اکسیژن موجود در کره ماه نیاز انسانها را تا ۱۰۰ هزار سال تامین میکند
رأی دهید
پروفسور جان گرانت، زمینشناس در دانشگاه «Southern Cross» استرالیا در مقاله خود تاکید کرده است که «در ماه برای 8 میلیارد انسان به مدت 100 هزار سال اکسیژن کافی وجود دارد.»
او با توجه به آخرین تکنولوژی جداسازی اکسیژن از سنگ و مواد معدنی توسط لیزر و برق این نظر را ارائه کرده است.
به گفته این دانشمند استرالیایی، قرار است این کاوشگر سنگهایی از سطح کره ماه که احتمالا دارای اکسیژن هستند را با خود به زمین بیاورد.
او افزود که «کره ماه دارای اتمسفری نازکتر از اتمسفر کره زمین بوده که از گاز هیدروژن، گاز تک اتمی نئون و گاز آرگون تشکیل شده است. آرگون از هوا سبکتر و ترکیبی از گازهای گوناگون است که برای تنفس پستانداران مناسب نیست.»
با این حال اکسیژن موجود در ماه بهصورت گاز نبوده بلکه درون سنگها و در ترکیب با غبار سطح این کره قرار دارد.
این زمینشناس ادامه داد، بهرغم وجود شهاب سنگهای بیشتر در سطح کره ماه، این کره از همان سنگها و مواد معدنی روی زمین تشکیل شده است، بههمین دلیل میتوان اکسیژن ترکیبی با سنگهای معدنی موجود در ماه را جدا کرد.
پروفسور گرانت توضیح داد، معادن اصلی ماه شامل Silica، آلومینیوم، اکسید آهن و اکسید منیزیم هستند که همه آنها حاوی اکسیژن بوده اما اکسیژن درون آنها قابل تنفس نیست.
مواد معدنی مذکور بهدلیل اصابت پیوسته شهاب سنگها طی هزاران سال به شکل سنگ، سنگریزه و غبار بر روی سطح ماه وجود دارند و این مواد تا 45 درصد از اکسیژن تشکیل شدهاند.
برای جداسازی اکسیژن از این مواد، باید جریان برق را از اکسید مایع آن مواد عبور داد و برای این فرایند میتوان از انرژی خورشیدی در سطح ماه استفاده کرد.
به گفته این متخصص خاک و زمینشناس، هر مترمکعب از سطح کره ماه دارای 1.4 تن مواد معدنی بوده که این مقدار حاوی 630 کیلوگرم اکسیژن است.
طبق نظر ناسا، هر انسان روزانه به 800 گرم اکسیژن نیاز دارد، بنابراین 630 کیلوگرم، 2 سال اکسیژن مورد نیاز یک فرد را تامین میکند.
بر اساس محاسبات پروفسور گرانت، اگر عمق خاک کره ماه 10 متر فرض شود و بتوان تمام اکسیژن آن را استخراج کرد، 8 میلیارد انسان به مدت 1000 قرن توانایی زیست بر روی کره ماه را خواهند داشت.