میرحسین موسوی از اعدام‌های سال ۶۷ خبر داشت؟

فرارو: مجتبی حسینی، در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی سه‌شنبه شب به بهانه گزارش اخیر سازمان عفو بین‌الملل درباره اعدام‌های سال ۶۷ مناظره‌ای، برگزار کرد تا افکار عمومی ایران را که نگران آینده خود است به ۳۲ سال قبل بازگرداند.
 

چالش اصلی این مناظره آگاه بودن و حمایت میرحسین موسوی از تصمیم شورای عالی قضایی برای اعدام‌های سال ۶۷ بود. یک سوی این مناظره مدعی اطلاع میرحسین موسوی از وقوع اعدام‌های سال ۶۷ بود و سوی دیگر منکر این ادعا.

 
برگزاری این مناظره، تبدیل به یک منازعه گفتمانی جدی در فضای مجازی، میان حامیان گفتمان اصلاح‌طلبی به ویژه طرفداران مهندس موسوی و طرفداران براندازی نظام سیاسی ایران شده است.
 
فارغ از اینکه مستندات سازمان عفو بین‌الملل درباره اطلاع میرحسین موسوی از اعدام‌های سال ۶۷ از سوی تلویزیون اتریشی نقض شده باید به این مساله توجه داشت که به رغم حضور ۱۱ساله میرحسین موسوی در حصر و عدم فرصت پاسخگویی ایشان به اتهامات و ادعا‌های اپوزیسیون برانداز امکان آن وجود دارد که نظرات ایشان و خانم زهرا رهنورد دریافت شود چراکه نمی‌توان در عصر انفجار اطلاعات به راحتی از کنار بی‌اطلاعی یا مخالفت ایشان با اعدام‌ها گذشت.
 
جدای از اهمیت دریافت نظرات حقیقی چند پرسش حائز اهمیت وجود دارد:
 
۱- چرا جریان اپوزیسیون برانداز و مدعی صلاحیت حکومت در ایران بدون توجه به شرایط فعلی میرحسین موسوی، راهبرد خود را متوجه تخریب او کرده است؟
 
۲- تلاش مستمر براندازان برای به عقب بردن افکار و احساسات مردم ایران به گذشته در حالی که مساله ملت زندگی فعلی و آینده ایران است با چه اهداف و نیاتی دنبال می‌شود؟ براندازان چه نفعی از عقب نگه داشتن جامعه ایران می‌برند؟
 
پاسخ به این پرسش‌ها به هر شکل ممکن نشانگر این است که اپوزیسیون برانداز باتوجه به تغییر آن به آن تحولات جهانی و تحلیل همیشگی خود مبنی بر اینکه تا وقتی امید به اصلاحات و اصلاح‌طلبان در ایران باشد، دگردیسی در صحنه قدرت ایران اتفاق نخواهد افتاد رو به همان روش نخ‌نما شده کهنه و چرک قدیمی خود برای ترور اصلاحات آورده است. در اجرای راهبرد اصلاحات‌ستیزی اپوزیسیون به همین نمونه اکتفا می‌کنیم که روزی مسعود رجوی بلافاصله پس از دوم خرداد ۱۳۷۶ و انتخاب سیدمحمد خاتمی به عنوان رییس‌جمهور ایران، اولین کسی می‌شود که به اصلاحات و خاتمی لقب «فتنه» می‌دهد و روزی دیگر میرحسین موسوی را شریک اعدام‌های سال ۶۷ می‌کنند!
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

چندان مهم نیست چون تاریخ مصرف اخوند و مجاهد و علی شریعتی و موسوی و کروبی و سروش و دیگر ماله کشان حکومت مذهبی به پایان رسیده و حکومت بعدی ایران حتما سکولار خواهد بود
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد

موسوی در راس نظام بود نمیشود که از بقتل رساندن هم و طنانش توسط نظامی که خودش در راس ان قرار داشته بی اطلاع بوده باشد و در این قتلها دخالتی نداشته باشد.
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران

[::دوستدار - استهکلم، سوئد::]. موسوی در راس نظام نبود. رییس دولت بود. کارهای اطلاعاتی و ضد اطلاعاتی با هماهنگی گوربه گور بهشتی و علی خامه ای و هاشمی تحت نظر روسیه انجام میشد. فقط چون موسوی جز دارو دسته هسته اصلی جمهوری یعنی نهضت آزادی ها بود و مثل رجایی خمینی قبولش داشت در کار بود والا بارها خواستن کله ش کنن و با مرگ خمینی کله شد. من تاحالا فقط رجالی مثل مصدق بازرگان رجایی و موسوی رو شریف و لایق میدونم. موسوی رو هم به اندازه ترامپ دوس دارم و قبولش دارم.
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
۳۵
Shahin.Orel - تهران، ایران

