چرا در خواب حرف می‌زنیم و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟

اگر شریک زندگیتان به شما می‌گوید در خواب حرف می‌زنید حرفش را باور کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از دو سوم افراد ممکن است در طول زندگی‌شان در خواب حرف بزنند.

متخصصان حرف زدن در خواب را نوعی پاراسومنیا یا اختلال در خواب می‌دانند اما هنوز از دلایل بروز آن کاملا مطمئن نیستند.


برای برخی افراد حرف زدن در خواب ممکن است هرازگاهی اتفاق بیفتد و حدود ۳۰ ثانیه طول بکشد اما برای برخی افراد، بسامد و طول مدت حرف زدن در خواب بسیار بیشتر است.

به باور برخی پزشکان، عوامل ژنتیکی و مصرف بیش از اندازه الکل در بروز این اختلال موثرند؛ اما یک عامل مهم دیگر استرس بیش از حد است. از آن‌جا که اضطراب می‌تواند در حرف زدن در خواب نقش داشته باشد، برخی افراد ممکن است نگرانی‌های روزمره و یا عواطف خود را در خواب بیان کنند.

حرف زدن در خواب گاهی به‌صورت کلمات پراکنده و بی‌معنی و گاهی به‌صورت جملات کامل است اما در هر صورت معمولا بی‌خطر است.

پژوهشگران در یک تحقیق، الگوی حرف زدن در خواب بیش از ۲۳۰ نفر را بررسی و تحلیل کردند و دریافتند رایج‌ترین کلمه‌ای که این افراد به کار می‌برند «نه» است. نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که حدود ۱۰ درصد افراد هنگام حرف زدن در خواب فحاشی می‌کنند.

یافته‌های این پژوهش همچنین نشان داد که افراد هنگام حرف زدن در خواب مکث می‌کنند و منتظر پاسخ شخصی خیالی در خواب می‌مانند. به عقیده پژوهشگران، این نشان می‌دهد که عملکرد مغز ما در خواب بسیار بالا و دقیق است.

در موارد نادری، افراد هنگام حرف زدن در خواب ممکن است به موضوعی اعتراف کنند.

افراد معمولا در دو مرحله اول خواب، جملات منسجم‌تری به کار می‌برند و در دو مرحله دوم جملات آن‌ها بی‌معنی‌تر می‌شود. افراد اغلب وقتی از خواب بیدار می‌شوند، فراموش می‌کنند که در خواب حرف زده‌اند و بیشتر از شریک زندگی و همسرشان می‌شنوند که در خواب حرف زده‌اند.
چگونه می‌شود از حرف زدن در خواب پیشگیری کرد؟
به باور متخصصان، حرف زدن در خواب معمولا خطری ندارد و هیچ ارتباطی با بیماری‌های روحی و جسمی نیز ندارد. توصیه می‌شود افراد با شریک زندگی خود در این باره حرف بزنند.

پزشکان توصیه می‌کنند اگر حرف زدن مدام در خواب باعث می‌شود همسرتان را از خواب بیدار کنید، سعی کنید مصرف الکل را کم و راه‌هایی برای کاهش استرس پیدا کنید.

همچنین توصیه می‌شود افرادی که معمولا در خواب حرف می‌زنند از خوردن کافئین در بعدازظهر پرهیز کنند و در ساعت‌های مشخصی بخوابند و بیدار شوند تا انرژی‌شان را تنظیم کنند. اگر افراد با رعایت همه این موارد، هنوز هم در خواب حرف می‌زنند، توصیه می‌شود به یک متخصص خواب مراجعه کنند. پزشکان متخصص در چنین مواردی، یک حر‌ف‌های افراد در خواب را ضبط می‌کنند تا بهتر بتوانند تحلیل کنند و مشکل را برطرف کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.