اعلام آمادگی ظریف برای گفتگو در هر سطحی درمورد احیای برجام : آیا دومین «نرمش قهرمانانه» ایران در راه است؟

یورونیوز :علی خامنه‌ای در حساب توییتری منتسب به او روایتی درباره دومین امام شیعیان مطرح کرد که در محافل سیاسی و رسانه‌ای مورد توجه قرار گرفته است.

رهبر ایران روز جمعه ۱۹ اردیبهشت در حساب توییتری خود امام حسن، دومین امام شیعیان را به خاطر آنچه او «تن دادن به صلح» نامید، شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام خواند.


آقای خامنه‌ای پیشتر هم ارادت خود را به دومین امام شیعیان ابراز کرده بود. او همچنین در دوران جوانی و در سال ۱۳۴۸ کتاب «صلح امام حسن» به قلم شیخ راضی آل‌یاسین، از علمای حوزه علمیه نجف را به فارسی ترجمه کرده بود.

رهبر ایران در ادامه توییت خود درباره دومین امام شیعیان همچنین می‌نویسد: «ایشان حاضر شد خود را و نام خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى کند و تن به صلح دهد، براى اینکه دیدبانى اسلام و حفاظت از قرآن و هدایت نسلهاى آینده‌ى تاریخ را در موقع خود انجام دهد.»

رهبر ایران پیشتر و در دوران مذاکرات هسته‌ای در روایتی تاریخی، از سیاست‌های فرزند ارشد علی‌ابن ابی طالب تقدیر کرده و در همان زمان تئوری نرمش قهرمانانه را طرح کرد. بعد از آن بود که روند مذاکرات میان ایران و آمریکا سرعت بیشتری پیدا کرد و در نهایت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ انجامید.

برخی از ناظران سیاسی تقدیر دوباره رهبر ایران از شخصیت مذهبی محبوب خود را نشانه‌ای احتمالی از وقوع مذاکرات میان ایران و آمریکا قلمداد کردند.

آقای خامنه‌ای البته این اظهار نظر خود را به مناسبت سالگرد تولد دومین امام شیعیان به اشتراک گذاشته است. صفحات او در شبکه‌های اجتماعی عموما به مناسبت‌های مذهبی، بخشی از اظهارنظرهای او را در رابطه با آن شخصیت خاص به اشتراک می‌گذارند.
نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل
همزمان روز شنبه ۲۰ اردیبهشت محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم در نامه‌ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد ایران آماده است برای احیای برجام به گفتگو در هر سطحی ادامه دهد.

بخش اعظم نامه مفصل وزیر خارجه ایران خطاب به آنتونیو گوترش انتقاد از رفتارهای آمریکا طی سالیان اخیر در قبال توافق هسته‌ای با ایران است. آقای ظریف در بخش پایانی نامه خود می‌نویسد: «من از سازمان ملل متحد مصرانه می‌خواهم که دولت ایالات متحده را در قبال رفتارهای یکجانبه و غیرمسئولانه که اعتبار شورای امنیت سازمان ملل متحد و تمامیت منشور سازمان ملل را شدیدا به چالش می‌کشد، پاسخگو سازد.»

همزمانی توییت رهبر ایران و اعلام آمادگی محمدجواد ظریف در خصوص انجام مذاکرات در هر سطحی، گمانه‌ها در رابطه با ایجاد تغییر در مناسبات تیره و تار ایران و آمریکا شدت بخشیده است. این در حالیست که پیش‌تر آقای خامنه‌ای هر گونه مذاکره میان ایران و آمریکا را ممنوع اعلام کرده و به تلاش‌های بین‌المللی برای میانجیگری و ارسال پیام میان تهران و واشنگتن پاسخ منفی داده است.

از سوی دیگر در هفته‌های اخیر اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص احتمال تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در پاییز امسال، تنش‌های میان دو طرف را گسترده‌تر کرده است. طبق توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌های تسلیحاتی ایران پاییز امسال و بعد از گذشت ۵ سال از زمان اجرای توافق هسته‌ای به پایان می‌رسد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Alphabet - پترس، یونان

اینها برای اینکه در قدرت باشند و ایران را بچاپند خودشون را در تمام پوزیشن های "قنبل قهرمانه" قرار میدهند. تعجب نکنید. و برای تائید عملکردهای ناصواب و بی تدبیری شون همه جور حرف, حدیث و ایه تو تنبونشون دارند. مردم باید آگاه باشند.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۶
۵۸
همایون شایان - اسلو، نروژ

بابا امام حسن عصره ما . تو کجابودی قهرمان ؟ برو بشین یه پیاله کاکارو بخور که کم کم دارین همتون به کاکا خوری میفتین . باید برین این حرفا نیست . شما دیگه جایی تو این دنیا ندارین
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۶
۶۴
Parinaz Iran - پراگ، چک

چگونه میتوانید به عدالت خدایتان معتقد باشید که صدها هزار کودک با درد وحشتناک سرطان بمیرند انوقت این عرعر ظالم دزد و قاتل از سرطان بهبودی بیابد برای جنایت بیشتر.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد

من می دانم امریکا دارد زمینه مذاکرات را با رژیم اخوندی اماده میکند!
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۴
۳۰
آذرمیانه - آذربادگان، ایران

ظریف حاضره توی سطح زیر زمین هم مذاکره کنه دیگه!
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳
۶۴
vg2000 - اسلو، نروژ

ننگ بر مردم که این براشون حکومت میکنه
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۴
۵۵
13cyrus - لآهه، هلند

جناب ظریف چرا می‌خواهید به این نعمت الهی پشت کنید ؟مگر همیشه نمیگفتید که این تحریمها برای ما نعمت است ، خوب دو دستی‌ این نعمت رو بچسبید.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۷
۷۲
پیکان۵۸ - مالمو، سوئد

نتوانستند با دروغ وهقه از آمریکا پول بگیرند، راه پاچه خاری را پیش گرفتند،دستشن برای دنیا باز شده،با هیچ حقه‌ای نمیتونند برای حسن نسرلا پول تهیه کنند حسن نسرلا حسابش از پول خالیه.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۲
۵۴
آزاذه - تهران، ایران

نرمش قهرمانانه با به باد دادن ایران؟
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۵
۷۷
hassan5 - تهران، ایران

اخوند برای حفظ خودشان هر کاری میکنند.تمکین حتی در پشت شتر.البته حالا قنبل قهرمانانه هم از واجبات است.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۸
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

عمام حسین قسمتی از خراج خوزستان را رشوه گرفت و با سالی صدها کنیز خوش بود. بعد از حسن حسین تشنه لب هم رشوه و کنیز می خواست که نفله شد
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۱
۳۵
آش با جاش - سیاهکل، ایران

اینها تمام بازیه، باز هم میخوان دلار بیاد پایین، مردم دلارهاشون رو بفروشند. بعد با سرعت نور همه قیمتها رو ببرند بالا. کفتارهای پیر
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۶
۴۳
freedom of the press - تهران، ایران
آخوند جماعت برای سر قدرت ماندن حتی حاضره زن و بچه آش را بخوابونه زیر پای ابر قدرتها .
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳
۲۵
Mehrad Hosseinirad - مسکو، روسیه
اینا برای به دست اوردن جایگاه خود در ایران زحمتی نکشیدن در نتیجه به اسانی برای بقای خود هر جوری به چربه اهل معامله اند. قابل توجه غیرتی های شیعی :اینا که میگن زینب و زهرا ,اگر زمانش برسه هردو انها را صیغه ترامپ میکنند تا بتونن چند صباحی در امنیت باشند.
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.