هشدار آمریکا به عراق: در صورت حمله به پایگاه‌هایمان از خودمان دفاع می‌کنیم

یورونیوز :آمریکا به دولت بغداد هشدار داد که در صورت حمله به پایگاه‌های نظامی این کشور در عراق اقدام لازم برای دفاع از خود را انجام خواهد داد.
 

وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این هشدار را مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور در گفتگوی تلفنی خود با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در روز یکشنبه، یعنی یک روز پس از حمله به پایگاه تاجی مطرح کرده است.

 
روز شنبه بیست و پنج موشک به اردوگاه تاجی در شمال بغداد برخورد کرد که بر اثر آن سه عضو بخش خدمات آمریکا و دو فرد عراقی زخمی شدند. شامگاه چهارشنبه نیز در نتیجه شلیک موشک به اردوگاه تاجی عراق دو مأمور خدماتی دولت آمریکا و یک پزشک بریتانیایی کشته شدند.
 
این دو حمله بزرگ موشکی ادامه چرخه حملات واکنشی و انتقام‌جویانه ارتش آمریکا و نیروهای عراقی نزدیک به ایران بوده است.
 
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود در روز بعد از گفتگوی دو مقام ارشد دو کشور گفته است که بغداد باید در جنگ علیه داعش از نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده دفاع کند.
 
پومپئو در گفتگوی خود تأکید کرده که گروه‌های مسئول حملات اخیر به پایگاه‌های آمریکا در عراق باید پاسخگو باشند. وی خاطرنشان کرد: «آمریکا حملات و تهدیدات علیه جان سربازان خود را تحمل نخواهد کرد و در صورت لزوم در دفاع از خود اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»
 
فرماندهی عملیات مشترک در عراق در مورد حملات اخیر در این کشور گفته است : «۳۳ موشک کاتیوشا در نزدیکی بخشی از پایگاه تاجی که در آن سربازان ائتلاف به رهبری آمریکا حضور دارند، پرتاب شد. هفت موشک و ۲۴ راکت عمل نکرده را هم در منطقه‌ای در نزدیکی ابو عظام واقع در حوالی پایگاه تاجی پیدا کرد.
آمریکا با ادغام پایگاه‌ها شماری از نیروهایش را از عراق خارج می‌کند
ایالات متحده آمریکا قصد دارد صدها تن از نیروهای خود را که در چند مرکز نظامی در عراق مستقر هستند، جابجا کند.
 
ایالات متحده آمریکا به هدف پشتیبانی از سربازان ائتلاف مستقر در پایگاه‌‌های هوایی عین اسد و نیز اربیل در شمال کشور این تصمیم را گرفته است زیرا برای راه‌اندازی، ادامه فعالیت و نگهداری سامانه‌های نظامی موجود در این پایگاه‌ها به نیروهای اضافی نیاز است.
 
بر اساس آن چه سه مقام وزارت دفاع آمریکا به شبکه ان‌بی‌سی گفته‌اند، ارتش ایالات متحده قصد دارد ضمن جابجایی این سربازان در درون خاک عراق، شماری از آنها را نیز از کشور خارج سازد.
 
این مراکز شامل پایگاه مشترک القائم در نزدیکی مرز سوریه، پایگاه هوایی غربی قیاریه در نزدیکی موصل و احتمالاً پایگاه هوایی کی-وان (K-1) در کرکوک است.
 
سخنگوی گروه مأموریت نظامی آمریکا در عراق روز دوشنبه ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «در نتیجه موفقیت نیروهای امنیتی عراق در مبارزه با داعش، ائتلاف در حال جابجا کردن نیروهای خود در برخی از پایگاه‌های کوچک در این کشور است. این پایگاه‌ها تحت کنترل نیروهای عراقی خواهد ماند و ما به همکاری مستشاری خود برای شکست کامل داعش از سایر پایگاه‌های نظامی عراق ادامه خواهیم داد.»
 
وی با این حال گفت که ارتش آمریکا تقویم به خصوصی را برای برنامه جابجایی نیروها اعلام نمی‌کند.
 
ایالات متحده آمریکا به هدف پشتیبانی از سربازان ائتلاف مستقر در پایگاه‌‌های هوایی عین اسد و نیز اربیل در شمال کشور این تصمیم را گرفته است زیرا برای راه‌اندازی، ادامه فعالیت و نگهداری سامانه‌های نظامی موجود در این پایگاه‌ها به نیروهای اضافی نیاز است.
 
آمریکا پیش از این سامانه‌های «سی-رم» (C-RAM) یا همان سامانه‌های ضدموشک، توپ و خمپاره‌ را به عراق منتقل کرده و قصد دارد در روزهای آینده سامانه‌های پاتریوت نیز رابه آن پایگاه‌ها منتقل کند. به گفته یک مقام دفاعی، هر دو سامانه طی یک یا دو هفته آینده عملیاتی خواهند شد.
 
