اذان امام جمعه تهران در گوش ولیعهد /محمدرضاشاه نخست می‌خواست نام این فرزند را کوروش بگذارد

سایت رویداد 24 :رضا پهلوی فرزند ارشد محمدرضا شاه پهلوی در تاریخ ۹ آبان ۱۳۳۹ به دنیا آمد. سید حسن امامی امام جمعه وقت تهران بر گوش او اذان گفت.

تصویر تاریخی ثبت شده در روز نهم آبان ماه سال ۱۳۳۹ که نخستین فرزند ذکور محمدرضاشاه پهلوی به دنیا آمد. سید حسن امامی امام جمعه موقت تهران اذان تولد رضا پهلوی را بر گوش او خواند.


محمدرضا شاه از دو ازدواج پیشین خود با فوزیه فواد و ثریا اسفندیاری فرزند ذکوری نداشت تا آینده حکومت کشور را که ارث پدرش بود به وی بسپارد، بنابرین تولد پسرش در این تاریخ برای وی بسیار خوشایند بود.

برای تولد ولیعهد تبلیغات زیادی شد و پروپاگاندای حکومت پهلوی در کوی و برزن جشن برپا کرد. تولد در زایشگاهی در میدان مولوی رخ داد و اراذل و اوباش که همواره نقش برجسته‌ای در حمایت از حکومت‌های استبدادی دارند، برای حفاظت از بیمارستان بسیج شدند. در خاطرات طیب حاج رضایی آمد که او برای تولد ولیعهد چندین طاق نصرت برپا کرد و نوچه‌های خود را اطراف بیمارستان برای حفاظت از مقامات مستقر کرد.

بسیاری از کشور‌ها به مناسبت تولد ولیعهد برای ایران هدایای مختلف و پیام تبریک ارسال کردند و ورودی کاخ نیاوران توسط مردم در حرکتی «خودجوش» گلباران شد. روز تولد ولیعهد را هفته کودک نامیدند و از بودجه عمومی هزینه‌های بسیاری برای جشن گرفتن تولد او صرف کردند.

محمدرضاشاه نخست می‌خواست نام این فرزند را کوروش بگذارد که یاد آور کوروش کبیر باشد و امپراطوری کوروش در ۲۵۰۰ سال پیش را در قرن بیستم و بیست و یکم میلادی احیا کند.

به گزارش رویداد۲۴ اردشیر زاهدی در خاطراتش ماجرای نامگذاری ولیعهد را چنین شرح می‌دهد: «تولد ولیعهد انقلابی در کاخ سلطنتی پدید آورد. انتخاب نام «رضا» برای ولیعهد سلیقه ملکه مادر (تاج الملوک) بود که می‌خواست نام شوهر فقیدش را زنده کند. پادشاه ابتدا علاقه‌ای به انتخاب نام رضا نداشتند و اصرار می‌کردند نام ولیعهد کوروش گذاشته شود. والاحضرت اشرف پهلوی هم با این امر موافق بودند و به ویژه والاحضرت شمس که تغییر دین و مذهب داده بود و به یک مسیحی کاتولیک مومن تبدیل شده بودند، می‌گفتند نباید یک نام عربی روی پادشاه آینده مملکت غیرعرب گذاشته شود. والا حضرت شمس همچنین گفتند در صورتیکه نام ولیعهد کوروش گذاشته شود در آینده به عنوان کوروش دوم پادشاه کشور شده و امپراطوری ایران را احیا خواهد کرد! اما حرف آخر را در دربار شاهنشاهی علیا حضرت ملکه پهلوی (ملکه مادر) می‌زد و پس از شنیدن نظرات همه، با عصبانیت خطاب به محمد رضا شاه گفت فقط رضا نه یک کلمه بیش نه یک کلمه کم! بعد هم برای آنکه محمد رضا شاه را بیشتر تشویق به انتخاب نام رضا کرده باشد به او گفت: «پس از صد و بیست سال که او جانشین تو می‌شود همگان او را با نام رضا شاه دوم خواهند نامید و بدینوسیله نام و خاطره پدرت زنده خواهد شد!»

نهایتا محمدرضاشاه نام فرزندش را رضا گذاشت تا در آینده تبدیل به رضاشاه دوم شود و میراث پدری اش را که سلطنت و حکومت بر ایران بود حفظ کند. پس از نامگذاری، آیت الله سید حسن امامی امام جمعه تهران که عضو مجلس سنا و مجلس شورای ملی هم بود و به دلیل مخالفتش با جبهه ملی و دکتر مصدق شناخته می‌شد، در گوش ولیعهد اذان گفت و به این ترتیب فرایض دینی و ملی برای تولد ولیعهد انجام شد.

سید حسن امامی از استادان برجسته حقوق ایران بود که هنوز کتاب هفت جلدی حقوق مدنی او در دانشگاه‌های حقوق تدریس می‌شود و منبع دیگری به جز این کتاب وجود ندارد. امامی شیفته حکومت پهلوی بود و از جان و دل برای آنها تلاش می‌کرد. این رابطه آنقدر تنگاتنگ بود که شاه در اتفاقات مختلف از او مشورت می‌خواست، با این حال او در آخرین سفر شاه، او برای انجام مراسم دعا در فرودگاه حاضر نشد و خود نیز دو روز بعد از خروج شاه در دی ۱۳۵۷ ایران را به مقصد سوئیس ترک کرد. امامی مرداد ماه سال ۱۳۵۸ در سوئیس بر اثر سرطان در گذشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Parinaz Iran - پراگ، چک
از این نوع تصاویر نباید انتقاد کرد زیرا چهره ی واقعی این دین در عنقلاب شکوهمند دیده شد. یک اجتماع ازاد بود ملتی که از جنایات در کتاب دینیش اگاه نبود به مسجد می رفت اتیست هم را ه خود. در شهرهای بزرک دیسکو بود و مسجد کمی ان طرفتر. و اگر مطالعه داشته باشید پی می برید تمام گروههای تروریسم اسلامی بعد از عنقلاب ......در ایران و دیگر کشورها بوجود امد از تصویر سو استفاده نکنید همه خنگ نیستند.
یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد