زن پناهنده ۱۶ سال پس از فرار از کنگو در بریتانیا به ریاست دانشگاه می‌رسد

 دبورا کایمبه، رئیس آینده دانشگاه ادینبرو یورونیوز :دبورا کایمبه، زنی پناهنده که ۱۶ سال پیش به دلیل تهدید جانی مجبور به فرار از جمهوری دموکراتیک کنگو شد به زودی ریاست دانشگاه ادینبرو در بریتانیا را برعهده خواهد گرفت.

او به این ترتیب اولین فرد سیاهپوستی خواهد بود که به ریاست یکی از مطرح ترین دانشگاه های اسکاتلند می رسد. دبورا کایمبه در جمهوری دموکراتیک کنگو دست به افشاگری علیه یک گروه مسلح زده بود. او در نهایت به دلیل تهدیدهای اعضای این گروه مجبور شد از کشورش بگریزد.


این وکیل ۴۵ ساله در بریتانیا به فعالیت در عرصه دفاع از حقوق بشر روی آورد.
دانشگاه ادینبرو در سال ۱۵۸۲ میلادی تاسیس شد. این دانشگاه در فهرست باسابقه ترین دانشگاه های بریتانیا در جایگاه ششم قرار دارد.

دبورا کایمبه ماه نوامبر گذشته از سوی همکارانش نامزد ریاست دانشگاه ادینبرو شد. او با این حال می گوید هرگز تصور نمی کرد که به این مقام انتخاب شود. این زن سیاهپوست که پیش از این قربانی نژادپرستی در اسکاتلند بوده در جریان مبارزه اش با این معضل اجتماعی در بریتانیا بر لزوم «مدارا» و «گفتگو» تاکید کرده است.

او پس از آنکه دخترش در یکی از مدارس اسکاتلند با برخوری نژادپرستانه روبرو شد جمع آوری امضاء برای طوماری در دفاع از مبارزه با نژادپرستی در نظام آموزشی اسکاتلند را آغاز کرد. به دنبال تلاش های دبورا کایمبه قرار است پارلمان اسکاتلند به طور اضطراری راههای مقابله با نژادپرستی در نظام آموزشی را در دستور کار خود قرار دهد.

دبورا کایمبه که در شهر کینشاسا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو چشم به جهان گشود قرار است روز اول مارس (۱۱ اسفند) فعالیت خود به عنوان رئیس دانشگاه ادینبرو را آغاز کند. او امیدوار است تا با استفاده از جایگاه خود بتواند به ارتقای سطح آموزش در قاره آفریقا کمک کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