جای دست های مرموز هزار ساله در غاری در مکزیک

بی بی سی :بیش از ۱۰۰ جای دست سیاه و قرمز روی دیواره‌های یک غار در مکزیک کشف شده و به گفته محققان این اثر دست‌ها برای بیش از هزار سال در این غار بوده است.

این جای دست‌ها که گمان می‌رود متعلق به دست کودکان باشد در غاری در شبه‌جزیره یوکاتان کشف شده است.


باستان شناسان با تحقیقات خود دریافتند که این ۱۳۷ جای دست بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت دارد و بر این باورند که احتمالا به مراسم رسیدن به سن بلوغ در تمدن کهن مایایی بر می‌گردد و این جای دست کودکانی است که در آن زمان به سن بلوغ رسیده بودند.

زمان مربوط به این جای دست‌ها به دوره‌ای بر می‌گردد که تمدن مایایی پیشرفت‌های عمده‌ای در زمینه ریاضیات و هنر به دست آورده بود.

مایاها بر مناطق وسیعی که در حال حاضر شامل جنوب مکزیک، گواتمالا، بلیز و هندوراس می‌شود، حکومت می‌کردند.

غاری که این اثر دست‌ها پیدا شده است حدود ۱۰ متر زیر یک درخت سیبا واقع است، که مردم مایا آن را مقدس می‌دانستند.

سرجیو گروزجین، باستان شناس گفت: "آنها اثر دستان خود را به رنگ سیاه روی دیوارها نقش زدند که نمادی از مرگ است، اما این به معنای کشته شدن آنها نبود، بلکه مرگ از منظر آیینی بود."

"سپس، این کودکان اثر دستان خود را با رنگ قرمز حک کردند که اشاره به جنگ یا زندگی داشت."

دست ساخته‌های مایایی دیگری نیز از جمله صورت حکاکی شده و شش مجسمه رنگ شده با قدمت بین سال‌های ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ پس از میلاد در این غار یافت شده است.

این مجسمه‌ها در زمانی ساخته شده‌اند که منطقه مایا خشکسالی شدیدی را تجربه کرده بود که ممکن است باعث ترک ناگهانی شهرهای بزرگ توسط مردم شده باشد. این مناطق امروزه از اماکن مهم باستان‌شناسی هستند که گردشگران به بازدید آنها می‌روند.

سرجیو گروزجین، عضو گروهی از باستان شناسانی بود که مجموعه دیگری از نقاشی‌های مایایی را در غاری در شرق ایالت یوکاتان در سال ۲۰۱۸ کشف کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.