آیا دهان‌شویه‌ها می‌توانند مانع تکثیر ویروس کرونا شوند؟

دویچه وله :تحقیق گروهی از پژوهشگران آلمانی نشان می‌دهد که دهان‌شویه‌ها می‌توانند ویروس کرونا را در محیط آزمایشگاه از بین ببرند. یافته آنها گرچه امیدوارکننده است اما در مورد همه دهان‌شویه‌ها صدق نمی‌کند و نیازمند مطالعات بالینی است.

یک گروه تحقیقاتی از ویروس‌شناسی مولکولی و پزشکی دانشگاه بوخوم آلمان با مشارکت همکارانشان از شش دانشگاه دیگر آلمان می‌گویند، برخی از دهان‌شویه‌های تجاری می‌توانند ویروس کرونا را از بین ببرند. آنها یافته‌های خود در این زمینه را در مجله تخصصی "بیماری‌های عفونی" منتشر کرده‌اند.


تحقیق آنها نشان می‌دهد که استفاده از دهان‌شویه‌ها می‌تواند تکثیر ویروس کرونا در دهان را کاهش دهد و خطر انتقال آن به دیگران را کمتر کند.

این یافته می‌تواند در معالجه بیماران دندان‌پزشکی و سایر اقدامات درمانی کاربرد ویژه‌ای داشته باشد، اما برای درمان عفونت‌های کووید۱۹ مناسب نیست و حتی به پیشگیری از ابتلا به ویروس هم کمک نمی‌کند.
مطالعه در محیط آزمایشگاهی
پژوهشگران هشت دهان‌شویه موجود در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های کالاهای بهداشتی آلمان را که ترکیبات مختلفی داشته‌اند بررسی کرده‌اند.

آنها این دهان‌شویه‌ها را با ذرات ویروس کرونا و‌ ماده‌ای‌ شبیه بزاق دهان مخلوط کرده‌اند و سپس به مدت ۳۰ ثانیه تکان داده‌اند تا اثر غرغره دهان‌شویه را شبیه‌سازی کند؛ سپس برای تعیین میزان ویروس در این ترکیب از سلول‌هایی به نام Vero-E6 استفاده کرده‌اند که به ویروس کرونا حساس هستند.

پس از این اقدامات میزان ویروس در تمام شستشوهای آزمایشگاهی کاهش پیدا کرده است. تأثیر سه دهان‌شویه در حدی بوده که پس از ۳۰ ثانیه هیچ‌ ویروسی در ترکیب پیدا نشده است.

دهان‌شویه تنها بر ویروس‌های محوطه دهان موثر است و تولید ویروس در سلول‌ها به هر حال ادامه پیدا می‌کند.

با این حال پژوهشگران تأکید می‌کنند که دهان‌شویه‌ها برای درمان عفو‌نت‌های کووید۱۹ یعنی زمانی که ویروس در بدن پخش شده و تکثیر در سلول‌ها ادامه دارد، مناسب نیست.

تونی میستر، یکی از نویسندگان اصلی مقاله مجله تخصصی "بیماری‌های عفونی"، توضیح می‌دهد: «دهان‌شویه نمی‌تواند مانع تکثیر ویروس در سلول‌ها شود، اما می‌تواند در کوتاه‌مدت تعداد ویروس‌ها را در محلی که بیشترین پتانسیل ابتلا به عفونت وجود دارد، یعنی در دهان، کاهش دهد. این یافته می‌تواند در شرایط خاص مانند مراجعه به دندانپزشک یا مراقبت‌های پزشکی از بیماران کووید۱۹ مفید باشد.»
ادامه بررسی در مطالعات بالینی
گروه تحقیقاتی ویروس‌شناسی مولکولی و پزشکی دانشگاه بوخوم در حال بررسی امکان مطالعه بالینی در مورد اثربخشی دهان‌شویه‌ها بر ویروس کرونا است. این پژوهشگران می‌خواهند ببینند دهان‌شویه همان تاثیری که در محیط آزمایشگاهی بر ویروس دارند، در دهان بیماران نیز دارند یا خیر و اگر چنین اثری قابل تشخیص باشد، چه مدت پایدار است.

تحقیق مشابهی نیز در سن فرانسیسکو در حال انجام است و پژوهشگران آلمانی و آمریکایی در تماس با یکدیگر هستند
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.