اکونومیست: شاخ آفریقا به عرصه رقابت منطقه‌ای ایران، امارات و اسرائیل بدل شده است

 تمرین نظامی نیروهای گروه الشباب در ۱۸ کیلومتری جنوب موگادیشو، سومالی  یورونیوز :نشریه اکونومیست با انتشار گزارشی مدعی شد که رقابت منطقه‌ای ایران و امارات عربی متحده پس از عادی‌سازی روابط این کشور با اسرائیل، در شاخ آفریقا شدت گرفته است.

به گزارش اکونومیست، رشته‌ای از دستگیری‌های اخیر نشان می‌دهد که پس از خشم تهران از برقراری روابط عادی دیپلماتیک میان ابوظبی و تل‌آویو، چگونه رقابت بین ایران و امارات موجب بی‌ثباتی بیشتر در شاخ آفریقا شده است؛ منطقه‌ای که تنها به اندازه یک آبراهه باریک با شبه جزیره عربستان فاصله دارد.


در ادامه این گزارش آمده است: در هفته‌های اخیر اتیوپی ۱۵ نفر را به اتهام توطئه برای حمله به سفارتخانه‌های امارات عربی متحده در اتیوپی و سودان دستگیر کرد. مقامات این کشور بدون اشاره به نام کشوری، گفتند که دستگیرشدگان برای «یک گروه تروریستی خارجی» کار می‌کردند. همزمان سوئد اعلام کرد که دو مرد سوئدی و اریتره‌ای را به ظن برنامه‌ریزی برای یک اقدام تروریستی در یک کشور خارجی بازداشت کرده است. منابع اطلاعاتی غربی این دستگیری‌ها را با هم مرتبط می‌دانند و معتقدند که ایران در پسِ برنامه‌ریزی این حملات قرار دارد.

اکونومیست سپس به ابراز نگرانی کارشناسان سازمان ملل در ۸ سال گذشته نسبت به جریان ارسال تسلیحات نظامی از یمن و ایران به سومالی اشاره و گمانه‌زنی کرده که مقصد این محموله‌ها تامین نیاز گروه جهادی الشباب در سومالی و حوثی‌ها در یمن بوده است.

این گزارش در عین حال به محتوای ویدیوی اخیر منتشر شده توسط گروه الشباب به مناسبت حمله سال گذشته به پایگاه هوایی آمریکا در خلیج ماندا واقع در سواحل کنیا استناد کرده که در آن جنگنده‌هایی مشاهده می‌شود که موشک‌های ساخت ایران را حمل می‌کنند. در مقابل این گروه اسلحه‌هایی را که از ارتش سومالی به غنیمت گرفته‌اند، نشان می‌دهند که ساخت امارات عربی متحده است.

اکونومیست در گزارش خود می‌افزاید که امارات از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، آموزش بخشی از ارتش سومالی را تقبل کرده بود اما پس از مقاومت سومالی در برابر فشارهای این کشور برای قطع روابط با قطر، این همکاری نظامی متوقف شد. سومالی همچنین از تبادلات امارات با سومالی‌لند که بخشی جدا شده از این کشور است، ناراضی بود. در چنین شرایطی همکاری نظامی امارات با دو کشور اریتره و اتیوپی تقویت شده است.

این گزارش تاکید کرده که ایران و امارات تنها قدرت‌های خاورمیانه نیستند که در شاخ آفریقا فعال هستند بلکه بر پایه گزارش رسانه‌های اسرائیل، این کشور مدت‌هاست که فعالیت مخفی اطلاعاتی خود را در اریتره توسعه داده و تحرکات مشکوک در تنگه استراتژیک باب المندب واقع در دهانه دریای سرخ را به شدت تحت نظر گرفته است.

اکونومیست در پایان این گزارش نتیجه گرفته در شرایطی که کشورهایی شاخ آفریقا همچون سومالی و اتیوپی برای بازگشت ثبات سیاسی و مقابله با تجزیه نیازمند یاری متحدان خارجی هستند، رقابت منطقه‌ای میان قدرت‌های خاورمیانه موجب بدتر شدن اوضاع این کشورها شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد