در صورت مخالفت ترامپ با ترک قدرت چه اتفاقی خواهد افتاد؟

العربیه :ترامپ اخیرا اعلام کرده «اگر کارت‌های پستی انتخاباتی نبود، برنده انتخابات شده بود». وی متعهد شد که برای متوقف‌کردن شمارش آراء و محاسبه این کارت‌ها، به دادگاه عالی شکایت خواهد برد.

این تهدید باعث نگرانی برخی از آمریکایی‌ها در مورد ورود کشور به بحران بزرگ حقوقی شده است.


جو بایدن نامزد حزب دموکرات، ارتشی از وکلا و کارشناسان حقوقی را برای مقابله با انواع چالش‌های حقوقی ایجاد شده از سوی ترامپ، آماده کرده است.

ترامپ در این راستا مخالفت خود را با شمارش آراء پستی اعلام کرده و از تقلب در این نحوه رای‌گیری سخن گفته است. بایدن نیز بر این نکته تاکید دارد که مسئولان فدرال «در صورت شکست ترامپ در انتخابات، به زودی او را از کاخ سفید خارج خواهند کرد.»

حال اگر ترامپ عملا انتخابات را باخته و با خروج از کاخ سفید مخالفت کند، چه خواهد شد؟ این نخستین باری نیست که چنین پرسشی از اهمیت ملی برخوردار می‌شود زیرا هر بار که ترامپ تاکید می‌کند نتایج انتخابات را در صورتی که به نفعش نباشد، رد خواهد کرد، رسانه‌ها محدودیت‌های قانونی را می‌یابند که احتمالا در صورت اجرای روند برکناری از کاخ سفید، بروز خواهد کرد.

اما به نوشته روزنامه ایندیپندنت، حقیقت امر این است که چنین پیشینه‌ای در آمریکا برای پیاده شدن این سناریو وجود ندارد و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آمریکا، سنگ بنای جامعه این کشور به شمار می‌آید. در سوابق تاریخی آمریکا زمانی که ریاست‌جمهوری به هر دلیل در معرض منازعه قرار گرفته، تلاش‌ها در راستای حل مسالمت‌آمیز دست به دست شدن قدرت، به نتیجه رسیده است.

ریچارد نیکسون در سال 1960 به رغم اتهام‌ها علیه جان کندی در مورد تقلب در انتخابات سرانجام به نفع این نامزد دموکرات به شکست تن در داد. به همین شکل آل گور نامزد دموکرات نیز حکم دادگاه عالی را در این مورد پذیرفت که جورج بوش، پیروز انتخابات سال 2000 است؛ هر چند که تردیدهایی در مورد درستی نتایج شمارش آراء در ایالت فلوریدا وجود داشت.

پل کویرک استاد علوم سیاسی دانشگاه بریتیش کلمبیا در این رابطه گفت که در صورت مخالفت ترامپ با خروج از قدرت، «اجرای قانون در تنگنا قرار خواهد گرفت و در مرحله‌ای معین این پرسش بروز می‌کند که: نیروی مجری قانون به دستور چه کسی وارد عمل خواهد شد؟ زیرا مسئله اصلی در تحلیل نهایی، بکار گیری قدرت از سوی این یا آن جناح می باشد.»

در قانون اساسی آمریکا توضیحی در این خصوص داده نشده که در صورت شکست رئیس‌جمهوری در انتخابات و مخالفت او با تحویل دادن قدرت به رقیب، چگونه باید او را برکنار کرد. به همین دلیل به دشواری می‌توان گفت که ماموران «دفتر تحقیقات فدرال» یا هر آژانس دیگر می‌توانند برای اجرای قانون، وارد بخش غربی کاخ سفید برای بیرون کردن رئیس‌جمهوری در صورت شکست عملی او در انتخابات شوند.

البته مجله نیوزویک به نقل از منابع دولتی نوشته است، در صورت عینیت یافتن این سناریو، «ماموران سرویس مخفی، ترامپ را در صورت مخالفتش با خروج از کاخ سفید بعد پایان رسمی دوران ریاست‌جمهوری اش، از کاخ سفید بیرون خواهند کرد.»

به نوشته این هفته‌نامه «به موجب بند 20 اصلاح شده قانون اساسی آمریکا، ترامپ یا هر رئیس‌جمهوری دیگر که دوران ریاست‌جمهوری او در ظهر روز 20 ژانویه آینده به پایان می‌رسد، درصورت ادامه حضور، به وسیله همان نگهبانی که مامور حفاظت از صاحب بالاترین منصب کشور بود ، اخراج خواهد شد.»

از سوی دیگر جاشوا ساندمن استاد علوم سیاسی دانشگاه نیوهاون گفته است که به باور او ترامپ خروج از منصب خود بعد از انتخابات را رد نخواهد رد زیرا این کار، میراث سیاسی او را بر باد خواهد داد.»

وی افزود که فشار سیاسی و همچنین فشار زیاد کنگره، ترامپ را وادار به ترک منصب خود در صورت شکست در انتخابات خواهد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
metalrain - استکهلم، سوئد
! Make America Great Again واقعا! با روزی صد هزار نفر گزارش آلودگی کرونا میراث سیاسیش چیه دیگه. تمام کشورهای اروپایی از دست اعمال این یالغوز خودپسند عصبانی هستند. احتمالا قبل از بیست ژانویه استعفا میده که بعد مایک پنس بعنوان رئیس جمهور موقت در روزهای آخر به خاطر جرمهای فدرال که مرتکب شده عفوش کنه.
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

هیچی نمیشه دمبش را میگیرند با یه لگد میندازنش بیرون
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰
۴۴
henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا
اخرین حربه ترامپ برای ماندن در کاخ سفید. ترامپ توییت کرد از بایدن حامله هست و باید تا زایمان در کاخ سفید بماند.
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.