کشف قدیمیترین غارنگاره جهان در اندونزی
رأی دهید
به نظر می رسد نقش این خوک از گونه زگیلدار سِلِبِس که با رنگ اخرا کشیده شده بخشی از یک روایت مصور بوده باشد.
این اثر در غار لینگ تدونگنگ در دره ای دورافتاده در جزیره سولاوِسی پیدا شد و قدیمی ترین نشانه سکونت انسان در این منطقه است.
ماکسیم اوبِرت از نویسندگان این گزارش که در نشریه "پیشرفت های علمی" چاپ شده می گوید: "مردمی که این اثر را خلق کردند کاملا مدرن بودند، درست مثل ما، با همه ظرفیت ها و ابزارهایی که برای کشیدن هر نوع نقاشی لازم است."
اوبرت که متخصص تاریخ گذاری است یک رسوب کَلسیت را که روی سطح نقاشی تشکیل شده بود شناسایی و با استفاده از ایزوتوپ اورانیوم-توریوم نتیجه گیری کرد که قدمت آن ۴۵ هزار و ۵۰۰ سال است.
به این ترتیب به گفته او این نقاشی حداقل ۴۵ هزار و ۵۰۰ سال قدمت دارد هرچند "می تواند خیلی قدیمی تر باشد چون ما فقط تاریخ تشکیل کلیست روی نقاشی را مشخص کرده ایم."
این گزارش می گوید که نقاشی با ابعاد ۱۳۶ در ۵۴ سانتیمتر خوکی با زگیلهایی برجسته روی صورت که مشخصه موجود نر است را ترسیم می کند.
دو اثر دست در کنار خوک وجود دارد و همچنین به نظر می رسد خوک رو در روی خوک های دیگری ایستاده که فقط بخشی از آنها باقی مانده.
آدام بروم نویسنده دیگر مقاله گفت: "به نظر می رسد خوک نظارهگر نبرد یا کنشی اجتماعی میان دو خوک زگیل دار دیگر باشد."
محققان می گویند هنرمند برای ایجاد اثر دست اول باید دست هایش را روی سطح می گذاشته و بعد رنگدانه هایی را با کمک بزاق دهان روی آن می پاشیده است. این تیم امیدوار است بتواند نمونه دی ان اِی بزاق را از این اثر استخراج کند.
این شاید قدیمیترین نقاشی از یک حیوان باشد اما قدیمی ترین اثر هنری نیست.
دانشمندان در سال ۲۰۱۸ اعلام کردند قدیمی ترین نقش شناخته شده تا امروز را روی قطعه سنگی کوچک در آفریقای جنوبی کشف کرده اند. این اثر حدود ۷۳ هزار سال قدمت دارد و روی آن خطوطی ضربدری دیده می شود که با اخرا کشیده شده است.