کرونا ممکن است در ابتلای مجدد به مراتب سختتر باشد
رأی دهید
بر اساس تحقیق جدیدی که در آمریکا صورت گرفته است، سیستم ایمنی بدن انسان در صورت ابتلای مجدد به ویروس کرونا، نمیتواند از شدت بیماری کووید-۱۹ کم کند. این تحقیق توسط گروه محققان به سرپرستی ریچارد تیلت از دانشگاه نوادا انجام گرفته و نتایج آن در مجله "The Lancet" منتشر شده است. نتیجه این پژوهش هنوز به طور مستقل مورد بررسی قرار نگرفته است.
در ماه آوریل (حدود چهار ماه پیش) جوان ۲۵ سالهای در آمریکا که به ویروس کرونا مبتلا شده بود و تنها علائم خفیفی از بیماری داشت، به سرعت بهبود یافت. چند هفته بعد این جوان با نشانههای شدیدی از بیماری کووید-۱۹ به بیمارستان مراجعه کرد. نتیجه آزمایشها نشان داد که او برای بار دوم به ویروس کرونا مبتلا شده است.
پژوهشگران از مطالعه وضعیت این فرد نتیجه گرفتهاند که سیستم دفاعی بدن انسان پس از بهبودی از کووید-۱۹ هم نمیتواند در مقابل حمله ویروس سارس-کوو۲ مقاومت کافی کند و امکان ابتلای مجدد به بیماری وجود دارد.
البته محققان تاکید کردهاند که هنوز نمیتوان از مواردی از این دست نتیجهگیری قطعی کرد، زیرا کووید-۱۹ در بیمارانی که مجددا به آن مبتلا شدهاند، علائم متفاوتی داشته است.
پیش از این محققان در هنگکنگ، بلژیک و هلند نیز موارد مشابهی از ابتلای مجدد به ویروس کرونا را گزارش کرده بودند.
سازمان بهداشت جهانی ابتلای مجدد به ویروس کرونا را جزو مواردی ارزیابی میکند که قابل تعمیم نیستند. این سازمان میگوید هنوز مشخص نیست که قدرت ایمنی بدن پس از ابتلا به ویروس سارس-کوو۲ تا چه حد پایدار میماند و وضعیت سیستم ایمنی تا چه اندازه به شدت و ضعف بیماری در دور اول بستگی دارد.
تنها یک نمونه نادر؟
در نمونه بیمار آمریکایی در ایالت نوادا که با علائم سرماخوردگی و اسهال به پزشک مراجعه کرده بود، نتیجه آزمایش در اواسط ماه آوریل نشان میداد که او به ویروس کرونا مبتلا شده است. یک ماه پس از این آزمایش و وقتی بهبودی حاصل شده بود، نتیجه دو آزمایش دیگر منفی بودند.
این مرد جوان حدود دو هفته بعد دوباره با علائمی مانند تب، سردرد و سرفه به پزشک مراجعه کرد. متخصصان برای اطمینان از قفسه سینه او عکسبرداری کردند و پس از آن این بیمار مرخص شد. پنج روز بعد این مرد در وضعی وخیم به بخش اورژانس بیمارستان منتقل شد، به طوری که تنها قادر بود به صورت مصنوعی و با کمک دستگاه تنفس کند.
آزمایش کرونای این مرد در ابتدای ماه ژوئن دوباره مثبت بود. به گفته محققان، نتیجه آزمایشهای این بیمار نشان میدهند که او در دور اول و دوم به انواع مختلفی از ویروس سارس-کوو۲ مبتلا شده است؛ به همین دلیل امکان دارد که نوع دوم بیماری عوارض اولین عفونت را در بدن فعال کرده است.
تا پیش از این کارشناسان بر این نظر بودند که پس از بهبودی از بیماری کووید-۱۹ سیستم ایمنی بدن میتواند دستکم به طور موقت از ابتلای مجدد جلوگیری کند