نقل‌قول مدیر روزنامه سپاه: آیت‌الله خامنه‌ای گفت «تحقیر کنید»

ایران وایر :فرامرز داور
«عبدالله گنجی»، مدیر روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از قول علی خامنه‌ای خواسته تا اگر کسی به دختر چادری یا ریش حزب‌اللهی با نظر تحقیر نگاه کرد، مورد تحقیر قرار بگیرد.

گنجی در توییتر خود نوشته: «رهبر انقلاب: اگر کسی به دختر چادری یا باحجاب با نظر تحقیر نگاه می‌کند، تحقیرش کنید، ملاحظه نکنید. اگر کسی به جوان حزب‌اللهی که ریش دارد، با نظر تحقیر نگاه می‌کند و دورش می‌کند تحقیرش کنید.»

کاربری با عکس «قاسم سلیمانی» در پروفایلش برای او نوشته «جناب گنجی رهبری در اون سخنرانی منظورشان مدیران دانشگاهی با هر جایگاهی است، چرا باید طوری توییت کنید که فقط باعث شبهه و بدبینی به تفکر رهبری شوید» و سپس گنجی به او جواب داده که «یعنی بیرون دانشگاه بلامانع است؟ منافاتی ندارد این قاعده همه‌جا صدق می‌کند» یعنی همه‌جا فردی دیدید که به نظرتان به ریش و چادر نظر تحقیرآمیز دارد مطابق نظر آیت‌الله خامنه‌ای «تحقیرش کنید».

حتی اگر به فرض رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران چنین دیدگاه نفرت‌پراکنی نداشته باشد (عبدالله گنجی اصرار کرده که دارد) اطرافیان و افرادی که او را الگوی خود می‌دانند، چنین برداشت‌هایی از گفته‌ها و اعمال خامنه‌ای دارند و با همین نگاه مکروه در کار اداره کشور و حکمرانی بر شهروندان ایرانی هستند.

این تحقیر بسته به موقعیتی که مجریان در آن قرار دارند و شخصیتشان متفاوت است. ممکن است فردی با سواستفاده از قدرتی که در اختیار دارد، صدمات جبران‌ناپذیری به زندگی افراد وارد کند. دامنه این دیدگاه وقتی به منصب اجرایی و قضایی می‌رسد، به پرونده‌سازی برای افراد، بازداشت‌های طولانی و لطمات جدی روحی و روانی ختم شده است. ضرب‌وجرح شهروندان توسط ماموران انتظامی در خیابان یا توهین و تحقیر در دستگاه‌های اداری و قضایی شکل دیگری از «تحقیر» کردن افراد است.

شاید بتوان اغلب اعدام‌های اوایل انقلاب اسلامی و برخی از موارد اعدام سال‌های بعدتر، بازداشت‌های خودسرانه و مصادره اموال را از مصادیق «تحقیر» شهروندان ایرانی از سوی مقام‌های نظام اسلامی دانست. چهل سال از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ گذشته است اما در عالی‌ترین سطوح رهبری در ایران، حاکمان «تحقیر» بخشی از مردم کشور را مجاز و حتی لازم می‌دانند و به یکدیگر آن را توصیه می‌کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
همایون شایان - اسلو، نروژ

مگه همین دو سال پیش نگفت آتش به اختیار . دیدین که بسیجیهای مزدور و بی شرف چه بلایی سره دختر و پسران ما آوردن . اسید پاشی و کتک زدن در هر شهری به گوش میرسید . این همون خامنه ای هستش که الان دم از صلح میزنه . رفتنی هستین همتون از دم
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۲
۷۸
hassan5 - تهران، ایران

خامنه ای میداند که ریش بسیجی ها و چادر دختر ها در دانشگاه مایه تمسخر دانشجو ها میباشد.
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۷
۴۴
Chokam - ری، ایران

اینها باچادروحجاب هستن ،حجاب بره جمهوری اسلامی استحاله میشه ومیره، وگرنه نه آمریکا نه اسرائیل نه رضاپهلوی نه مجاهدین . نمیتونه
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۳
۳۱
Sadrae - ویران، ایران
مگر اینها نیستند که سالهاست دارند مارا تحقیر می کنند؟ نیاز به دستور و بخشنامه نیست. خود ایشان تحقیر کننده قهاری هستند و در این کار خبره هستند. مارا به چند صد برابر ملل دیگر کوچک و خوار کرده اند. واقعا نمیفهمم کسانی که هنوز حامی اینها هستند. وجدان شما کجاست؟ نمیبینید با ملت شما چه کرده اند؟ بنده خودم از خانواده ای هستم که حامی سرسخت اینهاست و به قول خودشان سپاهی هستیم. ولی نفرت دارم. چشم داشتم راه حق و حقیقت را دیدم و پیدا کردم و به هیچ قیمتی شرافت خودم را نفروختم و امیدوارم که در این آخر کار هم نفروشم. چه شده است با بعضی از شما؟ کدام نان حرام تر از ما خوردید که در حد من هم شرافتتان را نمیتوانید حفظ کنید؟ تاریخ این حرف ها گذشته و این نصیحت هارا زودتر باید به گوشتان میرساندند، کما اینکه اختیار داشتید و آزاد بودید که راه حق را انتخاب کنید. باشید در همین راه که به زودی خواهید دانست. سالها هم مسلک و هم لقمه کسانی بودم که عاشقشان هستید و آتش به اختیارشان، اینان از خودشان هم متنفرند، امیدا نداشته باشید به داد شما برسند. با زبان خودتان با شما سخن می گویم، سر و کار شما از این پس با خود خداست.
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۸
۵۹
دوستدار - استهکلم، سوئد

هر غلطی که خامنه ای احمق از دهان کثیفش بیرون امد پاسدارها و نیروهای رژیم اخوندی نباید پیروی از ان غلط کنن چون افرادی پیروی از چرندیات خامنه ای احمق بکنن یعنی این افراد هم کدن و نادان هستند.
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • تناقض نفرت‌انگیز؛ پدران، حاکمان جمهوری اسلامی با فریاد مرگ بر آمریکا و فرزندان، مدرس دانشگاه های آمریکا
  • ترامپ: نیروهای آمریکایی را به ایران اعزام نمی‌کنم
  • افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟
  • گزارش‌ها از اصابت موشک به پالایشگاه حیفا / فرود اضطراری جنگنده اف-۳۵ آمریکا بعد از هدف قرار گرفتن
  • وزیر جنگ آمریکا: امروز بزرگ‌ترین حمله به ایران انجام می‌شود/ فرماندهی سپاه و بسیج امروز شغل موقت است
  • آمادگی فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، هلند و ژاپن برای مشارکت در تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • +339ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +303اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +209ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +194شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +182اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +168نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +161نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است