صعود ۴۰۰ تومانی نرخ رسمی دلار؛ یورو از ۱۸ هزار تومان گذشت و سکه ۷ میلیون تومان شد

یورونیوز :همزمان با ادعای روز یک‌شنبه رییس کل بانک مرکزی ایران مبنی بر این که ذخایر اسکناس ارزی کشور در تاریخ بی‌سابقه است، نرخ رسمی دلار ۲۰۰ تومان افزایش یافت و با عبور یورو از مرز ۱۸ هزار تومان در بازار آزاد، قیمت هر قطعه تمام سکه به رکورد تاریخی ۷ میلیون تومان رسید.

قیمت جهانی هر بشکه نفت سنگین ایران (پایه سبد نفتی اوپک) تحت تاثیر رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا طی ۴ ماه نخست سال ۲۰۲۰ با ۸۳.۳ درصد کاهش از حدود ۶۰ دلار به نزدیک ۱۰ دلار رسیده و سپس طی معاملات هفته نخست ماه مه تا حدود ۲۰ دلار بالا رفته است.


با این حال، عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی ایران، در نشست «نظام بانکی و جهش تولید» که با حضور مدیران بانکی و معاون اول رئیس جمهوری ایران برگزار شد، گفت:«علیرغم کاهش درآمدهای نفتی تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه و کاهش شدید قیمت نفت، وضعیت ذخایر اسکناس ارزی مناسب و در تاریخ کشور بی سابقه است، ضمن آنکه برای تامین کالاهای اساسی تمهیدات لازم پیش بینی شده و مشکلی وجود ندارد.»

این اظهارنظر آقای همتی در شرایطی عنوان شد که طی معاملات روز یک‌شنبه بازار ارز ایران، بانک مرکزی نرخ عرضه دلار در سامانه رسمی تحت مدیریت این بانک را ۴۰۰ تومان افزایش داد و به ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان رساند. در واکنش به این اقدام، نرخ آزاد دلار نیز به صعود خود تا نرخ ۱۶ هزار و ۵۶۰ تومان ادامه یافت.

بانک مرکزی ایران همچنین بهای فروش هر یورو را نیز در سامانه صرافی‌های بانکی ۴۰۰ تومان گران‌تر کرد و به ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومان افزایش داد. بدین ترتیب در داد و ستدهای بازار آزاد نیز هر یورو از مرز ۱۸ هزار تومان فراتر رفت و تا ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان مبادله شد.
با وجود تعطیلی بازار جهانی طلا، رشد قیمت دلار موجب شد تا هر قطعه تمام سکه طلا در بازار تهران با صعود قیمتی حدود ۱۰۰ هزار تومانی، ۷ میلیون تومان خرید و فروش شود. نرخی که در تاریخ معاملات سکه در بازار طلای ایران بی‌سابقه بوده است.

همچنین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز روز یک‌شنبه به بیش از ۶۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

قیمت جهانی هر اونس طلا از اواسط آوریل گذشته و با افزایش نگرانی از ادامه سقوط قیمت سهام به دلیل رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا به بالای هزار و ۷۰۰ دلار صعود کرد و به بالاترین حد در حدود ۷.۵ سال گذشته رسید. بهای جهانی اونس در پایان معاملات روز جمعه گذشته و پیش از تعطیلی بازارهای جهانی همچنان در آستانه هزار و ۷۰۳ دلار باقی ماند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +337شاهزاده رضا پهلوی ۲۵ بهمن را روز جهانی اقدام در همبستگی با «انقلاب شیر و خورشید» اعلام کرد
  • +261کنفرانس امنیتی مونیخ پس از لغو دعوت از نماینده جمهوری اسلامی شاهزاده رضا پهلوی را دعوت کرد
  • +255نور پهلوی: پدرم ۴۷ سال برای آزادی ایران ایستاده و آماده فدا کردن جان خود است
  • +201بهاره هدایت خطاب به میرحسین موسوی:خفه شو دیگه پیرمرد، خفه شو
  • +161تجمع اعتراضی ایرانیان مقیم آمریکا برای اخراج پسر معصومه ابتکار از «مدرسه شیکاگو»
  • +157خروج دسته‌جمعی سفرای جمهوری اسلامی از اتحادیه اروپا و بازگشت به ایران
  • +151وال‌استریت ژورنال: دوران چانه‌زنی با جمهوری اسلامی تمام شد؛ توافق یعنی «تغییر رژیم»
  • +135بیانیه اعلام موجودیت «گروه‌های مردمی شیر و خورشید سرخ ایران»
  • +129نامه سرگشاده ترامپ به خانواده نوجوان کشته‌شده در ایران؛ «نه فراموش می‌کنم، نه می‌بخشیم»
  • +117به چه دلیل شاهزاده رضا پهلوی روز ۱۴ فوریه را برای تجمع جهانی علیه جمهوری اسلامی انتخاب کرد؟