ساکنان «جزیره ایستر» چطور از آب دریا مینوشیدند؟
رأی دهید
دانشمندان بعدها دریافتند که آبی که بومیان از آن مینوشیدند نه از دریا که از «تراوشگاههای ساحلی» میآید. اما اخیرا پژوهشگران دانشگاه بیرمنگام با استفاده از فناوریهای مدرن نقشهای از «تراوشگاههای ساحلی» در جزیره ایستر تهیه کرده و به یافتههای تازهای رسیدهاند.
آب بارانی که از صخرههای متخلخل راهی سفرههای زیرزمینی میشود از آنجا بهسوی سواحل میرود و هنگام تراوش به بیرون بسیار کمنمک و شبیه آب شیرین است.
محققان همچنین با بهکارگیری تصاویر پهپادها و دوربینهای حرارتی کشف کردند که ساکنان جزیره ایستر علاوه بر جمعآوری آب این تراوشگاهها موانعی سدمانند در دریا ساختهاند تا این آب شیرین با آب دریا مخلوط نشود، و همچنین با حفر چاههایی قناتگونه مسیر آب سفره زیرزمینی را از دریا بهسوی جزیره بر میگرداندهاند.
محققان این پروژه میگویند رمزگشایی از معمای تأمین آب شرب جزیره ایستر راهگشای پژوهشهای بعدی برای آبرسانی به دیگر مناطق خشک زمین خواهد بود.
هدف برنامه توسعه پایدار سازمان ملل آن است که تا سال ۲۰۳۰ تمامی ساکنان زمین به آب شرب و شستشو دسترسی پیدا کنند. سالانه ۵۵ میلیون تن از ساکنان زمین با مشکل خشکسالی، و ۴ درصد از جمعیت آن نیز با مشکل کمبود آب آشامیدنی روبهرو میشوند.