نسرین ستوده جایزه نوبلِ آلترناتیو را تصاحب کرد
رأی دهید
خانم ستوده نخستین فعال ایرانی است که این جایزه را از آنِ خود میکند.
در بیانیهای که بنیاد «زندگی درست» به همین مناسبت در روز پنجشنبه منتشر کرد آمده است که برندگان سال ۲۰۲۰ یک نقطه مشترک دارند و آن «مبارزه آنها برای برابری و دموکراسی و عدالت و آزادی» است.JUST ANNOUNCED: The 2020 #RightLivelihood Laureates
1️⃣ Nasrin Sotoudeh 🇮🇷
2️⃣ Bryan Stevenson 🇺🇸
3️⃣ Lottie Cunningham Wren 🇳🇮
4️⃣ Ales Bialiatski/ @viasna96 🇧🇾
Join us to celebrate their courage and commitment to a just, peaceful and sustainable world ➡️ https://t.co/jboCNpV8Cb pic.twitter.com/cYaUiqO46E — Right Livelihood Foundation (@rightlivelihood) October 1, 2020
برایان استیونسون، وکیل حقوق مدنی از آمریکا، لوتی کانینگام رِن، فعال محیط زیست از نیکاراگوئه، و آلِش بیالیاتسکی، فعال حقوق بشر از بلاروس، دیگر برندگان جایزه نوبل آلترناتیو در سال ۲۰۲۰ هستند.
آلش بیالیاتسکی و سازمان غیردولتی ویاسنا که در زمینه حقوق بشر فعالیت میکند و نامش در کنار نام آقای بیالیاتسکی در فهرست برندگان آمده است نخستین برندگان بلاروسی این جایزه هستند.
چهار برنده جایزه نوبل آلترناتیو که توسط یک هیئت داوران بینالمللی انتخاب شدهاند هر یک جایزه نقدی معادل یک میلیون کرون سوئد، حدود ۱۱۰ هزار دلار، را نیز دریافت خواهند کرد.
نسرین ستوده که با اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده و در زندان از ۲۰ مرداد در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی اعتصاب غذا کرده بود، روز پنجم مهرماه اعتصاب غذایش را شکست.
در مدتی که او در اعتصاب غذا به سر میبرد صدها نفر از فعالان و نویسندگان و شخصیتهای فرهنگی از سراسر دنیا با امضای بیانیههایی خواستار آزادی او شدند.
جایزه زندگی درست در سال ۱۹۸۰ «برای ادای احترام و حمایت از مردان و زنان شجاعی بنیاد نهاده شد که برای حل مشکلات جهانی آستین بالا میزنند».
این جایزه به «جایزه نوبل آلترناتیو» معروف شده و تاکنون از ۷۰ کشور دنیا ۱۷۸ برنده داشته است.