نماینده مجلس: سازمان هواپیمایی و ماهان‌ایر، متهم انتقال کرونا هستند

دویچه وله :بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس، سازمان هواپیمایی و ماهان‌ایر را متهمان اصلی انتقال ویروس کرونا به ایران معرفی کرد. همزمان گفته شده که حضور۷۰۰ طلبه چینی در قم در شیوع این ویروس تاثیر داشته است.
 

پارسایی، نماینده شیراز روز جمعه ۲۳ اسفند (۱۳ مارس) به خبرگزاری ایسنا، سازمان هواپیمایی کشوری و ماهان‌ایر را متهم کرد که با وجود همه هشدارها باعث شده‌اند ویروس کرونا به داخل کشور منتقل شود، در حالی که به گفته او شهرهای ایران "عاری از آلودگی" بوده است.

 
این نماینده مجلس، سازمان هواپیمایی کشوری را هم متهم کرد که مانع از پروازهای ماهان‌ایر به مقصد چین نشده و با این کار هم ویروس کرونا به ایران سرایت کرده و هم کشور متحمل هزینه‌های "جانی، مالی و معنوی سنگینی" شده است.
 
براساس آمار وزارت بهداشت در نیمروز جمعه ۲۳ اسفند، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به ۱۱ هزار و ۳۶۴ نفر و آمار کسانی که تاکنون در اثر بیماری کووید- ۱۹ جانشان را از دست داده‌اند به ۵۱۴ نفر رسیده است. تنها در عرض ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ نفر جانشان را از دست داده‌اند.
پرواز ماهان‌ایر به چین با تصمیم دولت
با اوج گرفتن شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان، بسیاری از کشورها پروازهای خود را به مقصد چین و بسیاری دیگر از مناطق آلوده به ویروس کرونا از جمله ایران متوقف کردند. سازمان هواپیمایی کشوری روز پنج اسفند، اتهام‌های مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر انتقال ویروس کرونا به ایران توسط این سازمان و ماهان‌ایر را تکذیب کرد و آن را ادعایی غیرکارشناسی و غیرمنصفانه دانست.
 
رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری بدون نام بردن از شرکت‌های هواپیمایی ایرانی یا خارجی، فقط به انتقال دانشجویان ایرانی از چین اشاره کرد و به ایسنا گفت: «باید تاکید شود هواپیمایی ماهان تاکنون در چارچوب تصمیمات دولت و وزارت بهداشت و نهایتا سازمان هواپیمایی کشوری عمل کرده و نظارت‌های صورت گرفته نیز براساس دستورالعمل‌های تعیین‌شده بوده است».
 
آقای پارسایی اما با رد این گفته‌های سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، امروز به ایسنا گفت: «یک ایرلاین ایرانی می‌گفت که برای وارد کردن کالای پزشکی به چین می‌رود در حالی که هم مسافر می‌برد و هم مسافر بقیه کشورها را جابجا می‌کرد، ضمن اینکه ادعای وارد کردن کالای پزشکی در شرایطی که حتی پزشکان و پرستاران کشورمان از وسائل لازم برای مبارزه با این ویروس محرومند ادعایی مضحک بیش نیست».
تحقیق و تفحص
مقامات دولت تا کنون خود را از مخمصه چگونگی ادامه پروازهای رفت و برگشت ماهان‌ایر و یا دیگر شرکت‌های هواپیمایی به چین، دور نگه داشته‌ و هنوز هیچ واکنشی به سخنان پارسایی و جعفرزاده نشان نداده‌اند.
 
پارسایی گفته است پیش از این ماجراها، طرح تحقیق و تفحص از سازمان هواپیمایی کشوری و سقوط هواپیماها در ایران به هیات رییسه مجلس ارائه شده بود و حالا یک بند دیگر به آن اضافه می‌شود که مربوط به پرواز ایرلاین‌ها به چین بعد از شیوع کرونا است.
 
به گفته سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس پیش از این هم از مدعی‌العموم درخواست شده بود تا جلوی این پروازها گرفته شود ولی "آنها فقط نظاره‌گر بودند".
 
