حمایت فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی از اقدامات رئیسی در قوه قضائیه

 از اسفند ۹۷ که ابراهیم رئیسی با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد، تبلیغات رسانه‌ای درباره کارنامه و شخصیت او به شدت افزایش یافته است.رادیو فردا :محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، «برای هر گونه همکاری» اعلام آمادگی کرده است.

نامه آقای باقری که روز سه‌شنبه سوم تیرماه منتشر شده، به مناسبت هفته قوه قضاییه نوشته شده است ولی از سال ۹۵ تا کنون که او ریاست ستاد کل نیروهای مسلح ایران را بر عهده دارد، نخستین بار است که در هفته قوه قضائیه چنین نامه‌ای می‌نویسد.


آقای باقری در این نامه از ابراهیم رئیسی به عنوان «فقیه وارسته، انقلابی و شجاع» نام برده و نوشته است اقدامات آقای رئیسی موجب «امیدواری و رضایت‌مندی مشهودی نزد آحاد مختلف ملت» شده است.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، نیز روز دوم تیرماه در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی نوشت که اقدامات رئیس قوه قضائیه «روح امید و اعتماد» را در جامعه «دمیده است».

هر دو فرمانده ارشد نظامی در پیام‌های خود از اقدام قوه قضائیه در برخورد با «فساد اقتصادی» قدردانی کرده‌اند.

این دو پیام را می‌توان در ادامه تبلیغات گسترده‌ای دانست که برای اعلام افزایش محبوبیت رئیس قوه قضائیه در حال انجام است.

از اسفند ۹۷ که ابراهیم رئیسی با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد، تبلیغات رسانه‌ای درباره کارنامه و شخصیت او به شدت افزایش یافته است.

عمده این تبلیغات با محوریت مبارزه با فساد صورت می‌گیرد و بر «قاطعیت» رئیس قوه قضائیه در برخورد با فساد تمرکز دارد.

یکی از مشهورترین پرونده‌های فساد قضایی که در روزهای اخیر در حال بررسی است، مربوط به یک باند ارتشا در قوه قضائیه است که طبق کیفرخواست، حدود ۱۵ سال زیر نظر اکبر طبری، معاون اجرایی دفتر صادق لاریجانی در دوران ریاست او بر قوه قضائیه، فعالیت می‌کردند.

این پرونده فساد قضایی با توجه به حمایت سرسختانه آقای لاریجانی از اکبر طبری ابعاد سیاسی نیز به خود گرفته و به نمادی از جدال سیاسی پنهان صادق لاریجانی و ابراهیم رئیسی تبدیل شده است.

به موازات این گمانه‌زنی‌های سیاسی، در طول چهار سال گذشته همواره رابطه ابراهیم رئیسی با فرماندهان ارشد نظامی به ویژه سپاه مورد توجه رسانه‌ها بوده است.

خرداد سال ۹۵، اندکی پس از انتصاب آقای رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی حضور فرماندهان ارشد سپاه در مشهد و سخنرانی رئیسی توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد.

پس از آن نیز با انتصاب آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه، موج حمایت‌های فرماندهان ارشد سپاه از او افزایش یافت.

چنین پیام‌هایی از این نظر مورد توجه قرار می‌گیرند که در سال‌های اخیر به موازات رشد جایگاه حقوقی آقای رئیسی در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال انتخاب او به عنوان جانشین علی خامنه‌ای نیز افزایش یافته است.

رهبر جمهوری اسلامی بر اساس تشریفات قانونی باید توسط مجلس خبرگان رهبری انتخاب شود. ریاست این مجلس در حال حاضر بر عهده احمد جنتی ۹۳ ساله است و ابراهیم رئیسی، نایب رئیس اول مجلس خبرگان است.

ابراهیم رئیسی که به خاطر پرونده‌های نقض حقوق بشر و نقش کلیدی در اعدام‌های گسترده تابستان ۶۷ در فهرست تحریم اروپا قرار دارد، از آبان ۹۸ نیز در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت.

دولت آمریکا آقای رئیسی را بخشی از حلقه اطراف رهبر ایران معرفی کرده که با اجرای «سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده» علی خامنه‌ای، به «پیشبرد دستور کار ترور و سرکوب» کمک می‌کنند.

در طول یک سال و نیم گذشته که ابراهیم رئیسی ریاست قوه قضائیه را بر عهده گرفته، سیاست‌های سرکوب مخالفان حکومت تشدید شده است.

صدور حکم اعدام برای سه نفر از معترضان شرکت‌کننده در ناآرامی‌های آبان ۹۸، صدور چندین حکم زندان برای معترضان به سرنگونی هواپیمای مسافربری توسط سپاه پاسداران، زندان و برخورد شدید با معترضان صنفی به ویژه کارگران، صدور احکام سنگین قضایی علیه دانشجویان و زنان، از جمله مواردی بوده است که به گفته نهادهای حقوق‌ بشری نشان‌دهنده تشدید سرکوب در دوره آقای رئیسی است
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
mahdi moud - تهران، ایران
همشون از دم یک کثافت هستن
‌پنجشنبه ۵ تیر ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد