مجهز شدن تهران به اس ۴۰۰ چه معنایی برای تل آویو دارد؟

انتخاب :عربی پست نوشت: اعلام روسیه در مورد احتمال مجهز کردن ایران به سامانه دفاعی اس ۴۰۰، موجب نگرانی آمریکا و اسرائیل در مورد افزایش قدرت تهران برای مقابله با حملات آن‌ها شده، بویژه حملاتی که برنامه‌های هسته‌ای تهران و شبه نظامیان وابسته به آن را هدف می‌گیرد.
 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: سفیر روسیه در ایران در گفتگو با یک روزنامه ایرانی گفت که کشورش قصد دارد اس ۴۰۰ را به تهران بفروشد، این در حالی است که گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه اسرائیل به دنبال آماده سازی برای هدف گرفتن تاسیسات هسته‌ای ایران است. سفیر روسیه گفت: ما از تهدیدات آمریکا نمی‌ترسیم و به تعهداتمان وفاداریم.

 
در این میان، ارتش اسرائیل در حالی که از عدم بازگشت ایران به توافق هسته‌ای تقریبا اطمینان دارد، در ماه‌های اخیر تلاش‌های خود در زمینه اماده سازی برای حملات نظامی به تاسیسات هسته‌ای تهران را افزایش داده است. منابع اسرائیلی افشا کردند که سلاح هوایی آن، سال اینده آموزش برای ضربه زدن به برنامه‌های هسته‌ای ایران را شروع می‌کنند. این منابع خاطر نشان کردند که نیروی هوایی اسرائیل به دنبال تاکتیک‌های جدیدی است تا بتواند تاسیسات هسته‌ای ایران در زیر زمین را هدف گرفته و همزمان برای پاسخ ایران هم آماده باشد.
 
به گزارش منابع اسرائیلی، برخی جوانب برنامه نیروی هوایی تل آویو می‌تواند در یک دوره زمانی کوتاه آماده شود، در حالی که عملی شدن بعضی جوانب دیگر آن، احتمالا بیش از یک سال به طول می‌انجامد.
 
اما نگرانی‌های اسرائیل و آمریکا در مورد احتمال مجهز شدن ایران به اس ۴۰۰ منحصر به توانایی این سامانه برای حمایت از برنامه‌های هسته‌ای ایران و حریم هوایی این کشور نمی‌شود، بلکه سوالاتی وجود دارد مبنی بر اینکه این سامانه می‌تواند تهدید بزرگی برای آزادی جنگنده‌های اسرائیلی در هدف گرفتن نیرو‌های وابسته به ایران در عراق، سوریه و لبنان باشد.
 
قدرت هوایی فعلی ایران چه اندازه است؟
 
سامانه‌های دفاعی ایران از نیمه دهه اول هزاره سوم پیشرفت زیادی داشتند، در آن زمان، سامانه‌های دفاع هوایی ایران از قدرت لازم برای رصد یا رهگیری جنگنده‌های دشمن برخوردار نبودند و گهگاه اتفاق می‌افتاد که جنگنده‌های آمریکایی برای ساعت‌ها در حریم هوایی ایران بودند، بدون اینکه سامانه‌های دفاعی توان رصد آن‌ها را داشته باشند. سامانه‌های دفاعی ایران در آن زمان، موشک‌های قدیمی MIM-۲۳ ساخت آمریکا بودند که در دهه هفتاد [میلادی] در زمان حکومت شاه خریداری شدند. اما در ادامه، ایران موشک‌های دفاعی S-۳۰۰PMU-۲ را از روسیه خریداری کرد. علاوه بر این، در سال ۲۰۱۴ تهران از سامانه (۳ خرداد) رونمایی کرد که به نظر می‌رسد این سامانه می‌تواند به موشک‌هایی برای هدف گرفتن جنگنده‌های دشمن نیز مجهز شود.
 
ایران حتی در تلاش است تا اس ۴۰۰ را شبیه سازی کند و در سال ۲۰۱۹ از سامانه (پاور.۳۷۳) رونمایی کرد که به اس ۳۰۰ روسیه و موشک‌های پاتریوت آمریکا شباهت دارد و بنابر ادعای ایران این سامانه می‌تواند تا ۳۰۰ هدف را از فاصله بیش از ۱۸۰ مایلی رصد و رهگیری کند.
 
اما مجهز شدن ایران به اس ۴۰۰ به چه معناست؟
 
پاسخ این سوال به میزان توسعه سامانه دفاعی روسیه بستگی دارد، چرا که نسل جدید اس ۴۰۰ از امکانات بالایی برخوردار است و به ادعای رسانه‌های روسی می‌تواند جنگنده‌های نسل پنجم و بمب افکن‌های بی-۲ را نیز نابود کند.
 
وقتی صحبت از سامانه‌های دفاعی روسی می‌شود که در اختیار ایران قرار می‌گیرد، ادعا در مورد اینکه جنگنده‌های قدرتمند در برابر این سامانه‌ها کاری از پیش نمی‌برند، تا حدی مشکوک است. در حالی که سامانه‌های اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ می‌توانند سناریو‌های متفاوتی را مطرح کنند، صحت ادعای مذکور در مورد سامانه‌هایی که ایران از آن‌ها برخودار شود، نیاز به تحقیق بیشتر دارد.
 
