نرگس اسکندری، زندانی پیشین زندان اوین، شهردار فرانکفورت آلمان شد

 نرگس اسکندری شهردار فرانکفورت آلمان رادیو فرانسه :نرگس اسکندری (گرونبرگ) رئیس ایرانی تبار بخش هموندی شهر فرانکفورت به عنوان شهردار جدید این کلان شهر برگزیده شد. شهردار جدید فرانکفورت عضو حزب سبزها است. با این که این حزب تنها از ۲۳ کرسی در شورای شهر برخوردار است، در رای‌گیری بر سر شهرداری، سیاستمدار ۵۶ ساله ایرانی تبار آرای ۵۸ تن از ۹۱ عضو این شورا را کسب کرد.

نرگس اسکندری که اینک اداره کلان شهر فرانکفورت به او شپرده شده، در سال ۱۹۸۵ میلادی پس از تحمل زندان در ایران به آلمان مهاجرت کرد و از همان زمان در شهر فرانکفورت سکونت داشت. خانم اسکندری مادر مریم زارعی بازیگر و فیلمساز ایرانی است که با ساختن فیلم «متولد اوین» شهرت یافته است. این فیلم، که در سال ۲۰۱۹ در فستیوال فیلم برلین به نمایش درآمد، در عین حال که به زندگی کودکان به دنیا آمده در اوین می‌پردازد، روایت زندگی خود کارگردان نیز هست و شاید به همین دلیل است که مریم زارعی نقش اول فیلم را خود بازی می‌کند. خانم نرگس اسکندری در سال های نخست دهه ۱۳۶۰ در اوین زندانی بوده و مریم را در همانجا به دنیا آورده است.

از روانشناسی و مشاوره مهاجران تا سیاست
نرگس اسکندری از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ معاون شورای شهر و از سپس تا سال ۲۰۱۶ مسئول اداره هموندی آلمانی‌ها و غیرآلمانی‌ها در فرانکفورت بود. شهردار جدید فرانکفورت در فوریه سال ۲۰۱۸ نامزد مقام شهرداری فرانکفورت و حومه‌های آن شد و در دور نخست انتخابات با کسب بیش از ۹ درصد آراء جایگاه سوم را کسب کرد.

شهردار جدید فرانکفورت همزمان ریاست اداره هموندی شهر را هنوز هم به عهده دارد. این اداره زیرمجموعه شورای شهر است که خانم اسکندری در گذشته به نمایندگی از طرف حزب سبزها در آن عضویت داشته یا معاون و رئیس آن بوده است.

نرگس اسکندری پس از مهاجرت به آلمان در رشته روانشانسی تا مرحله دکترا تحصیل کرد و ضمن فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی مطب خود را به عنوان روانشناس و رواندرمانگر در فرانکفورت دایر کرد.  وی همزمان مرکز مشاوره برای مهاجران سالمند را نیز که به صلیب سرخ آلمان تعلق دارد در همین شهر اداره می‌کرد.
یک نمونه برای موفقیت مهاجران
همسر خانم اسکندری، کورت گرونبرگ هم روانشناس است. رسانه‌های آلمانی پس از انتخاب شهردار جدید فرانکفورت نوشتند که او نمونه دیگری از توانائی مهاجران آلمان برای به دست گرفتن سرنوشت خودشان در این کشور است. درباره او همچنین نوشته‌اند سیاستمداری است که مهاجرت به آلمان و مهاجرت از این کشور را مثبت ارزیابی می‌کند و به همین دلیل است که همواره هم در خدمت مهاجرانی بوده که به آلمان وارد شده‌اند و هم به آلمانی‌هائی که قصد مهاجرت به کشورهای دیگر را داشته‌اند مشورت داده است.

