ویروس کرونا احتمالا چندین دهه در خفاش‌ها وجود داشته

ویروس کرونا به مدت چندین دهه در خفاش ها وجود داشته
هلن بریگز (خبرنگار محیط زیست بی بی سی )
ویروس کرونا که قادر به آلوده کردن انسان است ممکن است برای چندین دهه در خفاش ها وجود داشته اما کشف نشده باشد.

تحقیقات نشان می دهد یکی از نزدیکترین ریشه های شناخته شده این ویروس که باعث ایجاد کرونا می شودف در خفاش ها بین ۴۰ تا ۷۰ سال پیش بروز کرده است.


دانشمندان می‌گویند که این ویروس مدتها آماده انتقال به انسان بوده است.

آنها افزودند که این یافته شک و تردیدهای بیشتری در مورد تئوری‌‌‌های ‌توطئه مبنی بر این که این ویروس در آزمایشگاه طراحی شده یا از آزمایشگاه بیرون آمده باشد، ایجاد می کند.

پروفسور دیوید رابرتسو، از دانشگاه گلاسکو روی این تحقیق کار کرده و نتیجه این بررسی در مجله میکروبیولوژی نیچر منتشر شده است.

او گفت: در حالی که ویروس کرونا از نظر ژنتیکی بسیار نزدیک به نزدیکترین ویروس های شناخته شده در خفاش است، اما از لحاظ زمانی چندین دهه با هم فاصله دارند.

وی به بی‌بی‌سی گفت: "این نشان می دهد که این ویروس ها با ظرفیت بالقوه برای بروز در انسان مدتهای مدید وجود داشته است.

پروفسور دیوید رابرتسون همچنین گفت "ما واقعاً باید دریابیم که ویروس از کجا یا چگونه به انسان منتقل شده است. اگر اکنون باور داریم که این ویروس بوده که در میان خفاش ها وجود داشته، باید بتوانیم بهتر بر آن نظارت کنیم."

وی گفت: این تحقیق لزوم نظارت بیشتر بر بیماری‌های نوظهور در انسان و انجام نمونه‌برداری بیشتر در جمعیت خفاش‌های وحشی را نشان می‍دهد و در صورتی که بخواهیم از بروز همه‌گیری‌های آینده جلوگیری کنیم این کار ضرورت دارد.

پروفسور رابرتسون گفت: "اگر این ویروس‌ها به مدت چندین دهه وجود داشته‌ اند ، به این معنی است که آنها فرصت زیادی داشته‌اند تا گونه های جدید میزبان از جمله انسان را پیدا کنند."

محققان ترکیب ژنتیکی این ویروس را با ویروس RaTG۱۳ که یکی از نمونه های نسبتا نزدیک به آن در خفاش ها هست با سایر ویروس‌های مرتبط با خفاش ها مقایسه کردند.

آنها در تحقیقات خود به زمانی برگشتند که این دو ویروس ریشه مشترکی داشتند و دریافتند که آنها چندین دهه پیش هر کدام مسیر تکاملی خود را در پیش گرفتند.

پروفسور مارک پیج از دانشگاه ردینگ، که جزو این گروه تحقیق نبوده گفت: این کار نشان می دهد که ویروس های کرونا که قادر به آلوده کردن انسان ها هستند، ممکن است حدود ۴۰ تا ۷۰ سال در خفاش ها وجود داشته، اما کشف نشده باشد.

"این نشانگر میزان و ماهیت مشکلات مربوط به انتقال بیماری واگیر از حیوانات وحشی به انسان است و ممکن است ویروس های بیشمار و کشف نشده‌ای در حیوانات وجود داشته باشد که بتوانند انسانها را هم آلوده کنند."
خفاش ها در سراسر جهان وجود دارندویروس ها ممکن است که دیگر حیوانات وحشی، به ویژه آنهایی را که از طریق تجارت غیرقانونی حیوانات وحشی با یکدیگر ارتباط نزدیک دارند، آلوده کرده باشند. اما تا به امروز، تمام شواهد نشان می‌دهد که خفاش منشاء اصلی انتقال این ویروس هستند.

تحقیقات قبلی حاکی از آن بود که پانگولین‌ها ممکن است نقشی در تکامل ویروس سارس کووید۲ داشته باشند، اما آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که چنین نیست.

در عوض‌، پانگولین‌ها ممکن است خود اخیراً در جریان قاچاق حیوانات وحشی به چین از طریق تماس با سایر حیوانات وحشی، به این ویروس آلوده شده باشند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +241شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +206شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +163پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +133سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +110اسرائیل کشته شدن فرمانده نیروی دریایی سپاه را تایید کرد: هشدار داده بودیم، انگشت تهدید برای ما بالا نبرید