رژیم ایران، از اسرائیل دو میلیارد و سیصد میلیون دلار بابت بدهکاری نفتی مطالبه می کند. چرا؟

رادیو پیام اسرائیل: وزیر نفت حکومت ایران، بیژن نامدار زنگنه ادعا کرد که همه طلبکاری های حکومت ایران در رابطه با فروش نفت به کشورهای خارجی، به دوران پیش از برقراری دوباره تحریم از جانب ایالات متحده باز می گردد. او در این زمینه از عراق، امارات عربی متحده، ژاپن و کره جنوبی نام برد، ولی نگفت که مبلغ کلی این طلبکاری ها چقدر است و کدام کشورها به ایران بدهکارند.
 

این ادعای زنگنه در حالی مطرح می شود که در دوران تحریم ها نیز رژیم ایران مقادیری نفت به صورت قاچاق به کشورهای دیگر فروخته، ولی هنوز معلوم نیست که سرنوشت پول آن ها چه شده است.

 
بیژن نامدار زنگنه این سخنان را برای تشریح “دستاوردهای وزارت نفت” بیان کرد که معلوم نیست تا چه حد می تواند به واقعیت نزدیک باشد.
 
یکی از مبالغ عمده بدهکاری نفتی عراق به ایران، به سه سال اخیر مطرح می شود که گرچه پرزیدنت ترامپ به عراق اجازه داد از نفت ایران استفاده کند، ولی پول آن به ایران نرسید و مبلغ بدهی به چند میلیارد دلار بالغ می شود که عراق ادعا می کند به علت تحریم های بانکی بین المللی قادر به پرداخت پول نقد نیست، ولی حاضر است کالا در اختیار ایران قرار دهد.
 
یکی از کشورهایی که بابت خرید نفت، به ایران بدهکاری مالی دارد، اسرائیل است. ولی این بدهی به دوران حکومت اسلامی ایران مربوط نمی شود، بلکه پیش از آن ایجاد شده و مبلغ آن حدود هشتصد میلیون دلار بوده، ولی رژیم ایران اکنون بابت آن بیش از دو میلیارد دلار مطالبه می کند.
 
این بدهی به دورانی مربوط می شود که در رژیم پیشین ایران، بخشی از نفت صادراتی به کشورهای اروپایی، از طریق شاه لوله ای انتقال می یافت که اسرائیل از بندر ایلات در جنوب کشور به بندر اشکلون در ساحل دریای مدیترانه منتقل می ساخت.
 
این شیوه، به نفتکش های ایرانی امکان میدارد کانال سوئز را دور بزنند و نفت در مدت کوتاه تری به کشورهای اروپایی انتقال داده شود. ایران با استفاده از این شیوه در مخارج حمل به طور چشمگیر صرفه جویی می کرد. اسرائیل پول دریافت این نفت را هر سه ماه یکبار به ایران باز می گرداند و از این رو، با به روی کار آمدن حکومت اسلامی در ایران که با اسرائیل قطع رابطه کرد و حتی به دشمن اصلی اسرائیل مبدل گردید، انتقال پول به ایران امکان پذیر نشد.
 
رژیم ایران اکنون بیش از سی و پنج سال است این پول را از اسرائیل مطالبه می کند، ولی اسرائیل می گوید که باید دو کشور وارد مذاکره مستقیم شوند و این اختلاف را حل کنند.
 
اسرائیل می گوید که با به روی کار آمدن رژیم کنونی، همه قراردادهای پیمانکاری اسرائیل با ایران متوقف شد و مقادیر کلانی ماشین آلات نیز در ایران باقی ماند و همچنین اموال یهودیانی که ناچار به ترک ایران شدند مصادره گردید و رژیم ایران باید برای محاسبه این زیان ها وارد گفتگو شود.
 
اسرائیل با داوری از جانب یک حقوقدان سوئیسی موافقت کرد و این چانه زدن ها سالیان دراز طول کشید، ولی به نتیجه نرسید.
 
رژیم ایران ادعا می کند که بدهی هشتصد میلیون دلاری، با محاسبه سود سالیانه آن، اکنون به دو میلیارد و سیصد میلیون دلار رسیده است، که سرنوشت آن همچنان نامعلوم است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد
رژیم ایران , ایا هنوز رو دارد از اسرائیل درخواست بدهی نفت کند , با توجه به اینکه در این 42 سال بارها برای اسرائیلیها ایجاد مزاحمت کردن و باعث جنگ و درگیری بین اسرائیلها با عربها شده اند؟
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • لحظه وحشت در مغازه؛ دفاع جانانه کاسب با «بیل» در برابر اوباشی که قصد داشت او را زنده زنده بسوزاند!