روزنامه فرانکفورتر نویه پرسه، زمانی که نرگس اسکندری در سال ۲۰۱۸ نامزد شهرداری فرانکفورت و حومه‌های این شهر شد، درباره او نوشت: «این عضو سبز شورای شهر فرانکفورت از هیچ چیزی بیشتر از تنوع فرهنگی با علاقه صحبت نمی‌کند». وی معتقد است بحران هویت هنگامی به وجود می‌آید که فرد خود را انسان درجه دوم احساس کند. او می‌گوید: «ما نیاز به فرهنگ استقبال از مهاجران داریم و باید زیرساختارهای مناسب را برای حاکمیت این فرهنگ فراهم کنیم». اسکندری می‌افزاید: «ما باید بیشتر برای مهاجران تلاش کنیم. ما به شانس برابر نیاز داریم و باید آزادی را برای همه تضمین کنیم».
نفوذ در میان آلمانی ها و مهاجران
با این اندیشه‌ها، شهردار فرانکفورت علاوه بر هواداران خود در حزب سبزها، توانسته است پشتیبانی مهاجران ساکن فرانکفورت را نیز جلب کند. حزب سبزهای آلمان که محصول نهائی جنبش دانشجوئی دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹٧۰ آلمان است، در دوران فعالیت سیاسی خود توانسته است تعداد قابل توجهی از ایرانی تباران آلمان را جلب کند. در حال حاضر برخی از ایرانی تباران تا بالاترین پست‌های سیاسی این حزب را کسب کرده‌اند. از جمله امید نوری پور سخنگوی سیاست خارجی این حزب در مجلس فدرال آلمان است . بهمن نیرومند (نویسنده)، محمدعلی بهبودی (بازیگر و کارگردان)، کاظم بهبهانی و مهدی گرزینی از دیگر اعضای شناخته شده حزب سبزها هستند. برخی از ایرانی تباران در بنیاد هاینریش بل نیز که به حزب سبزها نزدیک است فعالیت فرهنگی دارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
arian1 - ابادان، ایران

درود بر این هم میهن و بانوی گرامی که باعث افتخار کشور و مردم ایران است. ما روزی ایرانمان را از اهریمنان الله پرست و خونخواران دیو صفت اسلامی پس خواهیم گرفت و دوباره نام ایران را افتخار آفرین خواهیم کرد.
دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۹
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

ارزش لیاقت در کشوری که معیار حقیقت است و نه اراجیف 1400 سال قبل آن هم استخراج از عده ای وحشی که قاتلان فرهنگ و اجداد آن ها هستند و یک سنگ سیاه خدایشان است
دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۵
۸۰
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان

در کشور متمدن و مترقی المان افراد صاحب استعداد بمقامات بالای اجتماعی میرسند.خانم اسکندری مسلما دارای استعداد و لیاقت فردی بوده که توانسته باین مقام بالای اجتماعی برسد . خانم اسکنذری در کشور خود باید در زندان زندگی کند زیرا در کشور ایشان زن دارای اعتبار نیست . خانم اسکندری در کشور بلا زده خود باید در زندان وضع حمل کند .خانم های اسکندری زیادی در کشور بلا زده ایران بچوبه دار مجازات اسلامی سپرده شده و در گور های دستجمعی دفن گردیده اند.در کشوری که پزشک جراح زن توسط یک فرد عقده ای بنام دادستان بی دلیل دستبند زده میشود و تحویل زندان میگردد پر واضع است تا چند ماه دیگر همین خانم جراح و پزشک هم بخارج مهاجرت و انجایی رحل اقامت می افکند که قدر دان این پزشک هستند .بی دلیل نیست که افکار و زندگی ما بر اساس داعش و طالبان دور میزند.من قول میدهم طولی نخواهد کشید که کلیه صاحبان استعداد کشور مان ترک دیار کنند و بکشوری مهاجرت نمایند که همانند خانم اسکندری شهردار فرانکفورت قدر دان ان هستند
دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