مجلس ایران به دلیل شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
کرونا و سفر طلاب چینی به قم
آیا ویروس کرونا از چین به قم سرایت کرده است؟ پاسخ این سئوال دشوار است ولی سرنخ‌هایی لابه‌لای گفته‌های برخی مسئولان بهداشتی و حوزه‌های علمیه و تولیت اماکن زیارتی در شهر قم پیدا می‌شود.
 
قبل از مطرح شدن قرنطینه قم و تعطیلی زیارتگاه معصومه که با مخالفت‌های زیادی مواجه شد، محمد‌حسین بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با رسانه‌های داخلی گفته بود که آمار مرگ و میر بالای کرونا در ایران به دلیل حضور ۷۰۰ طلبه چینی در حوزه علمیه قم است.
 
خبرگزاری ایسنا ۱۹ اسفند با علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در قم گفتگو کرد. اعرافی مدعی شد که شیوع ویروس کرونا در قم ارتباطی به طلبه‌های چینی ندارد.
 
او گفت: «از المصطفی در دو ماه اخیر دو نفر از چین پذیرش شده که روال قرنطینه را طی کرده اند و قطعا ورود کرونا ربطی به طلاب چینی المصطفی ندارد».
 
جامعه ‌المصطفی، یکی از مراکز آموزشی مذهبی در قم است که هر ساله از ۱۳۰ ملیت طلبه جذب می‌کند تا در ۲۵۰۰ موضوع مورد نظر این مرکز، درس مذهبی بخوانند. این مرکز تسهیلات قابل توجهی هم برای طلبه‌های خارجی در نظر می‌گیرد.
 
سرنخ بعدی در واکنش علی‌اکبر حسینی‌نژاد، مشاور تولیت زیارتگاه معصومه در مورد تعطیل شدن موقت زیارتگاه معصومه در شهر قم پیدا می‌شود. او سوم اسفند به ایرنا، خبرگزاری دولت گفته بود: «تعطیل کردن حرم پیام تلخی دارد، اینجا پناهگاه مردم است و نشستن مردم در گوشه‌ای از حرم و صحن، مشکلی پیش نمی‌آورد. .... الان در حرم بیشتر خارجی‌ها، پاکستانی و هندی‌ها و ... حضور دارند».
 
آمارهای دقیقی در مورد چگونگی و نحوه سفرهای طلاب خارجی تحت حمایت‌های همه ‌جانبه جامعه المصطفی به سرزمین مادری خود، در دست نیست. آیا این طلاب برای سفرهای طولانی‌مدت میان تهران و پکن، از هواپیما استفاده نمی‌کنند؟
گودال‌های دفن مردگان در قم
شیوع کرونا در ایران از جمله در قم روند افزایشی پیدا کرده است. دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز موفق نشده‌اند شهر قم و مراکز زیارتی در آن را قرنطینه یا تعطیل کنند. برخی نمایندگان مجلس در جستجوی علت قرنطینه نشدن قم و مخالفان آن بوده‌اند. غلامرضا حیدری، عضو فراکسیون امید و نماینده تهران در مجلس، خواستار بازخواست روحانیون و مراجعی شد که در را ه اعمال محدودیت‌ها و پیشگیری از کرونا در قم، مانع‌تراشی کرده‌‌اند.
 
علی مطهری، نماینده مجلس هم گفته است دنبال نهاد یا ارگانی می‌گردد که در این کار "کوتاهی" کرده است. او پرسیده که آیا وزارت بهداشت در این باره کوتاهی کرده یا مقاومت‌هایی بر اساس عقاید "عوام‌فریبانه و خرافی" در شهر قم وجود دارد.
 
روزنامه واشنگتن‌پست پنجشنبه ۲۲ اسفند (۱۲ مارس) گزارش داد به شواهدی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد در گورستان‌های نزدیک قم، گودال‌هایی به وسعت یک زمین فوتبال برای دفن مخفیانه جان‌باختگان ویروس کرونا حفاری و آماده شده است.
 
به نوشته این روزنامه، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که از تاریخ ۲۱ فوریه تا پایان همین ماه، در بخش‌های جدیدی از گورستان "بهشت معصومه" در شهر قم، دو گودال وسیع حفر شده است. طول هر کدام از این گودال‌ها نزدیک به ۹۲ متر است به طوریکه از نمای بالا، کاملاً قابل مشاهده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.