انجمن قلب آمریکا: ماریجوانا میتواند موجب تحریک قلب و سکته شود
رأی دهید
رز ماری رابرتسون، معاون ارشد علوم و پزشکی انجمن قلب آمریکا، با صدور بیانیهای گفت این انجمن توصیه میکند مردم به دلیل «آسیبهای احتمالی به قلب، ریهها و رگها» موادی از جمله محصولات حشیش را استعمال نکنند.
این بیانیه در ژورنال این انجمن و بر اساس بررسی مطالعات موجود در زمینه ارتباط میان حشیش و قلب منتشر شده است.
بر اساس اطلاعیه این انجمن، مصرف ماریجوانا پتانسیل ایجاد تداخل با داروهای تجویزشده را دارد و میتواند موجب «تحریک وضعیت قلبی عروقی و حوادثی مانند سکته قلبی و مغزی» شود.
رابرت پیج، استاد دانشگاه کلورادو که ریاست گروه پزشکی نویسنده این بیانیه را بر عهده داشته، میگوید هر کسی که قصد دارد ماریجوانا مصرف کند باید ابتدا «خطرات احتمالی» ناشی از آن را با متخصصان سلامت مورد بحث قرار دهد.
او افزود: «اگر افراد به دلیل اثرات دارویی یا تفریحی از حشیش استفاده کنند، شکل دهانی و موضعی که میتوان آن را اندازهگیری کرد، ممکن است برخی از مضرات احتمالی را کاهش دهد.»
این استاد دانشکده داروسازی بالینی و پزشکی توانبخشی استفاده از محصولات مجاز را دارای اهمیت حیاتی دانست و افزود: «هیچ کنترلی بر کیفیت یا محتویات محصولات حشیش فروختهشده در خیابان وجود ندارد.»
برخی مطالعات در این زمینه نشان میدهد ممکن است طی یک ساعت پس از استفاده از ماریجوانای حاوی تیاچسی ناهنجاریهای ریتم قلب رخ دهد. تیاچسی مادهای روانگردان است که موجب تغییر حال فرد، مصطلح به «بالا» رفتن، میشود.
بر اساس مطالعاتی دیگر، تیاچسی میتواند موجب افزایش ضربان قلب و نیاز این عضو به اکسیژن شود که دیواره شریانهای خونی را مختل کرده و در صورت استعداد موجب فشار خون بالاتر شود.
بر اساس بیانیه انجمن قلب آمریکا، سیگار ماریجوانا موادی مشابه به سیگار تنباکو دارد. این بیانیه درد قفسه سینه، حمله قلبی، اختلال ضربان قلب و مشکلات جدی دیگر در وضعیت قلبی را با مسمومیت مونوکسید کربن سیگار و حشیش مرتبط میداند.
این مشکلات خطر را برای افراد با بیماری قلبی خطر افزایش میدهد.
در مقایسه با تیاچسی، سیبیدی که یکی دیگر از ۸۰ ماده شیمیایی موجود در حشیش است و تغییر حالی مانند با تیاچسی ایجاد نمیکند، «به نظر نمیرسد» موجب صدمه به قلب شود.
استاد دانشگاه کلورادو میگوید «یک احتیاط در مورد همه یافتههای این تحقیق وجود دارد: مطالعات موجود درباره ماریجوانا و قلب کوتاهمدت، مشاهدهای و گذشتهنگر است که روند را مشخص میکند، اما علت و معلولی را اثبات نمیکند.»
او بر نیاز عموم به اطلاعات «مستند و علمی» در مورد اثر حشیش بر شریانهای خون و قلب اشاره کرد.