لیونل مسی: چرا کاپیتان بارسلونا هر روز خسته‌تر می‌شود؟

بی بی سی :
لیونل مسی خسته شده.به گفته رادیو "کادنا سر"، صبر کاپیتان بارسلونا در مواجهه با شایعاتی که او را از دلایل اصلی بحران‌های باشگاه معرفی می‌کنند تمام شده و لیونل مسی مذاکرات در مورد تمدید قرادادش را متوقف کرده است.

حرف‌های زیادی که در مورد زندگی کنونی مسی در بارسلونا بر سر زبان افتاده، او را سر خورده کرده است. فوق ستاره آرژانتینی خسته شده از این که او را گرداننده باشگاه می‌دانند، خسته شده از این که او را مسئول استخدام و اخراج مربیان تیم می‌نامند، خسته شده که می‌گویند اوست که تصمیم می‌گیرد با چه بازیکنانی قرارداد امضا شود و چه کسانی باید در ترکیب ثابت تیم باشند و او همچنین از اشتباهات بزرگ مسئولان باشگاه در نقل و انتقلات هم خسته شده است.


صبر مسی تمام شده و به گفته این ایستگاه رادیویی او به مسئولان بارسلونا اعلام کرده که پایان فصل آینده باشگاه را ترک خواهد کرد.

پشت پرده این ماجرا چیست؟ احتمال وقوع آن چقدر است؟ برای پاسخ باید جنبه‌های مختلف ماجرا را بررسی کرد.

ادعایی که می‌گوید مسی علاقه داشت باشگاه با آنتوان گریزمان، مهاجم اتلتیکو مادرید قرارداد امضا کند و حالا دیگر او را نمی‌خواهد، درست نیست.

گریزمان در خارج از زمین فوتبال با مسی و لوئیس سوارز رفیق شده است. آن‌ها همراه با همسرانشان برای شام بیرون می‌روند و رابطه‌شان خوب است. گرچه مهاجم فرانسوی هنوز در تیم جا نیافتاده، اما مشخص است که مسی و سوارز به او کمک می‌کنند تا جایگاه‌اش را در بارسا پیدا کند.
لیونل مسی در بازی مقابل اتلتیکو مادرید توانست هفتصدمین گل دوران حرفه‌ایش را بزنددر رابطه با مربیان، مسی متهم است که موجب اخراج تاتا مارتینو، سرمربی پیشین بارسلونا شده و کیکه ستین، سرمربی کنونی را به این دلیل به بارسا آورده که شیوه نگاه‌اش به فوتبال را می‌پسندد. این ادعا هم درست نیست.

شایعاتی نظیر این همواره در اطراف پردرآمدترین و بهترین بازیکن باشگاه وجود دارد. در واقع هم وقتی که یک باشگاه می‌خواهد تصمیماتی مهم در زمینه بازی تیم بگیرد، به نظر ستاره‌های تیم اهمیت می‌دهد. طبیعی هم هست که ستاره‌ها در این رابطه نظر خودشان را دارند و این قضیه محدود به بارسلونا نیست و اگر خلاف این موضوع رخ دهد باید تعجب کرد.

با این حال آشکارا مشکلاتی وجود دارند که پیدا کردن راه حل برایشان آسان نیست. به طور مشخص ژوزپ ماریو بارتومئو، در دوران ریاستش قول‌هایی داد که نتوانست به آن‌ها عمل کند؛ او گفت: "تلاش می‌کنیم نیمار را برگردانیم" در حالی که همان زمان برای آوردن گریزمان به توافق رسیده بود.

او گفت: "ارنستو والورده را اخراج می‌کنیم تا ژاوی را بیاوریم" اما همان زمان هم باشگاه و هم اسطوره پیشین بارسلونا به این نتیجه رسیده بودند که همکاری در آن مقطع ممکن نیست.

آخرین باری که مسی قراردادش را تمدید کرد، در آن بندی قرار داد که می‌تواند آخر هر فصلی که بخواهد، باشگاه را ترک کند. گرچه او از محیط آشنایی که اطراف زندگی خصوصی‌اش ساخته شده، راضی است (چنانچه احتمالا قبلا هرگز رخ نداده بود)، اما همین هم موجب نشده که خیال مسئولان باشگاه از ماندن او راحت باشد.

مسی دوست دارد بارسلونا توانایی رقابت برای قهرمانی را داشته باشد، به خصوص در اروپا. وقتی که او موجب می‌شود آینده‌اش در باشگاه با تردید روبرو شود، آن‌گاه همه تلاش می‌کنند که راه حلی پیدا کنند. یکی از راه‌حل‌ها می‌تواند اقدامات هوشمندانه در بازار نقل و انتقالات و آوردن بازیکنان خوب باشد.

حتی اگر مذاکرات مربوط به تمدید قرارداد هم خوب پیش می‌رفت، عملکرد داخل زمین نشان می‌دهد که ستاره آرژانتینی خوشحال نیست و ضمن این که بسیاری از بازیکنان تیم هم دیگر به ستین اعتماد ندارند.

بخش عمده مشکلات بارسلونا پس از تساوی ۲-۲ مقابل سلتاویگو ایجاد شد، مسابقه‌ای که بخت قهرمانی را به میزان قابل توجهی کاهش داد. برخوردهای تندی بین ستین و تعدادی از نام‌های بزرگ رختکن بارسا پیش آمد.

