«کمکم کن، در زندان چین هستم»؛ یادداشت دوخته شده در یک جفت دمپایی صادراتی

یورونیوز :یادداشتی که شهروند روس در یک جفت دمپایی روفرشی مارک «نورث فیث» پیداکرد، تبدیل به یکی از سیاسی ترین خبرهای روزهای اخیرشد.

ماجرا از این قرار بود: ارسلان گیبادولین، اهل سن پترزبورگ روسیه یک جفت دمپایی روفرشی بصورت آنلاین سفارش داده بود و به محض دریافت، سعی کرد با شور و اشتیاق آنرا امتحان کند. اما یادداشتی عجیب در داخل آن توجه اش را جلب کرد. یادداشتی که به کفش دوخته شده بود. متن یادداشت به انگلیسی او را شوکه و تمام ذوق و شوق امتحان کردن این جفت را از سرش پراند. در این یادداشت نوشته شده بود: «کمکم کن، من در زندان چین هستم. یک اویغور.» هنوز رسانه های معتبر روسیه اعتبار این یادداشت را تایید نکرده اند.


اما این سومین بار است که در سال جاری میلادی یک شهروند اویغور، اقلیت مسلمان چین، سعی دارد که از طریق محصولات صادراتی چینی پیام تبعیض و شکنجه و استثمار مسلمانان چینی را به گوش جهانیان برساند. گزارش ۱۸۰ نهاد حقوق بشری، که در ماه ژوییه گذشته منتشرشد، نشان می دهد که تقریبا در کل تولیدات صنعت مد «کارگران اویغور » در بسیاری از مناطق چین به بیگاری گرفته می شوند.

یکی از مهم ترین این مارکهای مد، لباس های زارا هستند و برخی از فعالان حقوق بشر در شهر پاریس دو ماه پیش اتیکت هایی روی لباس های این مارک اسپانیایی در فروشگاه های زارا در پایتخت فرانسه چسباندند که نسبت به استثمار کارگران اویغور هشدار می دادند.

به گفته سازمان های حقوق بشری بیش از ۸۲ مارک تجاری برجسته در کارخانه های تولیدی خود در چین از کار بی مزد کارگران اویغور بهره می برند. همچنین به گفته این گزارش بیش از ۸۰ هزار اویغور که همگی از استان سین کیانگ می آیند، در کارخانه های چین در سراسر این کشور پهناور مشغول بکارند.

کارشناسان سازمان ملل و گروه های مدافع حقوق بشر می گویند مقامات چینی حداقل یک میلیون اویغور و دیگر مسلمانان ترک تبار را در اردوگاه های که به اردوگاه های کار اجباری مشهور شده اند، بازداشت کرده و تحت نظر دارند.

پکن می گوید که این اردوگاه ها «داوطلبانه بوده و هدف آنها مقابله با افراط گرایی مذهبی و فقر» است. نمایندگان اویغورها در اروپا می گویند پکن برای توجیه اقدامات خود و تشبیه مراکز به اردوگاه های کار اجباری، تهدیدات خود را بیش از حد افزایش داده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۲
ordak - بن، آلمان
ایغورها همان مغل زاده های فک و فامیل اردوخر تروریستند، کسانیکه در عراق و سوریه و ادفغانستا سر زن و بچه ملت را میبریدند همگی به زبان قبیله اردوخر گدی بدی میکردند، اگر اردوخر راست میگه چرا صداش برای اونها در نمیاد ،در کردستان عراق به اسم حقوق یک گله مغول زبان به اسم ترکنمن که کلشون تو یک کمپرسی جا میگیرند شروع به جفتک انداختن کرد. در هر حال دم چینیها گرم کارشون در این مسیر کاملا درسته!
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۷
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
[::ordak - بن، آلمان::]. تو هنوز جای بخیه هات درد میکنه؟ خوب پمادی چیزی بزن خوب میشی. تو دیگه شهرستانی نیستی بلکه مطمئنم یه کرد عراقی هستی که ترانزیت شدی آلمان برای تروریسم
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۲
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
چین هرگز کشور دمکراتیک با مقیاس اروپایی نبوده ؛ و اتفاقا هرگز به این اندازه کنونی نسبت به سالهای گذشته هم آزاد نبوده ؛ در تجارت ؛ مسافرت ؛ حتی مهاجرت ؛ اجازه تعدد اطفال ؛ ویزا توریستی به خارجیان بمراتب بهتر از گذشته بوده . اما یک معما قابل تفکر است . چرا علیرغم گذشته بسیار خشن تر چین به دگر اندیشان در دهه ۵۰ تا ۹۰ ؛ در های بسته ؛ اقتصاد ۱۰۰٪ دولتی و سوسیالیستی اینقدر پرو پاگاندای ضد چینی موج نمیزد . جواب ساده است . چه بخواهیم و چه نخواهیم ابر قدرت اول نظامی / اقتصادی دنیا در آینده نزدیک چین خواهد بود . تکنووژی غرب را یا دزدیدند و یا کپی کردن و اکنون در مراحل اولیه تکنو لوژی برتر هستند . طنز تلخ در اینجاست که بزودی غرب و امثال اپل و ماکرو سافت باید کپی برداری از چین بکنند .
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۸
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
[::ordak - بن، آلمان::]. اردک جان دمت گرم ، این ادمخورهای مغلزاده را فقط چین خوب شناخته،جفتک انداختن اردوخر هم بخاطر این است که میدونه دیر یا زود او و قبیلش بعد از بازگرداندنشون به چین یا سر از این ادوگاهگا در میارن یا کارخانه های چرم سازی. راستی امیر قر دوباره شروع به تعریف تاریخ قژو فژ و ملکه خروس کرد. این چرا حالیش نمیشه این یک سایت ایرانی است و برای فارس زبانهاست؟
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.