مأموریت سامانه پاتریوت دفاع در برابر موشک‌های بالستیک مانند موشک‌هایی است که ایران در ماه ژانویه به پایگاه‌های عین اسد و اربیل شلیک کرد. سی‌-رم‌ها هم می‌توانند در برابر سلاح‌های کوچکتر مانند موشک‌های ۱۰۷ میلی‌متری کاتیوشا عمل کنند.
 
به گفته دریادار فرانک مک‌کنزی، رئیس ستاد مرکزی فرماندهی ایالات متحده، از سی-رم‌ها در درجه نخست برای دفاع از سامانه‌های پاتریوت استفاده می‌شود که خود ممکن است به اهداف بالقوه حمله دشمن باشند.
دلیل جابجایی نیرو و ادغام پایگاه‌های آمریکا در عراق چیست؟
یک مقام دیگر وزارت دفاع آمریکا نیز گفت: «تصمیم برای تقویت نیروها در عراق به حملات موشکی هفته گذشته در اردوگاه تاجی ندارد و آمریکا از چندین ماه پیش که تحولاتی در مأموریت نظامی‌اش در عراق پدید آمد و نیروهای امنیتی عراق توانستند حفظ امنیت خودشان را بر عهده بگیرند، بررسی این طرح را آغاز کرد.»
 
یک مقام دفاعی آمریکا به ان‌سی‌سی گفته است که سرویس ضد تروریسم عراق «پیشرفت چشمگیری داشته و می‌تواند بسیاری از مأموریت‌های ضد داعش را به تنهایی اداره کند.»
 
عامل دیگر در تصمیم‌گیری آمریکا برای ادغام پایگاه‌هایش این است که دفاع از شمار اندک سربازانی که در پایگاه‌های کوچک‌تر مستقر هستند سخت‌تر است. پایگاه اربیل مقاوم‌تر شده و به زودی به پاتریوت و سی-رم مجهز خواهد شد. همچنین سربازان بیشتری نیز در آنجا مستقر شده و برای مثال برخی از نیروهای مستقر در القائم قرار است به عین اسد منتقل شوند.
چقدر از نیروهای آمریکایی در عراق کاسته می‌شود؟
مقامات دفاعی آمریکا گفته‌اند با آن که چند صد سرباز پایگاه‌های این کشور در عراق را ترک می‌کنند، شمار کلی نیروهای آمریکایی در این کشور خاورمیانه تقریبا در همین حدی که هست باقی خواهد ماند.
 
برخی از نیروهای این کشور در عراق به پایگاه‌های جدید منتقل می‌شوند و نیروهای اضافه‌ای که برای کار با سامانه‌های پاتریوت و سی-رم گسیل می‌شوند شمار کلی آمار نیروهای آمریکایی حاضر در عراق را تقریبا در همان حد پیشین نگه می‌دارند.
 
پنتاگون می‌گوید تقریباً ۵ هزار و ۲۰۰ نفر از نیروهای ارتش آمریکا در عراق حضور دارند. اما از زمان افزایش تنش‌های نظامی در اوایل ژانویه، آمریکا چند هزار نیروی خدماتی جدید به عراق فرستاده و بنابراین شمار واقعی آمریکایی‌های حاضر در این کشور بسیار بیشتر شده است.
 
دشمنی دیرینه میان ایالات متحده و ایران در ماه‌های اخیر به تنش روزافزون در خاک عراق بدل شده است. گروه‌های شبه نظامی تحت حمایت ایران به طور منظم پایگاه‌هایی را در عراق گلوله باران کرده‌اند. این گروه‌ها تا کنون به جز پایگاه‌های محل استقرار نیروهای آمریکایی، به ساختمان سفارت ایالات متحده در بغداد نیز حمله کرده‌‌اند.
 
ایالات متحده نیز به نوبه خود چندین حمله را در داخل عراق انجام داده که یکی از آنها در ماه ژانویه به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انجامید.
 
اکنون آمریکا می‌گوید با استقرار سامانه‌های دفاعی‌اش در عراق، شماری از سربازان این کشور می‌توانند به پایگاه‌های دیگر منتقل یا به کلی از این کشور خارج شوند.
 
ارتش آمریکا ممکن است سربازان خود در پایگاه هوایی التقدم واقع در غرب بغداد را تا اواخر سال جاری میلادی از این پایگاه خارج کند.
 
همچنین ارتش آمریکا در نظر دارد فرماندهی عملیات خود در عراق را به فردی با یک درجه نظامی پایین‌تر از فرمانده کنونی بسپارد، تصمیمی که البته ممکن است به این زودی عملی نشود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.