میشه راننده تاکسی و بقال سر کوچه خبر داشته باشن , نخست وزیر مملکت خبر نداشته ؟ اگر خبر داشتی که شریک جرم هستی . اگر هم خبر نداشتی که غلط کردی نخست وزیر بودی . در هر دو صورت مجرمی
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
۵۰
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

جنایات رژیم از همان ساعات اول با اعدام سران ارتش شروع شد ، اما اگه بخاطر جو گیر شدن دوران انقلاب ، اعدام سران رژیم پهلوی را چشم پوشی کنیم و سختگیری نکنیم ، اما بار دیگر و دقیقا از همان لحظه ای که یورش بستن دانشگاه ها به بهانه انقلاب فرهنگی آغاز شد ، و شعار یا روسری ، یا توسری و پونس زدن به پیشانی دختران بی حجاب رسم گرفت ، هر کسی که ، تاکید می‌کنم هر کسی که با رژیم ارتجاع و استبداد لبیک گفت ، دستش به خیانت و جنایت آلوده است ، از رفسنجانی و سروش ، گرفته تا موسوی و کروبی و خاتمی و روحانی
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
۳۵
Shahin.Orel - تهران، ایران
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. شما آرزوهاتون رو مطرح میکنید یا واقعیت رو ؟ اگه تاریخ مصرف اینها به پایان رسیده پس این خاک بر سری متداوم در این مملکت از کجاست ؟ درضمن حکومت سکولار مال جامعه ای هست که مردم اون مملکت دینی دارن مدارا گر و اصلاح شده , که این دین در حکومت دخالتی و در خیابون چاقوکشی نمیکنه ولی در مملکتی که اصول دین این مردم تعرض به حقوق دیگرانه , حکومت سکولار منجر به انقلاب اسلامی میشه , که شد . در این ممالک حکومت لاییک هست که چاره کاره نه سکولار , حکومت لاییکی که میگه تو مسجد و کلیسا عبادت کن و در خیابون آدم باش , نمونش آلمان سکولار که امروز در هر خیابوونش یک حسینیه هست و فرانسه لاییک که کسی نمیتونه دسته عاشورا زیر برج ایفل راه بندازه .
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
۵۷
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

احتمالا مثل روحانی روز جمعه تازه فهمیده خخخخ موسوی و کروبی حسابی خیس خوردند و الان موقع بیرون آوردنشان از آب و نمک نظام اشغالگر هستند
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
مطمعنا موسوی اطلاع داشت ولی مثل همین دوره دولت الت دست نظام اسلامی ایران است همانهاییکه دستور کشتار و ازادی اختلاس های هزاران میلیاردی به عوامل مزدور خودشان میدهند و در عین حال پاسخگو نیستند،شاید موسوی و دولت مربوطه در اعمال جزیی مثل حمل اجساد نقش داشتند،در هر صورت موافقت یا مخالفت موسوی اهمیتی (برای سران قاتل)نداشت،موسوی یک پا دو بود
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان

از یا حسین میر حسین جنایتکارتر شاید لاجوردی و خلخالی بودند، اینکه این مرد نوچه قاجار یا صیغزاده قاجار موسوی اصرار داشت کشور را به دوران طلایی سیک الله خمینی ملون برگرداند هم، به این خاطر بود که دستش در قتل و کشتار مثل دوران اون ملعون مردار خمینی باز باشه بدون اینکه کسی بتونه بهش بگه گوشهاش دوباره دراز شده.کسیکه رییس دولت باشد باید بداند زیر دستانش چه علطی کرده اند تا مواجبشون را بدهد غیر ممکنه از لحظه اول تا لحظه اخرین ادام در جریان کل امور نبوده باشد، این تخمه صیغه ها با افتخار نمیگن با ان اعدامها جمهوری اخوندی را بیمه کردند و این بدان معنی است که تمام مسولین در جریان این کار بودند و بدین اجازه انها این اعدامها با این حجم نمیتوانسته انجام شود
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
۵۹
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

