کلاغ رنگ شده سایپا؛ خودرویی خوش آب و رنگ با تکنولوژی ۳۰ سال قبل

دویچه وله :شرکت سایپا با تغییرات ظاهری یکی از محصولات قدیمی خود را با نام "کوییک آر پلاس" معرفی کرد. این شرکت همچنین قصد دارد بر پایه خودرو لوگان رنو، محصولات جدید را وارد بازار کند.

شرکت سایپا در جمع خبرنگاران در ایران محصول جدید خود را با نام "کوییک آر پلاس" معرفی کرد. این خودرو با وجود داشتن برچسب جدید، تکنولوژی قدیمی در درون خود دارد و تنها در ظاهر آن تغییراتی داده شده‌است.


در این نسخه خودرو به نمایشگر مجهز شده و رنگ بدنه و تزئینات داخلی خودرو هم دو رنگ است.

نام این خودرو به ترکیب "آر پلاس" ختم می‌شود. این پسوند معمولا در شرکت‌های خودروسازی جهان به خودروهایی که قابلیت اسپرت شدن دارند اطلاق می‌شود. معمولا کارخانه‌های خودروسازی بصورت استاندارد در جهان، خودروهای خود را تقویت می‌کنند و این خودروها با پسوند آر دارای قدرت موتور و مانور بیشتر، ایمنی بهتر و البته بدنه تقویت شده و زیباتر هستند؛ اتفاقی که در این محصول سایپا رخ نداده است. موتور این خودرو همچنان موتور خودروی تیباست که موتوری با تکنولوژی بسیار قدیمی پراید و متعلق به ۳۰ سال قبل است.

قدرت موتور این خودرو هشتاد اسب بخار است، حال آنکه موتوری با حجم مشابه، امروزه بیش از ۱۳۰ اسب بخار قدرت تولید می‌‌کند.

شرکت سایپا اعلام کرده استفاده از کلمه آر در این خودرو به معنی رنگین کمان و داشتن تنوع رنگ است و کلمه پلاس هم به معنی آپشن‌های بیشتر است.

این شرکت همچنین اعلام کرده که قصد دارد از پلت فرم خودرو لوگان رنو در ساخت محصول جدیدش استفاده کند.

تولید نسل اول داچیا لوگان در ایران که ارزان‌ترین خودروی اروپا محسوب می‌شود و تکنولوژی آن به سال ۲۰۰۴ میلادی باز می‌گردد در سال ۱۳۸۶ شروع شد. این خودرو در ایران با نام تندر۹۰ یا ال ۹۰ شناخته می‌شود اما با خروج آمریکا از برجام و ترک ایران توسط شرکت خودروسازی رنو، تولید این خودرو در ایران قطع شد.

سیدجواد سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفته است: «پلتفرم طراحی شده در پژوهشکده خودروی دانشگاه علم و صنعت بر مبنای پلت فرم پایه خودرو لوگان بوده و به همین دلیل تولید تندر۹۰ روی این پلتفرم بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، دانشگاه علم و صنعت و گروه خودروسازی سایپا در حال بررسی و پیگیری است.»

البته مدیرعامل سایپا یکی از مشکلات تولید این محصول را مربوط به موتور و گیربکس آن دانسته است.

شرکت رنو در همکاری طولانی خود در ایران دانش فنی موتور و گیربکس را به دو شرکت ایران خودرو و سایپا منتقل نکرد. شرکت ایران خودرو البته با همکاری شرکت‌های آلمانی دانش فنی تولید موتور خود را دارد ولی شرکت سایپا دانش فنی موتور را ندارد و در ساخت محصول جدید خود شاهین هم مجبور به تقویت موتور قدیمی پراید با توربو شارژ شده است.

رسانه‌های خودرویی ایران خبر داده‌اند سایپا برای استفاده از موتورهای ایران خودرو روی پلت فرم رنو در حال مذاکره با شرکت ایران خودرو است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.