ویروس کرونا احتمالا چندین دهه در خفاشها وجود داشته
رأی دهید
تحقیقات نشان می دهد یکی از نزدیکترین ریشه های شناخته شده این ویروس که باعث ایجاد کرونا می شودف در خفاش ها بین ۴۰ تا ۷۰ سال پیش بروز کرده است.
دانشمندان میگویند که این ویروس مدتها آماده انتقال به انسان بوده است.
آنها افزودند که این یافته شک و تردیدهای بیشتری در مورد تئوریهای توطئه مبنی بر این که این ویروس در آزمایشگاه طراحی شده یا از آزمایشگاه بیرون آمده باشد، ایجاد می کند.
پروفسور دیوید رابرتسو، از دانشگاه گلاسکو روی این تحقیق کار کرده و نتیجه این بررسی در مجله میکروبیولوژی نیچر منتشر شده است.
او گفت: در حالی که ویروس کرونا از نظر ژنتیکی بسیار نزدیک به نزدیکترین ویروس های شناخته شده در خفاش است، اما از لحاظ زمانی چندین دهه با هم فاصله دارند.
وی به بیبیسی گفت: "این نشان می دهد که این ویروس ها با ظرفیت بالقوه برای بروز در انسان مدتهای مدید وجود داشته است.
پروفسور دیوید رابرتسون همچنین گفت "ما واقعاً باید دریابیم که ویروس از کجا یا چگونه به انسان منتقل شده است. اگر اکنون باور داریم که این ویروس بوده که در میان خفاش ها وجود داشته، باید بتوانیم بهتر بر آن نظارت کنیم."
وی گفت: این تحقیق لزوم نظارت بیشتر بر بیماریهای نوظهور در انسان و انجام نمونهبرداری بیشتر در جمعیت خفاشهای وحشی را نشان میدهد و در صورتی که بخواهیم از بروز همهگیریهای آینده جلوگیری کنیم این کار ضرورت دارد.
پروفسور رابرتسون گفت: "اگر این ویروسها به مدت چندین دهه وجود داشته اند ، به این معنی است که آنها فرصت زیادی داشتهاند تا گونه های جدید میزبان از جمله انسان را پیدا کنند."
محققان ترکیب ژنتیکی این ویروس را با ویروس RaTG۱۳ که یکی از نمونه های نسبتا نزدیک به آن در خفاش ها هست با سایر ویروسهای مرتبط با خفاش ها مقایسه کردند.
آنها در تحقیقات خود به زمانی برگشتند که این دو ویروس ریشه مشترکی داشتند و دریافتند که آنها چندین دهه پیش هر کدام مسیر تکاملی خود را در پیش گرفتند.
پروفسور مارک پیج از دانشگاه ردینگ، که جزو این گروه تحقیق نبوده گفت: این کار نشان می دهد که ویروس های کرونا که قادر به آلوده کردن انسان ها هستند، ممکن است حدود ۴۰ تا ۷۰ سال در خفاش ها وجود داشته، اما کشف نشده باشد.
"این نشانگر میزان و ماهیت مشکلات مربوط به انتقال بیماری واگیر از حیوانات وحشی به انسان است و ممکن است ویروس های بیشمار و کشف نشدهای در حیوانات وجود داشته باشد که بتوانند انسانها را هم آلوده کنند."
تحقیقات قبلی حاکی از آن بود که پانگولینها ممکن است نقشی در تکامل ویروس سارس کووید۲ داشته باشند، اما آخرین تحقیقات نشان میدهد که چنین نیست.
در عوض، پانگولینها ممکن است خود اخیراً در جریان قاچاق حیوانات وحشی به چین از طریق تماس با سایر حیوانات وحشی، به این ویروس آلوده شده باشند.