کاهش سطح فعالیت روزانه، میتواند خطر آپنه انسدادی خواب را افزایش دهد
رأی دهید
به گزارش Medicalnews Today؛ در مقایسه با فعالترین افراد در این مطالعه، افرادی که بیش از چهار ساعت در روز به تماشای تلویزیون میپردازند، ۷۸ درصد بیشتر در معرض آپنه انسدادی خواب (OSA) و کسانی که شغل کمتحرک دارند، ۴۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این عارضه هستند.
دکتر تیانی هوانگ، سرپرست این مطالعه و استادیار و متخصص اپیدمیولوژیست در دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون، گفت: در مطالعه ما مشخص شد، خطر ابتلا به آپنه انسدادی خواب در افرادی که از دستورالعملهای فعلی سازمان بهداشت جهانی برای انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط در هفته پیروی میکردند و کمتر از چهار ساعت در روز بیتحرک بودند، ۵۴ درصد کمتر از سایرین بود.
این مطالعه شامل بررسی بیش از ۱۳۸ هزار زن و مرد آمریکایی بدون تشخیص آپنه انسدادی خواب بود. آنها ۱۰ تا ۱۸ سال تحت پیگیری قرار گرفتند.
به گفته دکتر هوانگ، خروپف یک علامت شایع آپنه انسدادی خواب است، در حالی که ماهیچههای گلو بیش از حد شل میشوند و جریان هوا را مسدود میکنند.
هنگامی که این اتفاق میافتد، اکسیژن نمیتواند برای چند ثانیه وارد بدن شود. آپنه انسدادی خواب میتواند بارها در طول شب اتفاق بیفتد و باعث بیدارشدن مکرر شود. این اختلال میتواند کیفیت خواب شما را کاهش داده و میزان اکسیژن بدن شما را محدود کند. علاوه بر خروپف، کاهش کیفیت خواب و خستگی مفرط از دیگر علائم آپنه انسدادی خواب هستند. این در حالی است که آپنه انسدادی خواب میتواند خطر فشار خون بالا، سکته مغزی، حمله قلبی، ضربان قلب نامنظم، دیابت نوع ۲ و حتی مرگ ناگهانی را افزایش دهد.
تخمین زده میشود که ۱ میلیارد بزرگسال ۳۰ تا ۶۹ ساله در سراسر جهان، دچار آپنه خواب خفیف تا شدید هستند.