سرمربی تیم از این که نتوانسته به تعداد زیادی از دستاوردهایی که در ذهن داشت برسد، ناامید شده است؛ امیدهایی که با تکیه بر آن‌ها ریسک نشستن روی نیمکت بارسا را قبول کرد. ستین به بازیکنان گفت که اوضاع نباید این گونه ادامه پیدا کند و اگر اتفاقی نیافتد، آن‌ها از دست او خلاص خواهند شد.
بارسلونا در فاصله پنج بازی مانده به پایان رقابت‌ها در رتبه دوم جدول پس از رئال مادرید قرار داردنمی‌توان این صحبت‌ها را به عنوان استعفانامه در نظر گرفت، بلکه شاید بتوان این را ترفند او برای برانگیختن واکنش دانست.

واکنش انجام گرفت. صحبت‌هایی بین ستین و کاپیتان‌های تیم و بارتومئو انجام شد و تلاش‌هایی صورت گرفت تا پل‌های ارتباطی دوباره ساخته شوند. جرارد پیکه، یکی از کاپیتان‌ها تیم که معروف است همیشه به موقع حرف می‌زند، در توییتر خواستار اتحاد بازیکنان و هواداران شد.

ولی در حالی که گفته می‌شود هیات مدیره باشگاه اعتماد به نفس کافی ندارد، زمانی که احتمال تغییر سرمربی تیم وجود دارد، وقتی که قرار است قراردادها امضا شوند و مذاکرات برای جذب بازیکنان جدید انجام شود، مسی نشانه‌هایی از آینده مبهم خود در بارسلونا بروز داده است. نشانه‌هایی که به چشم همه آمده است، هرچند که منبع آن یک ایستگاه رادیویی باشد.

گرچه قبلا هم پیش آمده بود که احتمال رفتن مسی از بارسا قوت بگیرد.

در روزهای آغازین فوتبال مسی و زمانی که این بازیکن هنوز مشغول سر و کله زدن با بوروکراسی اسپانیا بود و اجازه بازی نداشت، اینترمیلان قدم جلو گذاشت. باشگاه ایتالیایی زمانی که دید نمی‌تواند از بند فسخ ۱۵۰ میلیون یورویی قرارداد مسی استفاده کند، به او پیشنهاد حقوق سه برابر داد. اما رفتار عاقلانه خوان لاپورتا، که بعدا رئیس باشگاه شد، مسی را که واقعا هم نمی‌خواست راهی تیم دیگری بشود، در بارسا نگه داشت.

دفعه بعد زمانی بود که اتهام فرار از مالیات به مسی و خانواده‌اش جنجالی شد و این بار ستاره آرژانتینی نه تنها به فکر ترک بارسلونا که در اندیشه رفتن از اسپانیا بود. ولی همه مشکلات حل شد و او به تمرینات تیم بازگشت و تصمیم به ماندن گرفت؛ آن هم در حالی که می‌توانست هر باشگاه دنیا که دلش می‌خواست را انتخاب کند؛ از جمله منچستر سیتی که در آستانه جذب پپ گواردیولا بود.

حالا هم که سومین بحران در رابطه مسی و بارسلونا از راه رسیده است و او پیغام خود را ساده و صریح برای باشگاه فرستاده است.

پس از شروع مجدد رقابت‌ها به دنبال وقفه کرونا، بارسلونا سه تساوی به دست آورده است و گذشته از آن نشان داده که به اندازه کافی برای قهرمانی در لیگ قهرمانان فوتبال اروپا خوب نیست.

بارسلونا هنوز نتوانسته قرارداد لوتارو مارتینس را قطعی کند، هرچند که این مهاجم آرژانتینی دقیقا همان بازیکنی است که باشگاه نیاز دارد تا بتواند به بازی در سطح بالا ادامه دهد. البته مسئولان باشگاه امیدوارند که این انتقال انجام شود.

اوضاع باشگاه می‌تواند ضرورت تغییر مربی را به مسئولان دیکته کند و این شاید به معنی فراموش کردن مربیان پا به سن گذاشته و تلاش مجدد برای جذب ژاوی باشد. ویکتور فونت، نامزد ریاست باشگاه در انتخابات سال ۲۰۲۱ آشکارا گفته است که که در صورت ریاست بر باشگاه ژاوی را به عنوان مربی انتخاب می‌کند. ژاوی هم بدون شک ترجیح می‌دهد که کارش را در زمان ریاست او شروع کند. اما خب فوتبال، هم داستان خودش را دارد و در این ورزش غیرممکن وجود ندارد.

در حالی که آمدن ژاوی شاید به معنای نوسازی شیوه بارسلونا باشد، باید منتظر باشیم و ببینیم که کاپیتان قدیمی تیم، می‌تواند از پس مشکلاتی برآید که زمان آغاز آن به روزهای آخر موفق‌ترین تیم و نسل باشگاه بارسلونا بازمی‌گردد.

هم زمان با این اتفاقات این لیونل مسی است که به دقت و با علاقه‌ای فراوان اوضاع را زیر نظر دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.