نحوه درست کردن قهوه؛ چگونه در خانه قهوه درست کنیم؟

برای تهیه نوشیدنی قهوه، آن را می‌توان به صورت‌های مختلف دم کرد. تمام این روش‌ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی کرده اند که تفاوت این روش‌ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می‌کنند. یکی ازروش‌های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می‌رود این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می‌ریزند و اجازه می‌دهند که آرام به جوش آید.

 برای تهیه یک قهوه خوشمزه و ساده در خانه یا محل کار، انتخاب‌های زیادی داریم. قهوه را می‌توان به روش‌های مختلف دم کرد، اما ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های دم کردن قهوه در خانه شامل «قهوه‌ساز برقی»، «فرنچ پرس» و «موکا پات» می‌شود. برای آشنایی با طرز دم کردن قهوه در خانه یا محل کار، باید ابتدا با این قهوه‌ساز‌ها و طرز کارشان آشنا شوید.


همان‌طور که می‌دانید فواید قهوه برای ما بسیار زیاد است. قهوه آنتی‌اکسیدان دارد، شما را بیدار و هوشیار نگه می‌دارد و برای خیلی از افراد سوخت موتور مغز است. علاوه بر این، نوشیدن قهوه باعث می‌شود که انرژی لازم برای ورزش کردن و کار کردن را به دست بیاورید و بازدهی شما افزایش پیدا کند.

پیدا کردن یک دستگاه قهوه‌ساز که کار کردن با آن راحت باشد و قهوه را با عطر و طعم مورد علاقه شما تهیه کند، بسیار مهم است. بعضی از افراد از راحتی کار با قهوه‌ساز برقی لذت می‌برند و بعضی دیگر عاشق طعم قوی قهوه دم شده در موکا پات هستند. خیلی‌های دیگر هم فرنچ پرس را دوست دارند، چون می‌توانند هر کجا که می‌روند آن را همراه خود ببرند و در هر شرایطی خیلی سریع قهوه خود را دم کنند.
روش های مختلف دم کردن قهوه
برای تهیه نوشیدنی قهوه، آن را می‌توان به صورت‌های مختلف دم کرد. تمام این روش‌ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی کرده اند که تفاوت این روش‌ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می‌کنند.

یکی از روش‌های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می‌رود این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می‌ریزند و اجازه می‌دهند که آرام به جوش آید.

این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می‌کنند. برای این کار چند حبه قند داخل قوری می‌ریزند و می‌گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می‌کنند. قهوه ترک، به این روش تهیه می‌شود. قهوه به دست آمده، نوشیدنی غلیظی است که رویش کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است. قهوه اسپرسو، با تحت فشارقراردادن آب داغ تهیه می‌شود. این روش برای تهیه انواع نوشیدنی‌های قهوه به کار می‌رود. قهوه اسپرسو طعم متمایزی داشته و به علاوه رویش ماده خامه مانندی جمع می‌شود.
قهوه جوش موکا
در این روش از نوعی قوری به نام موکا که سه بخش دارد، استفاده می‌کنند. در قسمت پایینی، آب می‌ریزند. پس از آنکه آب به جوش می‌آید، با فشار وارد قسمت میانی می‌شود که پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می‌شود. معمولا قوری را روی گاز می‌گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد. روشی دیگر برای تهیه نوشیدنی قهوه، قراردادن پودر قهوه داخل یک صافی است که آب جوش قطره قطره روی قهوه می‌چکد. طعم این قهوه به میزان آب و قهوه بسیار بستگی دارد. اما کلا طعم قهوه اسپرسو از این قهوه بهتر است. در این روش با استفاده از نیروی جاذبه، آب از میان پودر قهوه عبور می‌کند و قهوه خوش طعمی را ایجاد می‌کند. در این روش از استوانه‌ای شیشه‌ای که دارای پیستون صافی داری است، استفاده می‌کنند. قهوه و آب جوش در استوانه با هم مخلوط می‌شوند (معمولا به مدت چند دقیقه) قبل از آنکه پیستون که به شکل فویل است، پایین بیاید، در این هنگام نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی آماده ریختن است.

قهوه‌های کیسه‌ای نسبت به چای کیسه‌ای کمیاب ترند. این امر به دلیل آن است که در تهیه قهوه کیسه‌ای باید مقدار زیادی قهوه آسیاب شده (نسبت به چای به کار رفته در چای کیسه ای) به کاربرد که از نظر اقتصادی برای تولیدکنندگان این محصولات با صرفه نیست.

