بلومبرگ: ۱۰ نفتکش ایرانی حامل سوخت راهی ونزوئلا شد

 خدمه نفتکش ایرانی «فورچون» بر عرشه در حال تخلیه محموله کشتی در ونزوئلا؛ این عکس اوایل خرداد سال جاری گرفته شده استرادیو فردا :خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش داده که ۱۰ نفتکش ایرانی حامل محصولات نفتی راهی ونزوئلا شده‌اند.

ایران اوایل سال جاری خورشیدی یک محموله بنزین و مواد شیمیایی ۱.۵ میلیون بشکه‌ای تحویل ونزوئلا داده، اما دومین محموله سوخت ایرانی که کمی بیش از یک میلیون بشکه بود، توسط آمریکا توقیف شد. اگرچه تهران می‌گوید که آن محموله را قبلا فروخته بوده و از این رو دیگر آن را متعلق به خود نمی‌داند.


ایران همچنین چند ماه پیش دو میلیون بشکه نفت فوق سبک (میعانات گازی) تحویل ونزوئلا داد.

بلومبرگ میزان محموله سوختی را که هم‌اکنون از ایران راهی ونزوئلا شده گزارش نداده، اما محموله ۱.۵ میلیون بشکه‌ای که اردیبهشت راهی ونزوئلا شد، بار پنج نفتکش شده بود و دومین محموله هم که توسط آمریکا توقیف شد، بر چهار نفتکش حمل شده بود.

یک منبع مطلع که نامی از وی برده نشده، به بلومبرگ گفته است نفتکش‌های ایرانی هنگام بازگشت از ونزوئلا، نفت این کشور را بار خواهند زد تا برای صادرات نفت خام ونزئلا به بازارهای جهانی کمک کنند.

قبلا نیز نفتکش حامل میعانات گازی ایران به ونزوئلا، هنگام بازگشت نفت فوق سنگین ونزوئلا را حمل می‌کرد. چین تنها مشتری رسمی نفت ایران و ونزوئلا است.

بلومبرگ می‌نویسد نتوانسته در رابطه با این موضوع با مقامات ایران و ونزوئلا تماس بگیرد.

آمریکا خرید و فروش نفت و محصولات نفتی با ونزوئلا را تحریم کرده و حتی روسیه و چین نیز از ترس تحریم‌های آمریکا از فروش سوخت به ونزوئلا صرف نظر کرده‌اند و در نتیجه هم‌اکنون تنها ایران است که به ونزوئلا، بزرگترین دارنده ذخایر نفتی جهان، سوخت تحویل می‌دهد.

تولید نفت ونزوئلا طی سال‌های گذشته به شدت افت کرده و پالایشگاه‌های کشور نیز به خاطر مدیریت ناکارآمد، فساد و عدم سرمایه‌گذاری تقریبا از کار افتاده‌اند.

طی دو سال گذشته گزارش‌های زیادی از کمبود شدید بنزین در ونزوئلا منتشر شده است و تقریبا اتکای این کشور به بنزینی است که از ایران دریافت می‌کند.

بلومبرگ می‌نویسد ایران نام برخی نفتکش‌های خود را تغییر داده و سیستم سیگنال‌دهی آنها را خاموش کرده تا در مسیر ونزوئلا از دید شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها و آمریکا مخفی بمانند.

ایران معمولا برای رد گم کردن کشتی‌ها از این روش‌ها استفاده می‌کند و به جای راه نزدیک کانال سوئز که به راحتی قابل ردیابی است، با دور زدن قاره آفریقا محموله‌های خود را به ونزوئلا می‌رساند.

دولت روحانی در بودجه سال آینده خورشیدی صادرات بیش از ۱۲۵ هزار میلیارد تومان محصولات نفتی را گنجانده که معادل ۱۵ درصد از کل بودجه است. در بودجه سال جاری این رقم ۸۹ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به پارسال دو برابر شده است.

دولت هنوز گزارش نداده چه میزان از اهداف مندرج در بودجه از منبع صادرات محصولات نفتی محقق شده، اما آمارهای کلی سازمان بازرسی کل کشور نشان می‌دهد که تنها ۱۸ درصد از اهداف بودجه نفتی (صادرات نفت و محصولات نفتی) ۷ ماهه سال جاری خورشیدی تحقق یافته است.

همچنین یک منبع به بلومبرگ گفته است ایران در نظر دارد پالایشگاه گاردون ونزوئلا را تعمیر کند.

این منبع که نامی از وی برده نشده گفته است قبلا در سال ۲۰۱۸ متخصصان چینی برای تعمیر این پالایشگاه اظهار تمایل کردند، اما بعد از بررسی‌ها منصرف شدند.

این گزارش می‌گوید پالایشگاه‌های ونزوئلا تا دهه هفتاد میلادی که این کشور صنعت نفت را ملی اعلام کرد، توسط شرکت‌های اروپایی و آمریکایی ساخته شده بود و معلوم نیست در حالی که متخصصان چینی کار تعمیر این پالایشگاه‌ها را رها کردند، ایرانی‌ها چگونه موفق خواهند شد.

ایرانی‌ها قبلا در ابتدای سال جاری خورشیدی دو پالایشگاه ونزوئلا را تعمیر کردند، اما یکی از آنها بعد از مدت اندکی دوباره از کار افتاد و دیگری دچار آتش‌سوزی شد.

این گزارش می‌گوید ایران برای تعمیر اساسی پالایشگاه‌های ونزوئلا نیاز به تکنولوژی و قطعات ساخت شرکت‌های آمریکا دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۳
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
الحمدلله ، خدا رو شکر. انشاالله بزودی یه تکونی اینجا بخودم بدم.
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۶
۲۴
varied - ریزه، ترکیه
[::یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک::]. چته دکون میله باری تان تعطلیل شده میتونید بروید پشت راه آهن توهمون کپنهارکتون شلغهای شریف دیگری براتون مهیاست گرچه برای شما عادی است بلاخره این هم همون صیغه به سبک اروپا اشت
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۷
۲۴
varied - ریزه، ترکیه
گویا این تحریم فقط شعار بود این رژیم تروریستی ایران به همه دنیا نفت میده امریکا هم فقط شعار میده
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.