سالانه چقدر مواد مخدر در ایران مصرف می‌شود؟ + ویدیو

یورونیوز :گزارش های سازمان ملل متحد حکایت از آن دارند که ایران در سه دهه گذشته ١٢ هزار تن مواد مخدر را طی ۴۱ هزار عملیات کشف و ضبط کرده است که این مقدار معادل سه چهارم کل تریاک و یک چهارم هرویین و مورفین کل ضبط شده در دنیا است.البته این اقدام ایران بر اساس گفته فداحسین ملکی، نماینده مجلس ایران و دبیر سابق ستاد مبارزه با مواد مخدر چهار هزار نفر کشته و بیش از ۱۲ هزار نفر معلول به همراه داشته است.

از همین رو آقای ملکی در گفت‌وگو با یورونیوز می‌پرسد: «آیا خانواده‌های اروپایی تصوری دارند که اگر ما این همه کشته نمی دادیم برای آن‌ها چه اتفاقی می افتاد؟»


ایران به دلیل همسایگی با افغانستان به عنوان یک بازار بالقوه مواد مخدر و همچنین پل ارتباطی با اروپا برای انتقال این مواد شناخته می‌شود.

در حال حاضر در ایران تعداد ٢ میلیون . ۹۰۰ هزار مصرف کننده دائمی مواد مخدر و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده گاه به گاه مواد مخدر تخمین زده می‌شود که سالانه ٢.٣ میلیارد یورو هزینه می‌کنند که این مقدار باعث ضرر ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورویی به اقتصاد کشىور است.

به نظر می‌رسد در پی اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تهران در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تنها مانده است و مشخص نیست تا چه مدت می‌تواند در برابر این شرایط مقاومت کند. از همین رو حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در هشداری گفت که تحریم‌های اعمال شده علیه ایران می‌تواند تلاش ایرانیان را برای جلوگیری از انتقال مواد مخدر به اروپا تضعیف کند.

از سوی دیگر ۳۰ درصد از مواد تولید شده در افغانستان به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر در جهان از طریق ایران به اروپای شرقی می‌رسد. آقای ملکی می گوید: «ایران اگر می خواست می‌توانست از این موقعیت برای ترانزیت مواد مخدر به اروپا استفاده کند اما موازین اسلامی ما اجازه چنین کاری را نمی ‌هد و مقام معظم رهبری نیز با آن موافق نیستند. پس اگر تغییری در سیاست‌ها رخ دهد قطعاً این اتفاق می افتد. شک نکنید.»

اما ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران از منظری دیگر گفت: «ما انتظار کمک به جمهوری اسلامی ایران داریم البته نه کمک مالی بلکه می‌خواهیم آن‌ها در بیانیه ها و قطعنامه هایشان حرکت پرخروش ملت ایران را در عرصه مبارزه با مواد مخدر مورد سرزنش و نکوهش قرار ندهند.»

در ایران مجازات اعدام برای جرایم عمده مواد مخدر در نظر گرفته شده است، سیاستی که با انتقاد گسترده کشورهای اروپایی مواجه شده است اما گویا در حال حاضر مقام های ایرانی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر راه دیگری ندارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
ایرانی ها در همه جا اول هستند و این هم یکی دیگر از افتخارات انان هست
‌پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۵
۷۳
پیکان۵۸ - مالمو، سوئد
شما ترانزیت میکنی‌ اما مرد نیستید راست بگی‌ همینکه میگی‌ آقا و اسلام اجازه نمیده معلومه دروغ میگی‌،مواد مخدر میارید،خودتون سرباز بدبخت را میکشید که بگید شهید میدیم. اما آرد آتش میزنید که بگید هروین آتش زدیم شما از نمک نمیگزرید از هروین میگذارید.
‌پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۳
۱۰۹
منوچهری - تهران، ایران
اوایل انقلاب یک فیلمی ساختن به اسم "تاراج". ایرج قادری, فخری خوروش و جمشید هاشمپور بازی میکردند. تازه دارم معنی این فیلم رو میفهمم. دقیقا از روی همون سناریو دارن انجام میدن,
‌پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا