پومپئو: سیاست خود را در قبال سوریه برای آزادی خبرنگار آمریکایی تغییر نمیدهیم
رأی دهید
مایک پومپئو روز چهارشنبه ۳۰ مهرماه طی کنفرانس خبری گفت: «درخواست ما این است که سوریه هر چه درباره آقای تایس میداند اعلام و او را آزاد کند. آنها (سوریه) این گزینه را انتخاب نکردهاند».
او افزود: «ما به تلاشمان برای بازگرداندن نه تنها آقای تایس، بلکه هر آمریکایی بازداشتی ادامه میدهیم، اما سیاستمان نسبت به سوریه را برای رسیدن به این هدف تغییر نخواهیم داد».
آقای تایس روزنامهنگار ساکن تگزاس، هنگام تهیه گزارش از جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۲ ناپدید شد.
مفقود دیگر، یک روانکاو بالینی به نام مجد کمالماز، یک سوریتبار ساکن ایالت ویرجینیای آمریکاست که سال ۲۰۱۷ هنگام سفر به سوریه برای دیدار با اعضای خانواده خود بازداشت شد.
مقامهای دمشق رسماً حضور این دو شهروند آمریکایی را در خاک سوریه تأیید نکردهاند.
سهشنبه هفته جاری خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای کاخ سفید که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش داد که کَش پَتِل، معاون دستیار دونالد ترامپ، در چارچوب تلاشهای دولت برای آزادی آمریکاییها در خارج از کشور از جمله آقای تایس به سوریه رفته است.
این گزارش میگوید آزادی دو شهروند آمریکایی مفقود شده در سوریه میتواند در آستانه انتخابات آمریکا یک پیروزی مهم برای دونالد ترامپ در سیاست خارجی به شمار رود.
شهریور ماه سال ۹۷ نیز روزنامه الاخبار، نزدیک به حزبالله لبنان و خبرگزاری رویترز از سفر یک هیات آمریکایی متشکل از مقامهای رسمی امنیتی و اطلاعاتی به سوریه خبر داده بودند.
رویترز گزارش داده بود سرنوشت آقای تایس که آمریکاییها معتقدند در دست دولت اسد یا متحدان وی است، از جمله محورهای مذاکره میان طرفین بوده است.
مقامهای رسمی آمریکایی از سال ۲۰۱۱ که جنگ داخلی در سوریه آغاز شد، به ندرت از این کشور بازدید کردهاند، چرا که واشینگتن از مخالفان بشار اسد حمایت میکند.
تحقیقات بر سر بیماری مرموز کارمندان آمریکایی در چین
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفته است این کشور موضوع بیماری مرموز کارمندان آمریکایی در چین و کوبا را نیز بررسی میکند.
بیش از ۴۰ کارمند دولت آمریکا طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ بهصورت مرموزی به یک بیماری موسوم به «سندروم هاوانا» مبتلا شدند.
آقای پومپئو گفته است تحقیقات ادامه دارد، اما هنوز گزارش تحلیلی کاملی تهیه نشده و این موضوع در حد فرضیه است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین اظهار امیدواری کرد که سودان به زودی اسرائیل را به رسمیت بشناسد.
طی هفتههای گذشته بحرین و امارات روابط خود را با اسرائیل عادی کردهاند. احتمال میرود که سودان کشور بعدی عربی باشد که مناسبات خود را با اسرائیل عادی میکند.