مطمئنن در جریان همه امور بوده. اگه نبوده خاک تو سرش!
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳
۶۴
Parinaz Iran - پراگ، چک
[::amirgheryou - تهران، ایران::]. وظیفه ی تو تورک مثل رفیقت بادبادک میانه. تفرقه بین ایرانیان سایت و ایجاد ترک ستیزی است که کورررر خوانده ای. هرگز از زنده یادان کسروی ستار خان و باقرخان نام نمی بری حتی اتا ترک سازنده ی ترکیه ی نوین و دوست رضاشاه. در اینجا با واژه ی فارسستان و دیگر چرندیات قصد داری بهره برداری کنی از همان اذربایجان جدا شده بوسیله قاجار پناهنده به اروپا می اید. کسروی چون افشا کننده جنایات دینت بود او را کنار می گذاری ستارخان و باقرخان هممیهنان ایراندوست همینطورولی کورررر خوانده ای خیانت قاجار در جدایی ان قسمتها تکرار نخواهد شد با تکرار نامهای مورد علاقه ات همانطور که خلخالی قاتل حرفه ای تورک نه اذری...بس کن نفاق افکنی پیروزت نمی کند علت تمرگیدن ملایان کسانی چون تو هستند نه فاطمه که بوضوح عقایدش را می نویسد ننگ و نفرت بر اعراب ۱۴۰۰ سال پیش و دینشان.
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۴
۶۴
Parinaz Iran - پراگ، چک
تصاویر رابنگرید و مقایسه با تیمسار ایرانی جهانبانی و دیگر افسران قربانی شده بوسیله ی زالوهای اسلامی.
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
۶۴
Parinaz Iran - پراگ، چک
نه خبر نداشت .مشغول مباحثه با مجاهدین بود و اسلام دیگر. شکل دادن بهتر به عمامه ها....اره ارواح جد عرعرش
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
[::شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ::]. تو هم خیلی خیس خوردی. نکنه میخوای از تخم مرغ شانسی بیای بیرون.
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۱
۵۷
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
مسئله خبر داشتن یا نداشتن نیست مسئله نجات رژیم اسلامی ست و بازی کثیف رژیم که بار دیگر مردم را گول بزنند و موسوی در نقش نجات دهنده و بار دیگر مردم در انتخابات شرکت کنند و موسوی یا کروبی انتخاب شوند و نظام کثیف اسلامی چند سال بیشتر عمر کند .فعلا بازی موسوی و کروبی شروع شده
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۱
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
ای تو دوران طلایی امامت!
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۵
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::Shahin.Orel - تهران، ایران. عزیز دل من "تاریخ مصرف تمام شدن" با "تمام شدن" بسیار فرق دارد. تاریخ مصرف خیلی چیزها به پایان میرسد و ممکن هست ان را بهمان صورت مصرف کنند و یا کسی ان را دور نریزد. تغییرات فرهنگی بسیار بطئی رخ میدهند. مهم اینست که مردم ما از نقطه ی عطف گذشته اند و نسل جدید هم بسیاری از باورهای گذشته را قبول ندارند. برای تغییرات اجتماعی باید بسیار صبور باشی . باورهائی که در طول 10 قرن در مغزها رسوب کرده اند یک شبه و حتی با تعلیمات شدید از بین نمیروند. نمونه روسیه هست که 70 سال حزب کمونیست تعلیمات داد ولی جامعه شکل دیگری به خودش گرفت. ارام و خونسرد و با حوصله باش حتما رخ میدهد. شاید به عمر من وفا نکند ولی مطمئن باش که: دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد.
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
۷۱
tabarzinn - اوپسالا، سوئد
برای اطلاع دوستان در مهر ماه سال ۱۳۶۰ میر حسین موسوی به عنوانِ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به نیویورک سفر کرد و در مجمع عمومی‌ سازمان ملل اعدام‌هایِ دست جمعی رو تکذیب کرد. در همان زمان عفو بین الملل درخواست کرد که هیاتی را برایِ بازرسی زندان‌ها به ایران بفرسته. میر حسین موسوی آن چنان پیشنهاد‌هایی‌ جلوی آنها گذاشت که بهیچ وجه نمیتونستن بپذیرند . از جمله این پیشنهادها پذیرفتن قانونِ مجازاتِ اسلامی از جمله قطع کردنِ دست و پا و سنگسار بود .میر حسین موسوی باید جواب گویِ خوش خدمتی‌ها و ندانم کاری‌هایِ خود باشه . برایِ اطلاعِ اشخاصی‌ که شعار خجالت آورِ "یا حسین میر حسین" رو سر میدادن .
‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۸
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
[::tabarzinn - اوپسالا، سوئد::]. میر حسین موسوی نخود بزیر نبود نه وزیر دربدری، وزیر دربدری دکتر ولایتی بود که شده بود مشاور مردم بورکینا فاسو، اخه اطلاع نداری چرا خودتو ضایع میکنی
‌سه شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.