اخترشناسان برای نخستین بار یک کهکشان در حال زوال را مشاهده کردند
رأی دهید
این کهکشان که «آی دی ۲۲۹۹» (ID2299) نام دارد با استفاده از تلسکوپ آلما، متعلق به رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی رصد شده است. کهکشانها هنگامی که شکلگیری ستاره های موجود در آنها متوقف می شوند از بین می روند. از دست دادن گاز مورد نیاز برای شکل گیری ستارهها منجر به نابودی کهکشانها است.
نور این کهکشان پس از ۹ میلیارد سال به کره زمین رسیده است. این امر به این معنا است که آنچه دانشمندان اکنون از وضعیت این کهکشان مشاهده می کنند مربوط به زمانی است که تنها چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون سال از پیدایش جهان هستی گذشته بود.
نتیجه مشاهده کهکشان «آی دی ۲۲۹۹» روز دوشنبه در نشریه «اخترشناسی طبیعت» (Nature Astronomy) منتشر شده است. به گفته اخترشناسان این کهکشان تاکنون ۴۶ درصد از کل گاز سرد خود را که به شکل گیری ستاره ها کمک می کند از دست داده است. این در حالی است که روند پیدایش ستارهها در کهکشان «آی دی ۲۲۹۹» صدها بار از کهکشان راه شیری سریعتر است.
به این ترتیب دانشمندان بر این باور هستند که کهکشان «آی دی ۲۲۹۹» طی دهها میلیون سال و با پایان گاز موجودش از بین خواهد رفت. به گفته آنها روند زوال این کهکشان ممکن است ناشی از برخورد یا یک کهکشان دیگر باشد. این در حالی است که منشاء پدیده نابودی کهکشان ها اغلب سیاه چاله ها هستند.