اعترافات اجباری فعال دستگیر شده اهوازی در تلویزیون ایران پخش شد
رأی دهید
در اعترافات اجباری که فعالان اهوازی به العربیه گفتند تحت شکنجه از حبیب فرجالله کعب معروف به «حبیب أسیود» گرفته شده او مسئولیت چندین حمله صورت گرفته در ایران را بر عهده گرفت و مدعی ارتباط با سازمانهای اطلاعاتی برخی کشورهای منطقه شد.
کمیته اجرایی یک گروه استقلالطلب اهواز به نام «جنبش مبارزه عربی آزادیبخش الأحواز» روز جمعه 30 اکتبر 2020 با انتشار بیانیهای اعلام کرد، ایران حبیب فرجالله چعب معروف به «حبیب أسیود» رهبر پیشین این جنبش را در ترکیه ربوده است.
النضال در بیانیه خود ایران را متهم کرده که با همکاری یک کشور ثالث حبیب اسیود را به ترکیه کشانده و از آنجا ربوده است.
برخی منابع اهوازی این کشور ثالث را قطر معرفی کردهاند و برخی نیز گفتهاند که آنکارا اسیود را در مقابل دو رهبر پکک به تهران تحویل داده است اما هیچ منبع مستقلی این اطلاعات را تاکنون تأیید نکرده است.
ناصر عزیز مدیر دفتر رسانهای جنبش عربی آزادیبخش الاحوازبه العربیه گفت:«اعترافات صورت گرفته از سوی حبیب أسیود هیچ ارزش قانونی ندارد، زیرا که به وضوح تحت شکنجه و به اجبار از او اخذ شدهاند. بررسی ساده عکسهای پیش و پس از ربوده شدن، آثار شکنجه و خستگی را به وضوح روی صورت آقای اسیود نشان میدهد.»
او در ادامه هدف از این اعترافات را بخشی از سناریوی ایران برای اعمال فشار به کشورهای اروپایی برای تحویل دادن دیگر چهرههای اهوازی توصیف کرد و گفت که در حال حاضر رئیس سابق و چند عضو سرشناس این حزب «به دلایل واهی» در زندانهای دانمارک و سوئد به سر میبرند و ایران با مجبور کردن حبیب اسیود به اعتراف کردن به دست داشتن این افراد در «عملیات تروریستی» میکوشد مقدمات فرستاده شدن آنها به ایران را فراهم کند.
ایران در سال 2019 و در عملیاتی که فعالان اهوازی آن را اقدامی انتقامجویانه در واکنش به حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح این کشور در اهواز توصیف کردهاند، کوشید حبیب جبر رهبر پیشین النضال را که اینک در دانمارک زندانی است، ترور کند، این در حالی است که جنبش النضال نقش داشتن در این حمله را هیچگاه رسما به عهده نگرفته است.
روز شنبه 22 سپتامبر 2018 همزمان با رژه نیروهای مسلح در اهواز، گروهی چهار نفره به سوی حاضران آتش گشودند. در این حمله مسلحانه 24 نفر از جمله چند شهروند غیرنظامی کشته شده و حدود 601 نفر دیگر زخمی شدند. یعقوب حر تستری، سخنگوی جنبش عربی آزادیبخش الاحواز در آن زمان به رسانهها گفت: «این جنبش به دلایل سازمانی در حال حاضر مسئولیت این حمله مسلحانه را بر عهده نمیگیرد، ولی آن را یک عمل مشروع میداند.»
پلیس دانمارک چندی پس از این اظهارات، سه عضو عالیرتبه «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» را به ظن تمجید از دستاندرکاران حمله مسلحانه شهریور به رژه نظامی اهواز دستگیر کرد.
این اولین بار نیست که تلویزیون ایران اعترافات اجباری متهمان را پخش میکند. پخش اعترافات اجباری در تلویزیون ایران هم سابقهای طولانی دارد و محدود به فعالان سیاسی نبوده و گروههای مختلفی از زنان و مردان با طیف گستردهای از اتهامات زیر شکنجه اعتراف کرده و ناچار به حضور در تلویزیون ایران شدهاند.
پیش از این سازمان گزارشگران بدون مرز پخش اعترافات تلویزیونی روحالله زم موسس رسانه آمدنیوز را «جنایت علیه بشریت» خوانده بود.