدی ؟؟ اون بمبی که منفجر شد کل تهران صداش رو شنیدن و هیچکس نفهمید داستان چیه چی ؟؟؟ نمیخوام بگم جمهوی اسلامی جلو آمریکا میتونه قد الم کنه یا نه اما دیگه انقدر هم پیزوری و دو زاری نیستش و اگه بود الان توی خاورمیانه یه کشور از لحاظ نظامی رقیب و لولو خورخوره ی عربستان و کلا عربای خلیج فارس نبود . اگرچه همه ی این داستانا مثل برجام و سوریه و داعش یک بازی بیش برای غربی ها نیست . همین غربی های بیشرف آخوندا رو انداختن به جونمون و دارن باهاشون بازی میکنن و قربانی این داستان کثیف ما مردم هستیم
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۰
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
صحبتهای این آقا تا حد زیادی درسته. ایران شاید بتونه در صورت حمله اسرائیل به صورت مقطعی و کوتاه مدت, با استفاده از موشکها و بهپادها شهرهای اسرائیل مثل حیفا یا تل آویو رو مورد حمله قرار بده. ولی اگر کار به جایی برسه که آمریکا وارد این مسئله بشه و به ایران حمله کنه, ایران هیچ شانسی نداره. نیروی هوایی, دریایی و زمینی ایران فرسوده تر از اونی هستن که بتونن کاری بکنن. در ضمن حکومت ولایی هیچ پایگاه مردمی نداره و در صورت حمله آمریکا علی گدا میمونه و یه مشت مزلف سپاهی و بسیجی. تنها کاری که ولایی ها میتونن بکنن به موشک بستن تمام خاورمیانه و متحدین آمریکاست و احتمالا به شکلی بستن تنگه هرمز. ولی در انتها جز نابودی حکومت اسلامی سرنوشت دیگه ای براشون متصور نیست.
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.