روحانی: از دهم خرداد همه کارمندان سر کار حاضر می‌شوند

دویچه وله :به گفته حسن روحانی ده استان ایران در مرحله مهار کرونا قرار دارند و همه کارمندان از دهم خرداد در ادارات حضور می‌یابند. کاهش محدودیت‌ها در حالی انجام می‌شود که تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ رو به افزایش است.

رئیس جمهوری در نشست روز شنبه، سوم خرداد، ستاد ملی مقابله با کرونا گفت در ارتباط با همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ اغلب استان‌های ایران سه مرحله را پشت سر گذاشته‌اند و وارد مرحله چهارم شده‌اند.


حسن روحانی می‌گوید که مرحله اول "مرحله اعلام دقیق این بیماری در کشور" و بسیج همه امکانات برای مقابله و مدیریت آن بود. او مرحله بعدی را اعمال محدودیت‌های شدید زیر عنوان فاصله‌گذاری اجتماعی عنوان کرد که شامل تعطیلی بسیاری از مغازه‌ها و کاهش ترددهای غیرضروری بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا روحانی مرحله سوم را "فاصله‌گذاری هوشمند" عنوان کرد که در آن رفع بسیاری از محدودیت‌ها به تدریج در دستور کار قرار گرفت.

رئیس دولت دوازدهم مرحله چهارم را مرحله مهار شیوع کرونا توصیف کرد و گفت: «۱۰ استان در مرحله مهار هستند و امیدواریم به تدریج بقیه استان‌ها اضافه شوند.»

سخنگوی وزارت بهداشت روز جمعه گفت در ۱۴ استان هیچ مورد مرگ بر اثر بیماری کووید ۱۹ گزارش نشده و در هشت استان فقط یک مورد فوتی وجود داشته است.
بازگشت کارمندان به اداره‌ها و افزایش ساعت کار
پس از گسترش شیوع کرونا در ایران فعالیت بسیاری از کسب و کارها به شدت محدود شد و ساعت کار اداره‌های دولتی به پنج ساعت و تعداد کارمندان به یک سوم کاهش یافت. وضعیت کار کارکنان دولت به رغم کاهش محدودیت‌ها در بسیاری از فعالیت‌های تجاری و اجتماعی، همچنان به شکل سابق ادامه دارد اما قرار است از شنبه آینده تقریبا به حالت عادی بازگردد.

به گفته روحانی سازمان اداری استخدامی کشور این هفته دستورالعملی ابلاغ می‌کند که بر مبنای آن از دهم خرداد ساعت کار اداره‌ها ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ خواهد بود و همه کارمندان سر کار خود حاضر می‌شوند.

او می‌گوید در مرحله چهارم لازم است به تمام دستورالعمل‌های بهداشتی مانند مراحل قبلی توجه شود زیرا مطابق نمودارهای وزارت بهداشت در برخی مناطق موارد ابتلا رشد کرده گرچه "خط فوتی‌ها مرتب در حال کاهش است".

وزارت بهداشت از مدتها پیش از ارائه آمار تفکیکی استان‌ها در ارتباط با مبتلایان جدید به بیماری کووید ۱۹ و قربانیان آن خودداری می‌کند، بر همین اساس ارزیابی وضعیت مناطق مختلف با توجه به آمار کشوری ساده نیست.

مطابق آمار وزارت بهداشت شمار موارد شناسایی شده ابتلا به کرونا از ۱۳ اردیبهشت که به ۸۰۲ نفر، و کمترین میزان در حدود دو ماه گذشته رسید، با نوسان‌های اندکی رو به افزایش بوده است.

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت دوم خرداد اعلام کرد تعداد مبتلایان شناسایی شده در ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۳۱۱ نفر و موارد فوت ۵۱ نفر بوده است.
افزایش آزمایش، بالا رفتن موارد شناسایی شده؟
افزایش موارد شناسایی شده ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در روزهای گذشته می‌تواند تا حدودی ناشی از افزایش آزمایش تشخیص کرونا باشد. تعداد آزمایش‌ها تا حدود یک هفته پیش روزانه بین ۹ تا ۱۲ هزار مورد بود اما از آن زمان از ۱۴ هزار آزمایش در روز فراتر رفت و در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر جمعه به بیش از ۱۷ هزار و ۸۰۰ آزمایش رسید.

حسن روحانی در این ارتباط گفته است: «برای ما مهم است که مبتلایان را دقیق‌تر با هر روشی شناسایی و جداسازی کنیم و آنها به قرنطینه خانگی خودشان و یا در شرایطی به بیمارستان هدایت شوند و ما هم بتوانیم در جامعه سلامت را توسعه بدهیم و بیماری را مهار کنیم.»

برخی کارشناسان معتقدند که رفع محدودیت‌هایی نظیر بازگشایی زیارتگاه‌ها و حضور همه کارکنان در اداره‌ها باید با احتیاط بیشتری انجام شود چون افزایش ترددها و حضور بیشتر شهروندان در فضای محدود امکان رعایت توصیه‌های بهداشتی را کاهش می‌دهد و ممکن است به شیوع موج جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا منجر شود.
دستورالعمل بازگشایی مراکز آموزشی از ۱۷ خرداد
با توجه به همین دغدغه‌ها وزارت بهداشت برای بازگشایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی که موعد آن ۱۷ خرداد اعلام شده دستورالعملی برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و دیگر الزامات این کار تدوین و ابلاغ کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وزارت بهداشت از تمام استادان، دانشجویان و کارکنان مراکز آموزشی خواسته در سامانه خوداظهاری این وزارت‌خانه (salamat.gov.ir) ثبت نام کنند و در صورتی که علائم بیماری را نداشتند فرم مربوط را چاپ و پس از امضاء به مدیر آموزشگاه یا مسئول دانشگاه تحویل دهند.

وزارت بهداشت همچنین تمام فعالیت‌های ورزشی و جانبی در مراکز آموزشی را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرده و از همه خواسته از تماس نزدیک با یکدیگر اجتناب کنند، فاصله صندلی‌ها در کلاس بین یک تا دو متر باشد و مدت هر درس از یک ساعت تجاوز نکند.

این وزارت‌خانه همچنین مقرر کرده مدت سرو نهار در سالن غذاخوری مراکز آموزشی، برای جلوگیری از تجمع افراد به دو برابر افزایش یابد و کلیه کلاس‌های فوق برنامه اعم از پخش فیلم، تئاتر و مسابقات ورزشی تا اطلاع بعدی تعلیق شود.

مطابق برنامه قرار بود همزمان با از سرگیری فعالیت مراکز آموزشی، خوابگاه‌های دانشجویی نیز از ۱۷ خرداد بازگشایی شوند. محمود نیلی احمد‌آبادی، رئیس دانشگاه تهران به ایسنا گفته به دلیل ایجاد تراکم جمعیتی در محیط‌های خوابگاهی و شدت شیوع ویروس کرونا در پی این تراکم حضور، بحث بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی دست‌کم در این دانشگاه فعلا منتفی است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.