نه آمریکا خرابکاری در نطنز را تایید کرده نه اسرائیل؛ پس احتمال دست داشتن واشنگتن و تل آویو در حادثه، چگونه مطرح شد؟

انتخاب: مالک ونوس در روزنامه قطری العربی الجدید، چاپ لندن نوشت: در صورتی که آمریکا و اسرائیل پشت حملات پیچیده علیه پایگاه‌های حساس ایرانی باشند، این اقدام شان در راستای حملات سایبری پیشین است. علت پیچیده خواندن این حملات آن است که هیچ طرفی و بویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی، مسئولیت این انفجار‌ها را بر عهده نگرفته اند و ایران هم نسبت به متهم کردن هیچ یک از آن‌ها اقدام نکرده است. این ابهامات، فرصت طرح حدس و گمان‌ها و احتمالات واکنش ایران را بیشتر می‌کند. با توجه به اینکه آمریکا و اسرائیل همواره تهدید به هدف گرفتن تاسیسات هسته‌ای نطنز می‌نمودند، احتمال انجام این انفجار‌ها توسط آنها، مطرح می‌شود.
 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اکنون، با نزدیکی پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ و احتمال شکست او در برابر جو بایدن دموکرات، که بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران را تایید می‌کند و ان را عاملی برای کاهش تنش‌ها در منطقه و مانعی در برابر مقابله وقوع مقابله نظامی با ایران می‌داند، چه بسا اسرائیلی‌ها قصد داشتند پیش از خروج ترامپ از کاخ سفید، فرصت را غنیمت شمرده و ضربه محکمی به ایران وارد کنند. ایشان این مهم را در نظر داشتند که عملیات نظامی مستقیم علیه ایران، با استفاده از پایگاه‌های امریکایی در عراق، می‌تواند تمام منطقه را وارد جنگ کند، از این رو، این احتمال وجود دارد که با استفاده از ایادی خود در داخل ایران، نسبت به بمب گذاری در تاسیسات نطنز اقدام کرده باشند. آنچه این احتمال را تقویت می‌کند، اعلام نتانیاهو در مورد دست یافتن به اطلاعاتی است که نشان می‌دهد ایران برنامه‌هایی برای ساخت سلاح اتمی دارد. ضمن اینکه نخست وزیر اسرائیل اشاره تلویحی داشت به اینکه قصد دارد از این اسناد بعنوان توجیهی برای ضربه زدن به تاسیسات هسته‌ای ایران استفاده کند.

بنابراین، می‌توان این انفجار‌ها را در چارچوب تهدیدات اسرائیل و آمریکا در مورد وارد اوردن ضربه به ایران جای داد، با اینکه هیچ یک از این دو، مسئولیت حملات را مستقیما نپذیرفته اند.
 
حال سوال مهم آن است که آیا این انفجار‌ها از حیث قدرت، در حدی بود که بتواند مانعی برای ادامه برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران شود؟ یا اینکه انفجار‌ها تکمیل می‌شود، تا اهدافی در داخل شهر‌های ایران را هدف گرفته و فاجعه‌هایی را بوجود آورد؟
 
خسارت‌هایی که در نتیجه این انفجار‌ها ایجاد شد، به حدی بود که آژانس انرژی اتمی در ایران را بر آن داشت تا تاکید کند آسیبی که به نیروگاه نطنز وارد شده، شدید بوده است. همچنانکه روزنامه نیویورک تایمز تاکید کرد که این نیروگاه به دو سال زمان برای بازسازی و از سرگیری فعالیتش نیاز دارد.
 
پی در پی بودن حملات و تنوع آنها، حاکی از آن است که انجام دهنده آن، نقشه‌هایی دارد و هدفش، ایجاد هرج و مرج در ایران و سر در گمی در بین مسئولان و سیاستگذاران ایرانی است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۶
zarduscht - فرانکفورت، آلمان
کار جن بود.البته صد در صد هم نمی‌‌شود گفت. حدیث داریم.شیخی ولیمه گرفت. مریدان همه حاضر. سفره پر از قیمه پلو، مرغ. که برق برفت. شیخ گفتا. همه دست بزنیم تا کسی‌ هپولی نکند. هنگام دست زدن. برق آمد. سفره خالی‌، شیخ بگفتا. عجب. شاید اجنه می‌‌بود.رهیس جن‌ها ظهور و گفت.‌ای شیخ رسوا. با یک دست دست می‌‌زادی. با دست دیگر به شکم می‌‌ریختی. حالا ما شدیم مقصر ؟ قلندری گفت .آخوند ید طولانی دارد.با یک دست سینه و با دست دگر مفتخری و غارت. حالا اینجا هم نمی‌‌شود به یقین گفت. کار جن بود.
‌پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
۵۹
دوستدار - استهکلم، سوئد
انفجار نطنز کار خود رژیم اخوندی بود تا به امریکا بگوید دنبال بمب اتم نیستیم و پایگاه نظنز که مورد شکتان هست انرا هم خیلی محترمانه و بدونه زحمت دادن بشما , خودمان به اتشش کشیدیم و حالا وقت ان است که شما امریکایها از خودتان انسانیت نشان دهید و به مذاکرات برجام برگردید !
‌پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
نویسنده مطلب سایت انتخاب بوده بابا.
‌پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
از منبعی شنیدم که کامیونی از سپاه را که به انجا رفت و امد داشته را پر از مواد منفجره کرده و با کنترل از راه دور منفجر میکنند. البته هیچ دولتی مسئولیت این کارها را بعهده نمی گیرد چون عواقب بین المللی به دنبال دارد
‌پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۳
۳۸
Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
[::دوستدار - استهکلم، سوئد::]. تحلیل جالبی بود. ولی اگه از آمریکا انتظار انسانیت داره، چرا با چین این قرارداد 25 ساله را بسته؟
‌پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش عراقچی به کشته شدن لاریجانی و احتمال ترور خودش
  • حمایت بیش از ۱۳۰ متخصص ایرانی مقیم بریتانیا از شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • کارنامه احمدرضا رادان؛ از سرکوب اعتراضات تا تحریم‌های جهانی و کنترل‌های اجتماعی
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • از بیعت دخترای دانشگاه با مجتبی خامنه‌ای با انگشت زدن تا پُست وقیحانه یک بسیجی
  • +330ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +263اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +187ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +163شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +147شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +137واکنش ترامپ به گزارش نیویورک پست درباره همجنس‌گرا بودن مجتبی خامنه‌ای
  • +128فارس از کشته شدن نیروهای سپاه و بسیج در حملات پهپادی به ایست‌های بازرسی در تهران و کرج خبر داد