چگونه می‌توان یکشنبه پنج سیاره و هلال ماه را بدون تلسکوپ تماشا کرد؟

دنباله‌دار نئووایز تنها پدیده کیهانی نیست که این هفته در آسمان قابل مشاهده است.

در روز یکشنبه ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیر) علاقمندان به آسمان و کیهان می‌توانند پنج سیاره و هلال ماه را حتی بدون استفاده از تلسکوپ نظاره کنند.


ناسا نام این سیاره‌ها را که با چشم غیر مسلح قابل تماشا هستند اعلام کرد: «عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل.» البته ناسا اعلام کرد هلال ماه نیز به اندازه کافی نزدیک و درخشان است تا ضیافت آسمان را تماشایی‌تر کند.

برای تماشا کردن این نمایش آسمانی باید ساعت‌های خود را تنظیم کنید. دکتر جفری هانت، ستاره شناس می‌گوید که در حدود ۴۵ دقیقه قبل از طلوع خورشید پنج سیاره به اضافه ماه قابل مشاهده هستند.

چهار سیاره از این پنج سیاره‌ها به ماننده ستاره‌های بسیار درخشان ظاهر می‌شوند. رصدخانه گریفیث گفت: «زهره در شرق-شمال شرق، مریخ در جنوب-جنوب شرقی، عطارد و زحل در غرب-جنوب غربی قابل رویت خواهند بود.»

اما دیدن مشتری کمی سخت‌تر است و استفاده از دوربین‌های شکاری به تسلط ما روی این سیاره بیشتر می‌کند. مشتری در آسمان فردا در سمت راست ماه قرار می‌گیرد؛ در شرق-شمال شرقی آن. آن را مانند یک نقطه کوچک و قرمز رنگ می‌توان تماشا کرد.
سیاره مشتری در آسماندر حالیکه شما تنها قبل از طلوع خورشید قادر خواهید بود زهره و عطارد را تماشا کنید اما در آسمان عصر و شب به راحتی می توان مشتری، زحل و مریخ را نظاره کرد. ابزارهایی برای تماشای آسمان مانند گوگل اسکای یا استار واک ممکن است به بینندگان مشتاق کمک کند تا این سیاره ها را راحت تر در آسمان پیدا کنند.

این پدیده در هر دو نیمکره شمالی و جنوبی قابل مشاهده خواهد بود و هر پنج سیاره برای چند روز در آسمان خود را نمایان می‌کنند اما یکشنبه تنها روزی است که هلال ماه نیز قابل مشاهده خواهد بود.

آقای هانت همچنین گفت: «اورانوس، نپتون و پلوتون که در آسمان بین زهره و مشتری قرار دارند، نیز می‌توان با تسلکوپ تماشا کرد. »
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.