ناسا شرکت نوکیا را برای ایجاد شبکه اینترنت در کره ماه برگزید
رأی دهید
به گزارش تارنمای نشریه «نیویورک پست»، ناسا پس از بررسی طرحهای پیشنهادی به این سازمان، در نهایت شرکت نوکیا را برای این قرارداد ۱۴ میلیون دلاری برگزید.
به این ترتیب نوکیا با احداث نخستین شبکه «۴جی-التیایی» در کره ماه، امکان ارتباط فضانوردان از طریق گوشیهای همراه را فراهم میکند.
شرکت «بِل لَبز» (به انگلیسی: Bell Labs)، بازوی پژوهشی و نوآوری شرکت نوکیا، با انتشار یک توییت در این رابطه نوشت که قرار است با این کار به هموار کردن مسیر برای «حضور پایدار انسان بر سطح ماه» کمک کند.
به گفته «بِل لَبز» این شبکه ارتباطی در آینده نزدیک به نسل پنجم یا ۵جی تبدیل خواهد شد.To the moon! 🌕
— Bell Labs (@BellLabs) October 15, 2020
We are excited to have been named by @NASA as a key partner to advance “Tipping Point” technologies for the moon, to help pave the way towards sustainable human presence on the lunar surface.
So, what technology can you expect to see? (1/6) pic.twitter.com/wDNwloyHdP
ایجاد این شبکه اینترنتی باعث بهبود کنترل ماهنوردها و جهتیابی در زمان واقعی از طریق جغرافیای ماه میشود، و به پخش فیلم و تصاویر با کیفیت بالا کمک میکند.
شرکت «بِل لَبز» میگوید ایجاد این شبکه اینترنتی و ارتباطی در کره ماه، چالش بزرگی برای نوکیا بوده است. که این سیستم به گونهای طراحی شده است که در برابر گرما و سرمای شدید، تابش پرتوها، بیوزنی یا خلاء، و همچنین تأثیر ارتعاشی قابل توجه هنگام پرتاب و فرود بر سطح کره ماه مقاوم باشد.
این قرارداد، بخشی از پروژههای ۳۷۰ میلیون دلاری ناسا در برنامهای با عنوان «نقطه اوج» است که صرف حمایت از تحقیقات مجموعه وسیعی از فناوریهای متنوع برای بهبود اکتشافات فضایی، به ویژه در کره ماه میشود.
بخش عمدهای از این بودجه به شرکتهای بزرگی مانند «اسپیس اکس» اختصاص داده شده است، ولی شرکتهای دیگری مانند نوکیا نیز در پروژه های کوچکتری مشارکت دارند.
حضور در کره ماه بخشی از برنامه اصلی سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا برای سفر به مریخ و سایر کرات دوردست کهکشان است.
ناسا در اوایل سال میلادی جاری، جزئیاتی از طرح مفهومی خود برای حضور پایدار در سطح ماه را منتشر کرده بود که بر ایجاد زیرساختهایی برای ایجاد پایگاهی در این کره برای انجام پروژههای تحقیقاتی متمرکز است.
این طرح شامل پایگاه آرتمیس، کاوشگرهای جدید، سیستمهای تأمین نیرو، زیستگاهها، و موارد دیگری در سطح کره ماه است که برای عملیات اکتشافی طولانی در آینده ضروری است.
در جریان برنامه آرتمیس، انسان و رباتها به جستجو و استخراج منابعی مانند آب، که میتوانند به سایر منابع قابل استفاده از جمله اکسیژن و سوخت تبدیل شوند، میپردازند.
از طرفی با تنظیم دقیق و همچنین ایجاد قابلیتهای جدید برای اعزام و حرکت فضانوردان، آنها مسافت بیشتری را در این کره طی کرده و مناطق جدیدی از ماه را کشف خواهند کرد.