نماینده ویژه آمریکا: فشار تحریم‌ها علیه ایران در روزها و هفته‌های آینده افزایش می‌یابد

 الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلارادیو فردا :الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا، در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت که فشار تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران «هرگز به این شکل نبوده است و ما آن را ادامه خواهیم داد و همان‌طور که در روزها و هفته‌های آینده خواهید دید آن را افزایش خواهیم داد.»

الیوت آبرامز که روز دوشنبه، ۱۴ مهر، در مصاحبه با کریستین امانپور، خبرنگار ارشد سی‌ان‌ان، سخن می‌گفت به پرسشی در مورد همراهی نکردن شمار زیادی از کشورها در سازمان ملل با تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران پاسخ داد.


آقای آبرامز در این باره گفت: «فکر می‌کنم ما بارها نشان داده‌ایم که مهم نیست وقتی صحبت از تحریم می‌شود وزیران خارجه چه می‌گویند، چه در سازمان ملل یا هرجای دیگر، تصمیم پیروی از تحریم‌های ایالات متحده توسط وزیران خارجه گرفته نمی‌شود، توسط ده هزار یا پنجاه هزار نفر از روسای شرکت‌های شخصی، وکلای بانکداران شرکت‌ها و موسسات مالی گرفته می‌شود که به این تحریم‌ها نگاه می‌کنند و می‌گویند که من خطر نمی‌کنم.»

آمریکا می‌گوید مکانیسم ماشه را فعال کرده و تحریم‌های تسلیحاتی ایران که قرار است طبق برجام، ۲۷ مهر امسال لغو شود، به قوت خود باقی خواهد ماند.

کشورهای دیگر طرف برجام با این روند موافقت ندارند، با این‌حال آمریکا هشدار داده است هر شرکت و دولتی که با ایران معامله تسلیحاتی داشته باشد، تحریم خواهد شد. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در ادامه گفت که به باور او اگر فشار حداکثری تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، جدا از این که چه دولتی در آمریکا انتخاب شود، ادامه یابد به مروز زمان سران ایران آماده مذاکره خواهند شد.

خبرگزاری بلومبرگ روز دوشنبه، هفتم مهرماه نوشت که دولت ترامپ در حال بررسی طرحی شامل تحریم‌های جدید برای «قطع کامل» ارتباط اقتصاد ایران با جهان خارج است و بر اساس آن، حدود ۱۴ بانک در ایران را نیز که تاکنون از برخی محدودیت‌های ایالات متحده فرار کرده‌‌اند، در فهرست سیاه قرار می‌دهد.

یک روز پس از رسیدن قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، گفت که اخبار مربوط به طرح دولت ترامپ برای «قطع کامل ارتباط نظام مالی ایران» بر بازار ارز ایران «اثر روانی» داشته است.

آقای آبرامز در پاسخ به پرسشی دیگر در مورد قرارداد ۲۵ ساله چین و ایران گفت که این توافق‌نامه تجاری ۴۲۵ میلیارد دلاری بدین معنی است که تجارت بین دو کشور باید ۱۰ برابر تجارت امروز بشود و افزود که «این کاملاً غیرواقعی است زیرا ایرانی‌ها پولی ندارند.»

او افزود: «آنها می‌توانند چنین توافق‌هایی را اعلان کنند اما به هیچ وجه به این معنی نیست که شاهد انجام آنها خواهید بود.»

هیات دولت ایران پیش‌نویس نهایی سند همکاری‌های ۲۵ ساله دو کشور را که از سال ۹۴ بحث آن جریان بود، تیرماه امسال تصویب کرد.

الیوت آبرامز از وضعیت مشابهی بین چین و ونزوئلا نمونه آورده و گفت: «ضمناً یادآوری می‌کنم که چین در حدود یک سال گذشته صفر دلار در ونزوئلا صفر سرمایه‌گذاری کرده است و هیچ وام جدیدی برای سرمایه‌گذاری به آن کشور نداده است.»

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در پاسخ به این سوال که آمریکا قصد دارد در مورد رساندن نفت از ایران به ونزوئلا چه اقدامی کند گفت که «اطمینان حاصل کرده‌ایم که هیچ‌کس دیگر طرف این معامله نرود. همان‌طور که می‌دانید، ما موفق شدیم برخی از مالکان کشتی یونانی را متقاعد کنیم» که از این معامله کناره بگیرند.

آقای آبرامز اضافه کرد که این اقدام ایران تنها می‌تواند حدود سه هفته نفت مورد نیاز برای دولت مادورو را تامین کند و افزود که «بنابر این نباید در مورد آن اغراق کرد.»

ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفتی جهان را دارد اما کمبود سرمایه‌گذاری، فساد و تحریم‌های آمریکا باعث شده است که هم تولید روزانه نفت آن از سه میلیون بشکه به حدود ۳۴۰ هزار بشکه برسد و هم بخش اعظمی از پالایشگاه‌هایش کهنه و از رده خارج شوند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.