باستان‌شناسان، پادشاهی‌های کهن عربستان را از گمنامی در می‌آورند

 منطقه العلا عربستان  یورونیوز :در میان صحرای خشک و کوه‌های العلا در شمال غربی عربستان سعودی، باستان‌شناسان در حال حفاری بقایای پادشاهی‌های باستانی و فراموش شده «دادان» و «لحیان» هستند.
 

العلا یک مقصد گردشگری خاص است که از سال ۲۰۱۹ بخش‌هایی از آن به روی علاقمند باز شد. این منطقه باستانی دو هزارساله در استان مدینه قرار دارد و به دلیل مقبره‌های باشکوه مدائن صالح که محل حکومت پادشاهی نبطیان بود، معروف است.

 
گروهی از باستان‌شناسان فرانسوی و سعودی اکنون بر روی کاوش در پنج مکان مجاور مربوط به تمدن‌های «دادن» و «لحیان» تمرکز کرده‌اند، قدرت‌های مهم منطقه‌ای که ۲ هزار سال پیش شکوفا شده بودند.
 
عبدالرحمن السحیبانی یکی از مدیران ارشد در سایت باستان‌شناسی دادن می‌گوید: «این پروژه‌ای است که واقعا تلاش می‌کند اسرار (این) تمدن‌ها را فاش کند.»
 
به گفته کمیسیون سلطنتی این پروژه، از «دادان» در عهد عتیق نام برده شده است و پادشاهی لحیان یکی از بزرگترین پادشاهی‌های زمان خود بود که از مدینه در جنوب تا عقبه در شمال در اردن امروزی امتداد داشت.
 
این پادشاهی‌ها که حدود ۹۰۰ سال تا سال ۱۰۰ بعد از میلاد مسیح پابرجا بودند مسیرهای تجاری حیاتی را کنترل می‌کردند اما اطلاعات کمی درباره آن‌ها وجود دارد. این گروه امیدوار است که درباره آیین‌های عبادی، زندگی اجتماعی و اقتصادی آن‌ها اطلاعات بیشتری کسب کند.
 
ژروم رومر، محقق مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه گفت که حفاری‌های قبلی به منطقه اصلی محراب محدود شده بود.
 
رومر افزود: «ما تنها می‌خواهیم یک مرور کلی از زمان‌شناسی سایت، طرح‌بندی آن و فرهنگ مادی و اقتصادی آن داشته باشیم.»
 
وی تاکید کرد که این یک طرح جامع است که در آن اساسا در تلاش هستند به همه این سوالات پاسخ دهند.
 
عربستان در تلاش است که اقتصاد خود را به دور از نفت متنوع‌تر کند و در این بین مکان‌های باستانی برای بازدید جهان‌گردان مورد توجه قرار گرفته است.
 
توسعه « العلا » بخشی از اقدامی است که برای حفظ مکان‌های میراثی پیش از اسلام به‌منظور جذب گردشگران غیر مسلمان و تقویت هویت ملی انجام می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.