این ۳ ماده غذایی را جایگزین شکر کنید
رأی دهید
رژیم غذایی انسانها سرشار از مواد غذایی متنوع و دارای خواص مختلف است. با این حال، حقیقت تلخ این است که هر چیزی که کام شما را شیرین میکند ممکن است سلامت شما را به خطر بیاندازد و یکی از این مواد غذایی شیرین، شکر است.
شکر علاوه بر داشتن کالری بالا، میتواند به سرعت باعث افزایش قند خون شده و در نتیجه فشار خود فرد را بالا ببرد. با این وجود، متخصصان تغذیه توصیه میکنند افراد در مصرف هر ماده غذایی اعتدال و میانهروی را رعایت کنند.
تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف رژیم غذایی سرشار از شکر با ابتلا به افسردگی در افراد ارتباط مستقیم دارد. دانشمندان میگویند شکر برای سلامت دهان و دندان مضر است. همچنین مصرف زیاد این ماده غذایی میتواند منجر به بیماری کبد چرب، مقاومت بدن به انسولین، ابتلا به سرطان، افزایش چاقی، اعتیاد ذهنی و بیماریهای قلبی و عروقی در انسانها شود.
همچنین تحقیقات نشان داده است مولکولهای شکر میتوانند با اتصال به کلاژن پوست، انعطافپذیری آن را کاهش دهند. این بدان معناست که پوست افراد دچار افتادگی، چین و چروک و خطهای عمیق خواهد شد. از همین رو زنانی که به زیبایی و شفافیت پوست خود اهمیت میدهند بهتر است تا حد ممکن مصرف شکر در رژیم غذایی خود را کاهش دهند.
متخصصان تغذیه در مقابل توصیه میکنند به جای مصرف شکر، این مواد غذایی مفید را جایگزین آن کنید.
۱- عسل
تحقیقات متعدد نشان داده است عسل میتواند فشار خون در افراد را تنظیم کند. همچنین از دیرباز از عسل طبیعی به عنوان یک دارو برای درمان زخم معده استفاده میشده است.
به طور کلی استفاده از عسل در کسانی که از بیماریهای دستگاه گوارشی رنج میبرند، یکی از گزینههای مناسب است. به دلیل آنکه عسل سرشار از آنتیاکسیدانهاست و میتواند باعث بهبود عملکرد عروق و قلب شود و خطر بیماریهای قلبی در افراد را کاهش دهد.
متخصصان تغذیه به افراد دیابتی پیشنهاد میکنند با حذف شکر، عسل طبیعی را جایگزین آن کنند. از سوی دیگر، خاصیت عسل در افزایش انرژی بدن و تقویت سیستم ایمنی برای مبارزه با عوامل بیماری زا تایید شده است. خانمهایی که به بهداشت و سلامت پوست خود اهمیت میدهند میتوانند علاوه بر استفاده خوراکی از عسل، از ماسک آن نیز برای صورت خود استفاده کنند.
تحقیقات نشان داده است به دلیل وجود آنتیاکسیدانها و نیز مواد معدنی در عسل، مصرف آن میتواند مانع از پیری زودرس پوست شود.
۲- استویا
استویا بهخصوص در کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند میتواند باعث کاهش قند خون شود. بهویژه در افرادی که نمیتوانند مصرف شکر را در رژیم غذایی خود متوقف کنند، مصرف استویا بسیار مناسب است، زیرا هم طعم شیرین را به رژیم غذایی آنها بازمیگرداند و هم فاقد هرگونه انرژی است.
با این حال، برخی تحقیقات عوارض جانبی را در استویا گزارش کردهاند. متخصصان تغذیه تاکید دارند با آنکه استویا فاقد انرژی است، اما نباید در مصرف آن نیز زیادهروی کرد.
۳- شیره میوهها و گیاهان
با این حال، شیره انگور برخلاف استویا، دارای کالری زیادی است. از این رو، بهتر است کسانی که به وزن خود اهمیت میدهند در مصرف آن زیادهروی نکنند. شیره توت، خرما و درخت افرا از دیگر شیرههای مفید و مغذی هستند. مصرف شیره افرا بهویژه در آمریکای شمالی بهشدت رایج است. اروپاییها زمانی که پا به قاره آمریکا گذاشتند طرز تهیه این شیره سحرآمیز را از بومیان آنجا یاد گرفتند.
شیره افرا سرشار از ویتامین گروه B. و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی است. تحقیقات نشان داده است شیره درخت افرا برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد قلب و سیستم عروقی، جلوگیری از سرطان و کنترل قند خون مفید است.
متخصصان میگویند بهتر است در کنار حذف شکر از رژیم غذایی، در مصرف سایر مواد شیرینکننده زیادهروی صورت نگیرد.