محمود صادقی: قرص‌های وارداتی کرونا خرج درمان مقامات شد

ایندیپندنت فارسی: نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روز یک‌شنبه خبر داد که در اواخر مجلس دهم «۲۰ هزارقرص فایپیراویر به صورت محرمانه از چین وارد شد و تعداد زیادی خرج درمان مقام‌ها شد».
 

او ادامه داد: «این نشان می‌دهد برخلاف شعارهایی که ما می‌دهیم متأسفانه امتیازات حاکمان در قوای مختلف، با مردم نزدیک نیست.»

 
محمود صادقی در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد عاقبت این قرص‌ها گفت که قرار بود این قرص‌ها در اختیار بیمارستان‌ها برای کارآزمایی بالینی قرار بگیرد و مجوز ساخت داده شود، اما گویا سرنوشت آنها نامعلوم است.
 
او در مورد خودبرتربینی مقامات مسئول در حکومت جمهوری اسلامی نسبت به مردم گفت که مسئولان نظام خود را تافته جدابافته می‌دانند. وی با اشاره به ماجرای تحویل ۱۵۰۰ واکسن اختصاصی به مجلس شورای اسلامی، ادعاهای عدالت‌طلبی نمایندگان مجلس را طبل توخالی خواند و این قبیل رفتارهای مسئولان حکومت را نتیجه فاصله گرفتن از مردم دانست.
 
پیشتر سندی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد ۱۵۰۰ دوز از واکسن آنفلوآنزا، به طور اختصاصی در اختیار مجلس قرار گرفته است. پس از افشای این سند، مجلس شورای اسلامی ناچار به بازگرداندن آنها شد.
 
این واکسن‌ها و قرص‌ها در حالی به طور اختصاصی به مسئولان اهدا می‌شود که وضعیت سلامت در کشور بحرانی است و کرونا این روزها بیش از پیش در ایران قربانی می‌گیرد. نگرانی بیشتر از آنجا نشئت می‌گیرد که به نظر می‌رسد در صورت ساخت واکسن کرونا، مسئولان نظام ابتدا خود را در اولویت دریافت قرار دهند و جان مردم برای آنها در مرتبه بعدی قرار دارد.
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، روز یک‌شنبه در مورد آمار کرونا در کشور گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۲ نفر در کشور جان خود را از دست داده‌اند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۴۳ هزار و ۸۶ نفر رسیده است.
 
در همین حال به گفته ایرج حریرچی، معاون این وزارتخانه، بر اساس آمارهای هفته گذشته، به طور متوسط هر هفت دقیقه یک نفر جان خود را در مبارزه با کرونا از دست می‌دهد. 
 
اما بحث اختلاف طبقاتی و انحصارگرایی افراد درون حکومت و فاصله سطح زندگی آنان با مردم، از مدت‌ها پیش مورد انتقاد افکار عمومی است.
 
اخیرا در پی افشای ماجرای اهدای اتومبیل‌های دنا به نمایندگان مجلس- که اقساطی و زیر قیمت بازار به آنها داده شده است- مشخص شد که چنین رانتی، تنها مختص به این مجلس نیست و نمایندگان مجالس پیشین هم از این قبیل رانت‌ها بهره‌مند بوده‌ا‌ند. این دقیقا مسئله‌ای است که نشان می‌دهد چرا نامزدها حاضرند میلیاردها تومان خرج تبلیغات برای ورود به مجلس کنند. به نظر می‌رسد عواید حاشیه‌ای نمایندگی مجلس به مراتب بیش از حقوق آنهاست.
 
اما نباید فراموش کرد که این گونه رانت‌ها تنها مختص مجلس نیست. چندی قبل و در پی افشای املاک و حقوق‌های نجومی، مشخص شد که مدیران ارشد کشور برخلاف کارمندان، از حقوق‌های ۵۰ میلیون تومان به بالا برخوردارند و امکان دریافت‌ وام‌های چندین میلیاردی را نیز دارند. همچنین، در دوران شهرداری قالیباف، رئیس فعلی مجلس، املاک بسیاری به ارزان‌ترین حالت ممکن و با اقساط بلندمدت در اختیار نزدیکان او و جریان سیاسی مطبوعش قرار گرفت.
 
نیروهای نظامی نیز همین شرایط را دارند. شاید بتوان گفت وضعیت در میان سپاه و نهادهای غیر قابل تحقیق و تفحص زیر مجموعه رهبری مانند ستاد فرمان اجرایی امام وبنیاد مستضعفان، به مراتب بدتر است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.