[::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان::]. متشکرم عزیزم. ده ها بار بهتر از من موضوع را توضیح دادی. در امریکا اکثریت ایرانیان فراری دارای تحصیلات عالیه و اکثرا در خدمت جامعه بسیار موثرند.
دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۱
۴۳
Alphabet - پترس، یونان

یه سیلی محکم در گوش آخوندهای دایناسور فسیل که قطعا نرگس اینه دق تونه. نرگس جان اگه هر آخوندی ولو برای معالجه .....امد فرانکفورت از ....آویزونش کن.
‌سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۳
۴۶
مسافران - آنکارا، ترکیه

[::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان::]. پدر جان،گرچه شاید در تکنولوژی پیشرفت کرده اند،ولی چگونه است که انسانها و انسانیت در حال قهقراست؟پای انسانِ پیشرفته به مریخ خواهدرسید،ولی چرا هنوزدو انسان نمی توانند بهتر از قبل باهم تبادل افکارکنند؟
‌سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
۴۶
مسافران - آنکارا، ترکیه

[::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان::]. چرا انسان میتواند تا دهها میلیارد را بشمارد وبنویسد ولی در انتخاب بین بیشتر از دوچیز(دوشیئی یا دو پدیده)همیشه سردرگم می شود؟؟[این حربهُ گزینش یک از دونفر حتی در انتخابات ریاست جمهوری هم بکارگرفته میشودهرگز سه نفر به دورآخر راه نمی یابند]پس این تکنولوژیها واختراعات ایراد دارند،چون ساخت بشرند،وچون ساخت بشرند،نقشهُ راه خواستن ازاین تکنولوژی اشتباه محض است
‌سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۱
۸۰
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
مسافران انکارا. ترکیه.خودتان شخصا پاسخ سئوال را داده اید .شما میگویید که چرا دو نفر نمیتوانند با هم بتفاهم کامل برسند . خب مسلم است نمیتوانند همانطوریکه من و شما نمیتوانیم در پشت این صفحه جادویی بتفاهم برسیم.حال چرا ؟؟ باید از خود شما پرسید
‌چهارشنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
۸۰
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
گفتگو گر امریکا. مرسی از حسن نظر سرکار.مردم دانا و مسلط بتفکر شخصی بخوبی میدانند که قادر نیستند زیر تسلط فرد احمق و بی سواد و نادانی بنام بسیجی یا پاسدار و یا حزب اللهی بمانند و شاهد امر و نهی اینگونه افراد بی مصرف باشند. لذا افراد شایسته و مستقل در چنین شرایطی ترک دیار میکنند و در جایی زندگی میکنند که مردم ان دیار قدر دان این افراد با استعداد هستند. نزول فکری و فرهنگی مردم ما را پس از 42 سال تسلط اخوند ها بکشور مان را میتوان از مصاحبه ها و مذاکرات نمایندگان مجلس و یا مردم عادی فهمید. گاها متوجه شده اید که خبر نگار از نماینده مجلس سئوالی را مطرح میکند اما ان نماینده از مسائلی حرف میزند که هیچ ربطی بسوال ندارد. پس زندگی در چنین شرایطی برای انسانهای صاحب درک و شعور از جهنم هم بدتر است لذا این چنین مردمی نرک دیار میکنند تا دیگران قدر دان این انسانها باشند
‌چهارشنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۲
۶۴
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
[::مسافران - آنکارا، ترکیه::]. جناب سروان. تبادل افکار با شما مسلمین ؟ لطیفه هم بلد هستی. می‌‌دانید آزادی افکار در نزد شما چگونه است؟ در اسلام هر کسی‌ آزاد است. که نظر خود را بگوید. مگر اینکه بر ضد اسلام باشد. اگر بر ضد اسلام. مرتد و ریختن خونش واجب است.برو این خالی‌ بندی‌ها را برای کسی‌ بگو. که ۴۲ سال است. اسلام شما را تجربه نکرده. دین که نیست مار هفت سر
شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.