در تمام این روش‌ها از مخلوط آب جوش با قهوه آسیاب شده (دانه قهوه‌ای که برشته و آسیاب شده است) استفاده می‌شود. پودر قهوه یا پشت صافی باقی می‌ماند یا همراه نوشیدنی داخل فنجان ریخته می‌شود. میزان ریزبودن دانه قهوه بستگی به نوع نوشیدنی دارد که قرار است با آن تهیه شود.

دستگاه برقی تهیه قوه، آب را جوش می‌آورند و سپس مواد لازم را بدون اینکه لازم باشد انسان کمک زیادی کند، با هم مخلوط می‌کنند. این دستگاه براساس برنامه زمان بندی خاصی عمل می‌کنند. افرادی که در تهیه نوشیدنی قهوه مهارت دارند، دانه‌های سبز قهوه خام و دم کردن آن‌ها به روش سنتی را ترجیح می‌دهند.

گذر سریع دانش و تکنولوژی در این عصر اکثر دستگاه‌ها را برقی و مدرنیزه کرده است. نخستین دستگاه اسپرسوساز خانگی در سال ۱۸۲۲ در فرانسه ساخته شد. علاقه‌مندان قهوه در کشور ایتالیا هم در سال ۱۹۰۵ شاهد ساخت نخستین دستگاه اسپرسوساز تجاری در کشورشان بودند. قهوه جوش‌های برقی خانگی به ۲ گروه عمده تقسیم می‌شوند.
قهوه جوش های خانگی مخصوص تهیه قهوه فرانسه (همانند قهوه جوش موکا)
این قهوه جوش‌ها معمولی‌ترین نوع قهوه جوش برقی به شمار می‌آیند. قهوه تهیه شده این نوع قهوه جوش، قهوه فرانسه است. باتوجه به قیمت مناسب این قهوه جوش ها، در اکثر خانه‌ها مورد استفاده است.

از این نوع قهوه جوش برای تهیه چایی هم می‌توان استفاده کرد. استفاده از این نوع قهوه جوش و یا قهوه ساز موکا تقریبا کیفیت یکسانی دارد و اکثرا این مدل موردتوجه قرار می‌گیرد. خرید این قهوه جوش به دوستانی که به تازگی مایل به خرید قهوه ساز هستند توصیه می‌شود.
قهوه جوش های خانگی اسپرسو مجهز به شیر بخار
به این گونه قهوه ساز‌ها که اسپرسو هم درست می‌کنند قهوه ساز اسپرسو می‌گویند.

درحقیقت این مدل، مدل پیشرفته و کاراتر قهوه جوش ویکیوم است. اگر به کیفیت قهوه‌ای که درست می‌کنید اهمیت می‌دهید، استفاده از قهوه ساز اسپرسو به شما توصیه می‌شود.

بدون تردید افراط در مصرف هر ماده غذایی اثر خوشایندی به دنبال نخواهد داشت؛ بنابراین با مصرف به اندازه قهوه در طول روز از زیان‌های مصرف بیش از اندازه آن ازجمله بی خوابی، سوء هاضمه و بالارفتن فشار خون پیشگیری کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراف یکی از فرماندهان حزب‌الله: ما در ارزیابی توان نظامی اسرائیل دچار خطای محاسباتی شدیم
  • آیا بین مرگ رئیسی، رازینی و مقیسه ارتباطی وجود دارد؟
  • محمد جواد لاریجانی: برای منافع نظام با شیطان در قعر جهنم هم می‌رویم و مذاکره می‌کنیم
  • رییس‌جمهوری اسرائیل: جمهوری اسلامی به زودی از مسائل اصلی در دستور کار ترامپ خواهد بود
  • تعبیر کابوس خامنه‌ای‌ با ترامپ؛ درخواست حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران در واشینگتن
  • حماس با اعزام هزاران نیروی خود به خیابان ها کنترل غزه را در دست گرفت؛ «هیچ جایگزینی وجود ندارد»
  • روایت زیباکلام در مورد نظر مردم خاورمیانه و تغییر موضع جمهوری اسلامی در قبال ترامپ
  • صحنه های دیدنی مراسم تحلیف :از حرکت دست ماسک تا رقص شمشیر ترامپ
  • (تصاویر) محمد کچویی اولین رییس زندان اوین با شش کلاس سواد که توسط مجاهدین ترور شد
  • «اشتباه محاسباتی» جمهوری‌اسلامی؛ پزشکیان: حتی با خاموشی کل روز هم مجبور به مازوت‌سوزی هستیم