آیا شبه نظامیان وابسته به ایران هم حمایت می‌شوند؟
 
دولت ترامپ پیش از این تاکید کرده بود که سلاح‌های ایران احتمالا عراق، یمن، لبنان و دیگر مناطق را هم پر می‌کند و تهران شبه نظامیان وابسته به خود را با سلاح‌هایی که در اختیار دارد، مسلح می‌نماید. با وجود سامانه‌های اس ۴۰۰ در منطقه، احتمال تهدید بیشتر برای جنگنده‌های اسرائیلی در جریان حمله به اهداف وابسته به ایران در سوریه، عراق و لبنان هم افزایش می‌یابد، علاوه بر اینکه ممکن است به این شکل گروه‌های شبه نظامی مخالف ایالات متحده و اسرائیل هم قدرت بگیرند.
 
به احتمال زیاد، خطر واقعی سامانه‌های اس ۴۰۰ برای جنگنده‌های اسرائیلی و آمریکایی، از این جهت است که رادار‌های این سامانه‌ها توان شناسایی سریع اهداف دشمن را دارند و به آن‌ها فرصت فرار و عکس العمل را نمی‌دهند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
sahandogli - لندن، انگلستان

کدهای آن موشک ها دست رسیه است تا زمانی که روسیه اراده نکند هیچ موشکی شلیک نمی شود . همه آها بدون اراده روسیه عروسکی بیش نیستند
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۹
۳۵
Stopmindcontrol - سائو پائولو، برزیل

وقتی به گفته خودشان که جاسوسان در سرتاسر ایران رخنه کردند. اس ۴۰۰ هیچ معنایی نداره. فکر میکنی کی قاسم رو لو داد تا تبدیل به کتلت بشه.
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
۴۵
Momiji - توکیو، ژاپن
اس چهارصدی در کار نیست! یه اس سیصد رو از ابتدای قرارداد فروشش تا ارسالش نزدیک به ده سال طولش داد! این تنها یک باج خواهی از اسرائیل و آمریکا میتونه باشه و بس.
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
هیچ معنا ندارد. ۴۰۰ را به ایران دلا پهنا می‌‌فروشد.ضد آن را یواشکی به اسراهیل می‌‌دهد. ۲۵سال بعد از پرداخت پول ۳۰۰ آن را به آخوند‌ها دادند. در میان می‌‌شود از ۳۰۰ فقط برای قسمتی‌ بیضه اسلام استفاده کرد. پوتین چه عشقی‌ می‌‌کند با ما؟ هرگز چنین غلام حلقه به گوش دیده؟ بعد زر می‌‌زنند. شاه نوکر آمریکا بود. آلمانی‌‌ها هر که میخوااهد صدر اعظم شود. برای تبلیغات انتخاباتی اول می‌‌روند. به آمریکا. به امید آنکه در کاخ سفید دعوت شوند. موقعه انتخابات آمریکا. دمکرات‌ها و جمبوری خواهان مسابقه. کدام زوتر شاه را دعوت کنند. نیویورک تایمز . بعد از واترگت نیکسون.یعنی‌ چه چرا شاه ایران نفوذ در انتخابات آمریکا دارد؟ و جانبداری می‌‌کند؟
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۳
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد
معنا این را دارد که ایران هم قدرتیست موشکی و میتواند در برابر هر تهدیدی واکنش نشان دهد و از خود دفاع کند!
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
۴۶
Herzl - امستردام، هلند

ایران با S300 چکار کرد که حالا S400 شل و روز در سوریه نیروهاش بمباران میشه این هم یه راهى براى روسیه چند میلیارد دیگه از جمهورى اسلامى.
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۸
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
روسیه عین این زنهای gold digger رفتار میکنه! وعده یه شب رو میده ولی نمیره و ایران هم با اون وعده خوشه. الان حداقل ١٠ ساله که میخواد إس ٤٠٠ به ایران بفروشه و تا حالا با این عنوان تا تونسته ایران رو چاپیده، تا اونجا که بر خلاف قانون اساسی از خاک ایران هم برای پرواز جنگنده هاش استفاده کرد. من نه مشخصات اس ٤٠٠ رو میدونم، نه اینکه قابلیت هاش رو میدونم. یه سری فیلم اینور و اونور هست که یه سری با نگاه کردنشون فکر میکنن دیگه همه چیز رو میدونن، ولی چیزی که معلومه اینه که یکی از این موشکها به سمت هیچ هواپیمایی توی سوریه پرتاب نشد. چون با یک پرتاب قابلیت موشک لو میره. من مرده شماها زنده، آبی از سماور روسی برای ایرانی ها گرم نمیشه.
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
۳۷
DerTyp - سنندج، ایران
در جنگ فقط سلاح تصمیم گیرنده نیست. بر خلاف جنگ با عراق اکثریت مردم اراضی هستند و نظام پشتوانه ای در داخل بیشتر از ده درصد در بهترین حالت ندارد. فاکتور بعدی اقتصاد هست.با کدام پشتوانه و سرمایه ی اقتصادی این جنگ ادامه می یابد. عامل سوم حمایت خارجی. بر خلاف جنگ با عراق که از کردهای عراق تا قذافی و اسراییل و دو از ایران حمایت عملی میکردند کدام کشور همسایه رابطه ای خوب با این نظام دارد تا حمایتش کند؟ فاکتور بعدی نیروهای نظامی وفادار و تعلیم دیده هست.با اولین فشفشه اکثریت سپاه به اعصاب خانوداه در اروپا و کانادا ملحق خواهند شد.و جنگ جویان کیبوردی هم تاثیری در نتیجه ی جنگ نخواهند داشت
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
۳۵
Reza9118 - شهرکرد، ایران
[::DerTyp - سنندج، ایران::]. هزاران درود و آفرین به این کامنت..لذت بردیم رفیق..
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۳
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::دوستدار - استهکلم، سوئد::]. عرزشی مخفی هستی برای خودت ها 😀
‌سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.