آیا بیماران ویروس کرونا بعد از بهبود یافتن همچنان میتوانند ناقل باشند؟
رأی دهید
یافتههای جدید دانشمندان که روز ۲۷ فوریه در ژورنال علمی جاما (جاما) منتشر شده است، حاصل تحقیق بر روی افراد مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان ووهان چین بوده است.
در این مطالعه، به بیماران گفته شد که پس از ناپدید شدن علائم و ترخیص از بیمارستان ۵ روز خود را در خانه قرنطینه کنند و تا روز ۱۳ از آنها آزمایش به عمل آمد. نتایج نشان می داد همه تست های بین روز ۵ تا ۱۳ برای ویروس کرونا در این افراد مثبت بوده است.
محققان نوشته اند: «این یافتهها نشان می دهد که دستکم بخشی از بیماران بهبودیافته هنوز ممکن است ناقل بیماری باشند.»
پژوهشگران گفته اند فعال ماندن ویروس در دوره نقاهت مورد جدیدی نیست، همانند ویروس ابولا که می تواند ماهها در بدن فرد باقی بماند، اما واقعیت این است که در مرحله زمانی پس از نقاهت بیماران از درجه ناقل بودن کمتری برخوردارند.
کریس جانسون، اپیدمی شناس در مرکز سلامت دانشگاه پنسیلوانیا، می گوید: «وقتی ویروس در بدن افراد وجود دارد، افراد نمی توانند دوباره خودشان مبتلا به بیماری شوند.» با این حال این برای زمانی است که سیستم ایمنی بدن همچنان کنترل را در اختیار داشته باشد.
در صورتی که جنگ در بدن به ضرر ویروس مغلوبه نشده باشد یا فرد به فاصله اندکی پس از بهبودی بار دیگر در معرض ویروس قرار گیرد، این احتمال وجود دارد که وی مجدد مبتلا شود.
نتایج تحقیق جدید در حالی منتشر می شود که ژاپن اعلام کرده است یک مبتلا به ویروس کرونا در این کشور پس از بهبودی بار دیگر به این بیماری دچار شده است.