آزمایش ترکیب جدیدی از واکسن آکسفورد بریتانیا و اسپوتنیک روسیه

بی بی سی :دانشمندان بریتانیا و روسیه گروهی تشکیل داده‌اند تا با همکاری مشترک به ترکیب موثرتری از واکسن استرازنکای دانشگاه آکسفورد و اسپوتنیک برسند.

آنها اعتقاد دارند که ترکیب دو واکسن ساخت بریتانیا و روسیه می‌تواند به ایمنی بالاتری در مردم منجر شود.


آزمایش جدید قرار است در روسیه انجام شود و افراد بالای ۱۸ سال در آن شرکت کنند، اما مشخص نیست واکسن روی چه تعدادی آزمایش خواهد شد.

آکسفورد به تازگی نتایج آزمایش واکسن استرازنکا را منتشر کرد که به گفته این دانشگاه نشان می‌داد برای گروه مورد آزمایش، موثر و بی‌خطر بوده است.

گروه تحقیقی آکسفورد هنوز منتظر داده‌های دقیق‌تر از نتایج آزمایش واکسن در گروه‌های سنی بالاتر هستند و هم‌زمان از نهادهای مرجع برای استفاده عمومی درخواست مجوز کرده‌اند.

شرکت استرازنکا که با دانشگاه آکسفود همکاری دارد گفته مشغول امتحان ترکیب‌ واکسن‌های مختلف مبارزه با ویروس آدنوویروس است که دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند. این شرکت می‌گوید هدفش رسیدن به ترکیب جدیدی است که ایمنی بیشتری به همراه بیاورد.

این شرکت اعلام کرده که با شرکای این صنعت، دولت‌ها و موسسات تحقیقاتی جهان مشغول همکاری است و به‌زودی بر روی ترکیب جدیدی از واکسن با موسسه تحقیقاتی گامالیا در مسکو کار مشترک را آغاز خواهد کرد.
آیا دو واکسن بهتر از یک واکسن است؟جیمز گالاکر، خبرنگار عملی پزشکی بی بی سی :

این امیدواری وجود دارد که ترکیب واکسن‌های مختلف هم قدرت بیشتر، هم ایمنی طولانی‌تر را در برابر ویروس ایجاد کند.

دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد کار مشترک به نفع آکسفورد و اسپوتنیک وی خواهد بود.

هر دو بخش‌های بی‌ضرر یا کدهای ژنتیکی ویروس کرونا را استخراج می‌کنند و با آن واکسنی تولید می‌کنند که به بدن تزریق می‌شود.

خطر آنجاست که بدن بعد از تزریق اول به ویروس ایمن شود و تزریق مرحله دوم یا تزریق تقویت‌کننده بی‌اثر شود.

شاید به همین دلیل باشد که واکسن اکسفورد نشان داده در افرادی که یک دوز نصفه و به دنبال آن یک دوز کامل زده‌اند، نتیجه بهتری نشان داده‌اند داشته‌اند تا افرادی که دو دوز معمولی پشت سر هم استفاده کرده‌اند.

برنامه این است که ترکیب‌های دیگری از واکسن‌های مختلف هم امتحان شود تا شاید نتیجه بهتری به دست آید.

واکسن بریتانیایی ساخته آکسفورد که با مشارکت استرازنکا ساخته شده و واکسن روسی اسپوتنیک که توسط موسسه پژوهشی گامالیا در مسکو تهیه شده هر دو از این نظر مشابه هستند که از کدهای ژنتیکی ویروس کرونا استفاده کرده‌اند.

کارکرد آنها با واکسن فایزر بیوان‌تک متفاوت است؛ واکسنی که در بریتانیا، کانادا، بحرین و عربستان سعودی تایید شده و در آمریکا هم درخواست استفاده از آن به منابع مرجع داده شده است.

نتایج اولیه آزمایش مرحله آخر واکسن اسپوتنیک امیدوارکننده بوده است.

روسیه اولین کشوری بود که در ماه اوت درخواست استفاده اضطراری از واکسن کووید را ثبت کرد هرچند فقط روی ده‌ها نفر آزمایش شده بود. در حال حاضر اسپوتنیک واکسنی است که در روسیه برای ایجاد ایمنی جمعی استفاده می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Chokam - ری، ایران
دمای فایزر نوشته ۷۰ درجه زیر صفر، اما اسپوتنیک دمای معمولی. برای همین ترتیبات نگهداری و حمل فایزر خیلی گرون در میاد. برلی کشورهای پیشرفته است. اما ضعیفها که پول ندارن اسپوتنیک قاطی با اکسفورد. مثل بازارچه میوه درهم اسپوتنیک آکسفورد ارزون، اما فایزر جداکنی گرونه!
شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.