چرا میزان علائم ابتلا به کرونا در افراد متفاوت است؟
رأی دهید
به گزارش سیانان، یکی از تئوریهای عنوان شده از سوی کارشناسان مطرح شده مربوط به واکسنهایی است که افراد پیش از ابتلا از آنها استفاده کردهاند.
اندرو بادلی متخصص بیماریهای اپیدمیک در این رابطه گفتهاست «افرادی که واکسنهای متنوعی از قبیل آنفولانزا، التهاب کبد و دیگر انواع واکسن را زده باشند، ظاهراً کمتر در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار میگیرند.»
وی همچنین مفهوم «آموزش سیستم ایمنی» را تشریح کرد که در خصوص کیفیت آمادهسازی سیستم ایمنی بدن برای پاسخگویی مناسب در راستای مبارزه با این ویروس همهگیر است.
به گفته او «آنالوژی مناسب این است که سیستم ایمنی بدن را به مثابه یک عضله در نظر بگیریم که هر قدر ورزیده تر باشد، بهتر میتواند به کاربردهای گوناگون ما پاسخ دهد.»
تا این لحظه هیچ دلیل قاطعی بهدست نیامده که دیگر واکسنها، قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کووید 19 باشد ولی برخی از پژوهشگران این موضوع را محتمل قلمداد کردهاند.
تیمی از پژوهشگران آمریکایی در ژوئن گذشته، دوزهای تقویت شدهای از واکسن حصبه و اوریون را به افراد تزریق کردند تا تأثیر آن در کمک به جلوگیری از شیوع کرونا و حصبه شدید آلمانی را بررسی کنند.
پژوهشگران، ماه گذشته متوجه شدند که در کشورهایی که شمار زیادی از مردم در برابر بیماری سل (بیسیجی) واکسینه شدهاند، میانگین مرگ و میر ناشی از کرونا پایینتر است. این یافته تازه با پژوهشهای دیگری همخوانی دارد که نشان دادهاند واکسن میتواند سیستم ایمنی بدن را به شکل کلی تقویت کند.
خانم مونیکا گاندی اپیدمیلوژیست آمریکای در دانشگاه کالیفورنیا در حال همکاری با تیمی از پژوهشگران است که سعی در فهم این واقعیت دارند که چطور ممکن است جمع کثیری از افراد، علائم اندکی از ابتلا را نشان بدهند یا اینکه مبتلایانی بدون علائم خاص باشند.
بر اساس برآورد ماه گذشته مراکز آمریکایی مبارزه با بیماریها و پیشگیری از آنها، بیش از 40٪ از مبتلایان به کرونا، فاقد هر گونه علائم کووید 19 هستند.
با فرض وجود مقادیری از ویروس کرونا در بدن، تیم گاندی تأکید دارد که زدن ماسک، امری بسیار تعیینکننده است زیرا «تأثیر ماسک در واقع شمار ویروس را کاهش میدهد که در این صورت به دوز کمتری از واکسن نیاز داشته و سیستم ایمنی بدن قادر خواهد بود با علائم کمتر و اساسا بدون علائم، فعال باشد.»